Dedra - lampki kontrolne
Dedra - lampki kontrolne
Na poczatku chce pozdrowic wszystkich uzytkownikow Lancii.Od miesiaca posiadam te auto .Wszystko jest ok oprocz zapalajacej sie lampki kontrolnej ( check) -wiem co to oznacza + lampka (kennzeichenbeleuchtung )- oswietlenie .Te obie kontrolki pala sie do momentu wlaczenia swiatel drogowych. Prosze o wypowiedzenie sie czy to jest usterka czy tak ma byc.
Dedra - lampki kontrolne
Nie bardzo jarzę o co Ci chodzi. Ale nawiązując do twojego auta. Szukam literatury do silnika 2.0 Turbo 8V. I paru części do lekko leciwej Lanci.
k 2.4 (LPG)
delta integrale
delta integrale
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Dedra - lampki kontrolne
nie znam sie na dedrze ale......zapalajacej sie lampki kontrolnej ( check) -wiem co to oznacza + lampka (kennzeichenbeleuchtung )- oswietlenie .Te obie kontrolki pala sie do momentu wlaczenia swiatel drogowych. Prosze o wypowiedzenie sie czy to jest usterka czy tak ma byc.
1) kennzeichenbeleuchtung - to oswietlenie/podswietlenie tablicy rejestracyjnej.
2) no ale podswietlenie tablicy wlacza sie jak wlaczysz swiatla drogowe
wiec dopiero wtedy powinien wlaczys sie blad. Dziwne...
Krzysztof
Re: LAMPKI KONTROLNE
tak ma nie byc!"kama" pisze:Na poczatku chce pozdrowic wszystkich uzytkownikow Lancii.Od miesiaca posiadam te auto .Wszystko jest ok oprocz zapalajacej sie lampki kontrolnej ( check) -wiem co to oznacza + lampka (kennzeichenbeleuchtung )- oswietlenie .Te obie kontrolki pala sie do momentu wlaczenia swiatel drogowych. Prosze o wypowiedzenie sie czy to jest usterka czy tak ma byc.
u mnie wdedrze swiecil sie check oswietlenia tablicy rejetracyjnej mimo ze byla oswietlona...elektryk rozebral tablice i kable i stwierdzil ze niemiaszki (auto swiezo sprowadzone) zle podlaczyli dodatkowy przekaznik do swiatel pozycyjnych (zamontowany dodatkowo!!!) w7ywalil cale ustrojstwo i przywrocil okablowanie fabryczne...
tapatic
lancia dedra 1,8 94r
uno 1,0 88r
Astra 1,6 98r automat
teraz Zafira 1,8 99r automat
lancia dedra 1,8 94r
uno 1,0 88r
Astra 1,6 98r automat
teraz Zafira 1,8 99r automat
Dedra - lampki kontrolne
witam
u mnie tez pali sie lampka kontrolna oswietlenia tablicy ale dopiero po wlaczeniu swiatel postojowych albo mijania. A pali sie bo ma powod-nie mam lampek oswietlajacych tablice-ukradli u szkopow i taka juz przyjechala do Polski.
u mnie tez pali sie lampka kontrolna oswietlenia tablicy ale dopiero po wlaczeniu swiatel postojowych albo mijania. A pali sie bo ma powod-nie mam lampek oswietlajacych tablice-ukradli u szkopow i taka juz przyjechala do Polski.

-
Dedra - lampki kontrolne
Cześć! Mam podobne autko do Twojego. Jestem ciekawa ile Twoje pali, bo moje, mam wrażenie, o wiele za dużo - 20l. gazu po miescie, 15 na trasie!!! Załamka!
Dedra 2.0 Turbo
Dedra - lampki kontrolne
Martelka a mocno depczesz w podłogę? 

"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Dedra - lampki kontrolne
Wydaje mi sie, ze mimo turbiny to spalanie jest za duze zwlaszcza w trasie. Moze jednk jakas regulacja? A ile pali benzynki?"Martelka" pisze:Cześć! Mam podobne autko do Twojego. Jestem ciekawa ile Twoje pali, bo moje, mam wrażenie, o wiele za dużo - 20l. gazu po miescie, 15 na trasie!!! Załamka!
-
Dedra - lampki kontrolne
Nie wiem, ile pali benzyny, bo staram się jeżdzić tylko na gazie. Regulacja raczej nie wchodzi w grę. 

Dedra 2.0 Turbo
Re: LAMPKI KONTROLNE
Nie tak."kama" pisze:Na poczatku chce pozdrowic wszystkich uzytkownikow Lancii.Od miesiaca posiadam te auto .Wszystko jest ok oprocz zapalajacej sie lampki kontrolnej ( check) -wiem co to oznacza + lampka (kennzeichenbeleuchtung )- oswietlenie .Te obie kontrolki pala sie do momentu wlaczenia swiatel drogowych. Prosze o wypowiedzenie sie czy to jest usterka czy tak ma byc.
Lampka oświetlenie tablicy świecić powinna, gdy brak połączenia z żarowką, lub żarówka przepalona. Powinna zacząć palić, gdy włącza się światła. Jeśli jest inaczej, to znaczy, że jest błędne podłączenie w skrzynce elektrycznej pod kierownicą.
PZDR
ile pali????????
Witam serdecznie uzytkowniczke Dedry.W odpowiedzi na twoje pytanie to nasze autko pali przy umiarkowanej jezdzie 10 litrow.Narazie jest ok. Pozdrowionka dla wszystkich.
Dedra - lampki kontrolne
Witam.
Czy lampka o której mowa to"|0|" - coś takiego? Zapala się po włączeniu świateł , i gaśnie po kilku minutach?
Czy lampka o której mowa to"|0|" - coś takiego? Zapala się po włączeniu świateł , i gaśnie po kilku minutach?
Dedra - lampki kontrolne
masz na mysli kontrolke nie zapietych pasów bezpieczeństwa?

"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles
Dedra - lampki kontrolne
Nie, nie lampka pasów jest w innym miejscu. |0| - coś takiego zgasło i nie pojawia się już więcej, gdzy wymieniłem żarówkę od oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Dedra - lampki kontrolne
martelka napisal " Cześć! Mam podobne autko do Twojego. Jestem ciekawa ile Twoje pali, bo moje, mam wrażenie, o wiele za dużo - 20l. gazu po miescie, 15 na trasie!!! Załamka! "
Tak to zwykle bywa gdy się przesiadasz z malucha BISa na Lancie Turbo
pozdro
Tak to zwykle bywa gdy się przesiadasz z malucha BISa na Lancie Turbo