Wiosenny regionalny spot z siostrą Lancii:)

Grupa Śląsk i Małopolska

Moderatorzy: ciociaE, andrzej1

Alan

Re: Wiosenny regionalny spot z siostrą Lancii:)

Post autor: Alan » 31 mar 2011, 9:41

kurcze,żon ma 9 inwentaryzację w Aptece :/ a samem żadna frajda i fochy w domu :(

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: MacioBA » 31 mar 2011, 10:34

Mi pasuje - spoko - może być niedziela o 14. Z tym parkingiem pod basenem to ogólnie dobry pomysł, tylko że on czasem bywa oblegany i nie wiem czy akurat będzie dużo wolnego miejsca. Jest jeszcze jeden taki ciekawy parking - pod samymi chłodniami kominowymi - z reguły jest pustawy

Obrazek

:)

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Arek

Post autor: aro » 03 kwie 2011, 9:49

Mamy nowe informacje odnosnie zlotu. Wiecej informacji na stronie tutaj: :link:
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2011, 18:23 przez mr.kura, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: skracamy linki

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: MacioBA » 04 kwie 2011, 9:03

Z lektury wątku wnioskuję, że spot jest w niedzielę 10.04.2011 o godzinie 15:00 - zbiórka na parkingu przy basenie "Ruda"? Później przejazd kolumną do ośrodka w Stodołach.

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: aro » 04 kwie 2011, 15:07

Tak dobrze kolega wnioskuje, ale mapki dojazdowe powinny byc już max. jutro jak tylko potwierdzimy rezerwacje miejsca w osrodku.
Tylko nie wiem czy damy rade przejechac kolumna bo co z tymi co np. bedą sie długo spóźniac lub przyjada później? Tą czesc jeszcze obmyslimy.

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: MacioBA » 04 kwie 2011, 20:41

Jeśli kolumną, to błagam - niech ktoś z przodu jedzie powoli - bo tyły później nigdy nie mogą nadążyć i ogon zawsze goni się niepotrzebnie...

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: aro » 04 kwie 2011, 20:49

Wiadomo, że powoli, zresztą kolega co zemną to szykuje pokazał mi całą trase i przejazd spokojnym tempem to przy pustej drodze moze z 5 minut:)

adresz osrodka gdzie mamy rezerwacje na parking to rybnik ul rudzka 394 - może kolega wiem gdzieto jest? Tam chyba był, czy jest jakis dino park, czy cos podobnego.

A spotkanko miało by byc na parkingu przy kapielisku w rybniku o nazwie RUDA naprzeciw marketu Carrefur.

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: MacioBA » 05 kwie 2011, 8:56

MacioBA pisze:no cóż... jeśli chodzi o okolice zalewu rybnickiego, to zdaje się że w grę wchodzi parking przed basenem elektrowni (ale tam to raczej bez grilla), przystań i ośrodek żeglarski albo jeszcze pozostaje ośrodek wypoczynkowy - ale tam trzeba by się dowiedzieć, czy można.

Jest jeszcze taki kawał polany między "kotwicą" a stodołami (za groblą po prawej) - niby to parking dla wędkarzy - tam chyba też by nie było źle - sporo placu i grilla można zrobić.

Tak tak, wiem gdzie to jest - nawet stronę temu podałem linka do tego ośrodka. Parking przy basenie Ruda - to parking na przeciw Carrefour - jadąc od Gliwic to jest po lewej stronie, jadąc od "miasta" jest to po prawej (zaraz za światłami i przejściem dla pieszych trzeba skręcić w prawo - mijając po lewej przystanek autobusowy). Przejazd nie jest absolutnie skomplikowany - utrudnieniem po drodze mogą być jedynie dwa ronda i jedno skrzyżowanie :) - na taki sprawny przejazd kolumny przez skrzyżowania to mam trochę chamski, ale sprawy sposób - ten kto jedzie pierwszy - po prostu wjeżdżając na skrzyżowanie blokuje je i puszcza kolumnę, wjeżdżając na koniec, i tak kolejno odlicz :)

Alan

Post autor: Alan » 05 kwie 2011, 9:04

Pamiętam takie numery ze zlotów FCT :)

Awatar użytkownika
mrs.raketa
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Żaneta

Post autor: mrs.raketa » 05 kwie 2011, 9:11

MacioBa pisze:na taki sprawny przejazd kolumny przez skrzyżowania to mam (....) sposób - ten kto jedzie pierwszy - po prostu wjeżdżając na skrzyżowanie blokuje je i puszcza kolumnę, wjeżdżając na koniec, i tak kolejno odlicz
kolega bargaw (LKP) w te klocki jest chyba najlepszy ;) :lol:
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
...wake up...survive...go 2 bed...

