Kappa - Problem z wentylatorem
- hary171
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
Kappa - Problem z wentylatorem
Witam koledzy dziś spotkała mnie nie mila sytuacja.Wracam z pracy już mam wsiadać do auta a słyszę chodzi wentylator pod maska.Otwieram maskę i faktycznie ciągle się kreci akumulator już slaby odpalam auto chwile chodzi wyłączam a wentylator dalej chodzi. Zajeżdżam do domu wyłączam auto a wentylator ciągle pracuje pomogło dopiero zdjęcie klem z aku.Koledzy gdzie może leżeć przyczyna??
Ona jest nietypowa niepowtarzalna jednorazowa i oryginalna... Lancia...
Kappa 2.0 lpg
Kappa 2.0 lpg
- Przemek
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
Re: Kappa - Problem z wentylatorem
Lewe przednie nadkole, tam jest puszka w której są dwa przekaźniki sterujące wentylatorem. Najprawdopodobniej jeden z nich się "zespawał", czyli skleiły mu się styki podczas pracy i nie przerwał obwodu po wychłodzeniu silnika. Zajrzyj tam, sprawdź te przekaźniki.
- hary171
- Forumowicz/ka
Oko sprawdzę nawet zaraz tylko jeszcze powiedz kolego jak je wyciągnąć bo sprawdzałem tam dziś bezpieczniki i te przekaźniki tak siedzą ze nie chce czegoś wyrwać:)Przemek pisze:Lewe przednie nadkole, tam jest puszka w której są dwa przekaźniki sterujące wentylatorem. Najprawdopodobniej jeden z nich się "zespawał", czyli skleiły mu się styki podczas pracy i nie przerwał obwodu po wychłodzeniu silnika. Zajrzyj tam, sprawdź te przekaźniki.
Kappa 2.0 lpg
Kappa 2.0 lpg
- Przemek
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Kontakt:
Powinny dać się wyjąć z normalną siłą, jeśli nie to być może od przegrzania stopiły się razem z podstawą? Tak na odległość więcej nie pomogę... Przed szarpaniem się z nimi odłącz akumulator.
- hary171
- Forumowicz/ka
Jak będziesz w Lomzy masz u mnie piwoPrzemek pisze:Lewe przednie nadkole, tam jest puszka w której są dwa przekaźniki sterujące wentylatorem. Najprawdopodobniej jeden z nich się "zespawał", czyli skleiły mu się styki podczas pracy i nie przerwał obwodu po wychłodzeniu silnika. Zajrzyj tam, sprawdź te przekaźniki.

Kappa 2.0 lpg
Kappa 2.0 lpg