Kappa 2.0 - pompa paliwa nie dostaje prądu, brak iskry
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Kappa 2.0 - pompa paliwa nie dostaje prądu, brak iskry
witam!
Mam problem z lancią kappą 2.0 20V, braki iskry i wtrysku, nie mozna podłączyć się pod komputer, został zmieniony immo, komputer i nadal nic.. Co może być przyczyną i jak to zwalczyć?
Mam problem z lancią kappą 2.0 20V, braki iskry i wtrysku, nie mozna podłączyć się pod komputer, został zmieniony immo, komputer i nadal nic.. Co może być przyczyną i jak to zwalczyć?
kappa - 2.0 - pompka paliwa nie dostaje prądu, brak iskry
Po pierwsze to uzupełnij profil, a po drugie to pytanie bardzo dziwne bo piszesz wymieniony immo, komputer i nadal nic, tak się nie naprawia tylko gmatwa jeszcze więcej, tj: immo, czytnik kodów i komputer to elementy z jednej bajki i jeśli coś z tych rzeczy wymienisz to bez adaptacji z resztą i tak nie będą działać.kristof1300 pisze:witam!
-
Re: Kappa 2.0 - pompa paliwa nie dostaje prądu, brak iskry
wymieniłem pompkę paliwa i samochód przestał działać , dałem go do mechanika, mechanik powiedział ze siadło immo i powiedział żebym kupił komputer immo i stacyjkę , zamontować to wszystko i nadal niema iskry ani pompka paliwa nie dostaje prądu i mówi ze nie wie co to może być ??
To trzeba było oddać do fachowca, a nie do wymieniacza bo to był wymieniacz, pompka nie działała przed i po wymianie, ale po wymianie sprawdził, że jeszcze coś nie działa i teraz będzie wymyślał wszystko co tylko zauważy, a prawdziwej przyczyny nie znalazł. Stacyjka nie ma nic do tego, napisałem: immo-pastylka w kluczyku, czytnik kodów, komputer.kristof1300 pisze:wymieniłem pompke paliwa i samochód przestal dzialac , dalem go do mechanika, mehanik powiedzial ze siadlo immo i powidzial zebym kupil komputer immo i stacyjke , zamotowal to wszystko i nadal niema iskry ani popka paliwa nie dostaje produ i muwi ze niewie co to moze byc ??
p.s. profil nie uzupełniony, a ortografia

-
to co moze byc przyczyna ze niema iskry i pompka paliwa nie dostaje produ a i niemozna sie podloczyc pod komputer??
Co ty myślisz, że zarejestrowałeś(nawet nie kompletnie) na forum i już telepatycznie wszyscy znają auto i zaraz będzie odpowiedz "tam w tylnym lewym kole schowała się iskra, a w prawym prąd do pompy paliwa", pomyśl, zrób wszystko jak trzeba, czytaj ze zrozumieniem i miej pretensje do tego co naprawia choć nie wie co naprawia.kristof1300 pisze:to co moze byc przyczyna ze niema iskry i pompka paliwa nie dostaje produ a i niemozna sie podloczyc pod komputer??
- miszax
- Forumowicz/ka
I tu zgadzam się z Argenta67.
Kolego poszukaj mechanika a nie wkładacza części.
Kolego poszukaj mechanika a nie wkładacza części.
Były Ford Taunus 2,0 x2, PF125p, VW Golf MK2, Dedra 2,0 Turbo, Kappa 2,0 VIS, BMW E34 2,5, Laguna 1,6 kombi
Są Audi A4 B5 BENZYNA:-)

DeltaIntegrale.pl - właściwy adres w sieci
Są Audi A4 B5 BENZYNA:-)