Kris
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Post autor: Kris » 05 kwie 2011, 11:00

nie wiem kto mnie tam na alfaholikach zaanonsował no ale teraz nie wypada się wycofać :) tylko nie wiem czy przyjadę sam czy ze swoją rodziną (zależy od pogody)

MacioBa przyjeżdzasz Lybrą?

Aro: w związku z Twoim zamieszkaniem podobnych okolic wypadałoby się ugadać na mini-spot (okolice Gorzyc lub Wodzia) przed spotem (kąpielisko Ruda) przed spotem właściwym :) Czy Ty z Alfamaniakami z okolic utrzymujesz kontakt co by z nimi już od Wodzia ruszyć w trasę?

Czy jest to na Kotwicy czy na Stodołach.
Bo na Kotwicy był dinopark, który wyemigrował do ośrodka w Kamieniu.
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: aro » 05 kwie 2011, 15:36

Własnie jest to na kotwicy, gdzie kiedys był chyba ten dino park:)

Ludzie z okolic wodzisławia chcą chyba jechac w "kupie" od wodzia do rybnika, aby było raźniej:) Zobacze jak tam alfamaniacy z wodzia i gdzie by było ewentualne miejsce tego przedspota:) O wszystkim bede informował na bieżąco:) Jeżeli macie jakies pytania to pytac.

Można przyjechac z rodzinka, tam jest park można połazic poogladac, itp:) Tylko, żeby pogoda dopisała.

Własnie teraz zobaczyłem, że o ten osrodek chodzi: miejsce spota
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2011, 20:40 przez aro, łącznie zmieniany 1 raz.

Kris
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Krzysiek

Post autor: Kris » 05 kwie 2011, 20:25

Kotwica jest przed tym ośrodkiem i tam był ten dinopark. Kotwica jest w Chwałęcicach a ośrodek w stodołach jest jakiś kilometr dalej. Wiem jak tam jest bo parę lat temu mieszkałem niedaleko zalewu:) Na tyle blisko że mogłem z imprezy na kotwicy wracać pieszo do domu :) Ale to były inne czasy, teraz dom, rodzina, dzieci, Lybra...
było Uno 1.0, Bravo 1.2 16V, była Lybra LX SW 1.8 LPG, była Croma 1,9 150KM jest Lancia Ypsilon Platino 0.9 i Ford Galaxy

Awatar użytkownika
aro
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: aro » 05 kwie 2011, 20:37

INFORMACJE ODNOSNIE ZLOTU:

1. Data zlotu: 10.04.2011r.
2. Miejsce: Rybnik - zalew rybnicki (Elektrownia Rybnik) adres Rybnik ul. Rudzka 394 - dokładnie jest to ten ośrodek miejsce spota
3. Godzina rozpoczecia: mamy zarezerwowane miejsce od godz. 15.00 do 22.00
4. Mamy możliwosc zrobienia grila/ogniska. Jest tam miejsce na ognisko, ale musielibysmy miec własne drewno, lub zabrac grila + opał do niego (który moge zagwarantowac w całosci).
5.Koszt jaki bysmy poniesli z tym związany to. ok 40 zł za wynajecie parkingu - mysle, że kwota nie bedzie zbyt duza w przeliczeniu na 20 - 30 aut.
6. Dojazd jest prosty, bo osrodek leży w pobliżu drogi Rybnik - Racibórz.
7. Jeżeli ktos ma jeszcze jakies pytania/sugestie to prosze pisac wszystko zostanie wziete pod uwage.

Wiecje informacji w tym temacie na alfaholikach informacje odnosnie zlotu
Jeszcze została kwestia spotkania w grupie i przejazdu w kolumnie, ale to jeszcze zostanie przemyslanie i zostaniecie poinformowani o tym w ciągu 24h.

pozdrawiam,
Arek srebrna 156 sedan SWD

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: MacioBA » 05 kwie 2011, 21:12

declamer - tak, raczej na pewno zjawię się Lybrą - Kapiszon jest mniej "reprezentacyjny" :) I też będę z rodzinką - ale bez czworonoga chyba :)

Robimy jakieś "zebranie" LKP (jakiś punkt zborny) przed przyjazdem do Alfaholików na parking przy Rudzie?? czy po prostu spotkamy się wszyscy na miejscu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Śląsk i Małopolska :::”