jeszcze wczoraj miałam nadzieję, że Zarabie wypali, ale po nocnych deszczach...
w takich a nie innych okolicznościach przyrody piknik należy sobie darować (czyli Zarabie nie, Park Jordana nie), ale...
zaklepałam kręgle w Pałacyku Wielickim (tak, tak w Wildze kręgielnia w remoncie, więc następnym razem będzie tam ładniej).
Do godziny 16 jest najtaniej, więc zaklepałam (od 15 do 16) jeden tor na godzinę w cenie 40 złotych (dla dorosłych) i jeden tor dla dzieci w cenie 25 złotych.
Proponuję umówić się, że zbieramy się na miejscu od 14 - mają tam też restaurację, drink bar przy kręgielni (możemy tam wypić kawkę), bilard, darty, piłkarzyki (niestety płatne od gry, a nie na czas, ale co tam). Standardowo opłatą za kręgielnie podzielimy się między osobami grającymi. Tak więc jak ktoś stanowczo nie ma ochoty na granie, to i tak może przybyć posiedzieć i pogadać. Do grania trzeba przebierać buty (w przeciwieństwie do Wilgi) - mają na miejscu, ale jak ktoś ma i woli swoje, może zabrać.
Zdaję sobie sprawę, że pogoda może zniechęcać do wyprawy, ale myślę że będzie fajnie, poznamy nowe miejsce

Podsumowując:
Pałacyk Wielicki - godzina 14, a w kręgle gramy od 15

Gokarty zostawiam na jesień, powinno być więcej chętnych w sezonie pozaurlopowym.
PS. Trzymam kciuki za wszystkich chętnych na spotkanie, aby nic nie stanęło na przeszkodzie