DeltaIntegrale.pl - właściwy adres w sieci
a może po prostu rozłączony jest czujnik uderzeniowy pod siedzeniem kierowcy
-
witam, jestem nowym użytkownikiem i mam ten sam problem jak kolega nie mam iskry i nie mam napięcia na pompie czy pod komputer da sie podpiąć to nie wiem bo nie sprawdzałem bo nie mam możliwości.
wstawiałem kappe do garażu i po 7 zaczołem walkę i się kazało że po sprawdzeniu przekaźników jest to samo za chwile poruszałem porzekaźnikami przy podszybiu i rodzynek dał oznaki życia i teraz jestem na etapie że jest wszystko ok.
zaraz wyjeżdżam z garażu
ale uważam że problem nie został rozwiązany wiec proszę o pomoc co było powodem ??
wstawiałem kappe do garażu i po 7 zaczołem walkę i się kazało że po sprawdzeniu przekaźników jest to samo za chwile poruszałem porzekaźnikami przy podszybiu i rodzynek dał oznaki życia i teraz jestem na etapie że jest wszystko ok.
zaraz wyjeżdżam z garażu

ale uważam że problem nie został rozwiązany wiec proszę o pomoc co było powodem ??
Czy ty uważasz, że jeśli jest jakaś marka i model to tylko to się psuje i tylko to jest ta przyczyną, a ty nam tu zamieściłeś filmową relacje co robiłeś i już piszemy gotową opcje naprawyBuli007 pisze:witam, jestem nowym użytkownikiem i mam ten sam problem jak kolega nie mam iskry i nie mam napięcia na pompie czy pod komputer da sie podpiąć to nie wiem bo nie sprawdzałem bo nie mam możliwości.
zaraz wyjeżdżam z garażu

-
uważam że forum jest po to żeby pisać o problemach i sobie nawzajem pomagać, a nie pisać o niczym i liczę na to że ktoś mi pomoże.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jeśli napiszesz/zadasz konkretne pytanie to owszem ktoś ci pomoże, ale jak na razie to nie ma niczego w czym można ci pomóc. Jeśli przyjedzie do mnie do warsztatu klient i powie "wie pan tydzień temu nie chciało mi auto zapalić, ale teraz jeżdżę i jest ok, co to było? proszę mi to naprawić" i uważasz, że ja wezmę klucz i dokręcę śrubkę ósemkę w bagażniku bo to ona był luźna i silnik nie zapalał, pomyśl troszkę i wtedy wymagaj.Buli007 pisze:uważam że forum jest po to żeby pisać o problemach i sobie nawzajem pomagać, a nie pisać o niczym i liczę na to że ktoś mi pomoże.
Pozdrawiam
-
podłączyłem się do tego tematu bo mam problem taki jak kolega, jak bym wiedział coś więcej dlaczego tak sie działo to oczywiście bym napisał co było przyczyną tylko problem jest w tym że nie wiem, a jeżdżę sporo po kraju i nie chcę żeby któregoś pięknego dnia samochód odmówił mi odpalenia jak będę gdzieś daleko poza domem.
Konkretnym pytaniem jest to: Dlaczego nie było prądu na pompie i czemu nie było iskry lub z jakiego powodu może nie być tych 2 rzeczy czy są ze sobą powiązane (np. jeden przekaźnik) ?
Konkretnym pytaniem jest to: Dlaczego nie było prądu na pompie i czemu nie było iskry lub z jakiego powodu może nie być tych 2 rzeczy czy są ze sobą powiązane (np. jeden przekaźnik) ?
Buli z tego co pamietam z instrukcji to na podszybiu w tych bezpiecznikach są te które odpowiadają za immo i wogóle za prąd do urządzeń odpowiedzialnych za rozruch (komp, itp) - tak mi się coś wydaje - pewien na 100% nie jestem.
Poruszałeś - poprawił się styk i działa - trzeba przejrzeć gniazda w tej szynie i wszystkie styki i będzie wiadomo co i jak.
Druga sprawa - patrz jak piszesz - bo z tymi literówkami to można się nie połapać o co Ci chodzi i znaki interpunkcyjne też by się przydały.
Poruszałeś - poprawił się styk i działa - trzeba przejrzeć gniazda w tej szynie i wszystkie styki i będzie wiadomo co i jak.
Druga sprawa - patrz jak piszesz - bo z tymi literówkami to można się nie połapać o co Ci chodzi i znaki interpunkcyjne też by się przydały.