Kappa - centralka centralnego zamka
Ostatnio zaczął mi szwankować centralny zamek, wymieniłem zamek kierowcy ale nic nie pomogło. Moje podjeżenia padły na głowną centralke centralnego zamka ale niestety nie moge dojść gdzie ona sie znajduje.
Może ktoś już to przerabiał i wie jak do niej dojśc???
Re: Kappa - centralka centralnego zamka
Tunel środkowy od strony pasażera (poniżej schowka, na poziomie stóp pasażera) - jest tam taka wciskana klapka, jak ją wyjmiesz, to za nią jest centralka od poduszek i m.in. cenralka od centralnego."Kappa_2.4tds" pisze:Ostatnio zaczął mi szwankować centralny zamek, wymieniłem zamek kierowcy ale nic nie pomogło. Moje podjeżenia padły na głowną centralke centralnego zamka ale niestety nie moge dojść gdzie ona sie znajduje.
Mam gdzieś zdjęcie, które zrobiłem jak podłączałem alarm, więc jak znajdę, to je zapodam na forum.
Adam
Aktualnie: Vel Satis 3.5V6 241KM + Pyzio 206SW 2.0HDI
były: Laguna II 2.0T, Kappa 2.0T '99, Xantia 2.0 HDI '00, Citroen XM 3.0 V6 '97, Renault Safrane 3.0 V6 '93, Kappa 2.4 '95
tel. 0-694-199-877
Aktualnie: Vel Satis 3.5V6 241KM + Pyzio 206SW 2.0HDI
były: Laguna II 2.0T, Kappa 2.0T '99, Xantia 2.0 HDI '00, Citroen XM 3.0 V6 '97, Renault Safrane 3.0 V6 '93, Kappa 2.4 '95
tel. 0-694-199-877
Czasem przy zamykaniu zamek odbija i się otwiera (tak jak przy otwartych dzwiach), zdarza sie też tak że całkowicie się zacina i w kólko przez kilkanaście sekund zamyka i otwiera, czasami przy zamykaniu zamyka się tylko zamek w dzwiach kierowcy ( tak jakby nie było centralnego)"Prezes" pisze:powiedz jakie dokładnie masz obiawy ?
To raczej nie centrala tylko któryś z zamków szwankuje. Kwestia zdiagnozowania który.
raczej jeden z przednich - a jak zamykasz kluczykiem to jest OK?
jak dostaniesz sie do zamka to odepnij ta mniejsza wtyczke (z przodu sa dwie wtyczki z tylu jedna) i bedziesz wiedzial ktory nawala - i albo go wymienic albo przerobka na wlsany patent.
jak dostaniesz sie do zamka to odepnij ta mniejsza wtyczke (z przodu sa dwie wtyczki z tylu jedna) i bedziesz wiedzial ktory nawala - i albo go wymienic albo przerobka na wlsany patent.
Witam mam podobny problem z tym cholernym centralnym zamkiem . Sprawa jest taka ze mam pilota z dwiema diodami jedna czerwona druga od podswitlania ( nie dziala ) , problem jest taki od poczatku jak kupilem wlasciciel mi mowil ze niema centalengo na pilota , ale wedlug tego co piszecie na furum to jest !! ? mam diode na desce taka mala zielona migajaca i jak wciskam pilot to sie robi czerwona .ostanio zauwazylem ze jak w samochdozie wciskam alarm to leciutko sie zamyka zamek przednich drzwi ale zaraz wraca . Drugi problem to taki : zamykam smaochod od strony kierowcy na kluczyk i sie zamyka i otfiera ok , ale w momenciu gdy chce otworzyc zamkniete auto od strony pasazera to zamki wariuja zamyka sie i otfiera ale tylko prawa strona !!! strona kirowcy niema zadnej reakcji . wymienilem zamek i dalej jest to to samo . Moze mi ktos cos doradzic ?
Przegladalem wczesniej forum i podpiolem sie tu , Czy moze mi ktos cos podpowiedziec z tym centralnym lub jak i co odpiac zeby wywalic ten orginalny alarm ?
mozesz miec uszkodzony zamek z przodu z lewej strony - sproboj go odlaczyc i zamkna auto kluczykiem z prawych drzwi jesli pomoze znaczy ze zamek sie konczy (ja tak mialem)
co do pierwszego problemu - brak sugestji
co do pierwszego problemu - brak sugestji
jutro sprawdze , ale wydaje mi sie ze dalej bedzie to samo . zamek prawych przednich drzwi zmienialem i bylo to samo .
- lukasz22i
- Klubowicz
Miałem dokładnie ten sam problem, zdarzało sie ze zamki otwieerały sie i zamykały, jakąs faze miały8) albo otwierałem z pilota i zamki sie otwierały ale za chwile zamykały, musialem łapac za klamke zeby otworzyc! Wymieniłem zamek w drzwiach pasażera-przód i teraz mam spokój, wszystko chodzi idealnie, odpukać 

Bolesławiec Lancia Fan!
w sobote bede to rozbierał i szukal kabel po kabelku , jak zrobie to napsize co bylo uszkodozne
No ja też tak czasami mam, że jak zamykam z pilota to zamknię i od razu otwiera, albo odwrotnie, jak otwieram to otworzy i zamknię. Kiedyś wsiadłem do samochodu i próbowałem zamknąć i zauważyłem, że to w drzwiach kierowcy. Zamek się zamknął i odbił, teraz zastanawiam się co z tym zrobić. Z kluczyka nie mam problemu najmniejszego.
I co dziwne to tak się robi jak mu się upatrzy, 100 razy działa, a 5 nie.
I co dziwne to tak się robi jak mu się upatrzy, 100 razy działa, a 5 nie.

Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
Kurde jest ktos na forum co zna sie na tych czarach z tym centralnym i pilotem ? 

No wiec moge sie pochwalic ze udalo mi sie zrobic te zamczysko
Wymienilem silniczek w zamku od strony kierowcy i automatycznie wszystko sie naprawilo , nawet pilot ktory mialbyc bez centralengo w kluczyku jak mi mowil poprzedni wlasciciel sie znalazł . Teraz wszystko dziala jak nalezy . Silniczek zamontowalem od zamka z Fiata Tempry jest taki sam tylko solidniej wykonany . I wbrew pozorom rozebranie zamka i ponowne go zlozenie jest dziecinnie proste . Jakby ktos Potrzebowal pomocy to sluze radą juz znam na pamiec co i jak z tym centralnym . Moge takze zamiescic opisy z fotkami co i jak ,krok po kroku rozbierac zeby nie uszkodzic .

Wymienilem silniczek w zamku od strony kierowcy i automatycznie wszystko sie naprawilo , nawet pilot ktory mialbyc bez centralengo w kluczyku jak mi mowil poprzedni wlasciciel sie znalazł . Teraz wszystko dziala jak nalezy . Silniczek zamontowalem od zamka z Fiata Tempry jest taki sam tylko solidniej wykonany . I wbrew pozorom rozebranie zamka i ponowne go zlozenie jest dziecinnie proste . Jakby ktos Potrzebowal pomocy to sluze radą juz znam na pamiec co i jak z tym centralnym . Moge takze zamiescic opisy z fotkami co i jak ,krok po kroku rozbierac zeby nie uszkodzic .