Lybra 2.0 20v - strzela i nie wkręca się na obroty
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Łukasz
Lybra 2.0 20v - strzela i nie wkręca się na obroty
Witam 2 tygodnie temu zakupiłem lybrę 2.0 20v benzyna bez gazu . wczoraj postanowiłem wymienić filtr powietrza , w trakcie wymiany zauważyłem ze dolot jest pęknięty zaraz kolo przepustnicy , wszystko zakleiłem taśma samobutylujaca , złożyłem wszystko w całość założyłem nowy filtr i auto zamiast chodzić ładniej to się totalnie zj.....lo
:( silnik w ogóle nie wkręca na obroty max 1200/ min . i strzela jak stary gazak . czytałem forum i odłączyłem przepływomierz aby wykluczyć jego usterka problem nie ustaje wiec przepływomierz jest ok. proszę dajcie mi jakaś rade , ręce mi opadają . Zamiast usprawnic autko to je zepsułem . POMOCY

- Przemek555
- Forumowicz/ka
Re: Lybra 2.0 20v - strzela i nie wkręca się na obroty
na szybko jeśli nie masz kabla aby podłaczyć samochód pod kompa i sprawdzić błędy to spróbował bym zrobić reset ecu tzn najprościej odpiąć akumulator na kilka godzin (albo bezpiecznik ecu). Upewnij się tylko że masz kod do radia ewentualnie że masz wyłaczone żądanie kodu aktywacyjnego bo możesz je zablokować odpinając akumulator. Nie jestem pewien jak w Lancii wygląda procedura samoadaptacji sterownika silnika po resecie i czy taka wogóle istnieje. Proponował bym po ponownym podpięciu aku odpalić samochód i zostawić na biegu jałowym bez ruszania gazu na kilka minut. Optymalnie było by zrobić analize po podpięciu samochodu do kompa.
Coraz częściej na drogach spotyka się szaleńców, pędzą na złamanie karku, wbrew rozsądkowi... Naprawdę, czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
eks Lybra 2.0 20V Sedan 2000r, Mondeo 2.5t
eks Lybra 2.0 20V Sedan 2000r, Mondeo 2.5t
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Łukasz
Re: Lybra 2.0 20v - strzela i nie wkręca się na obroty
Witam przyczyna był jednak uszkodzony przepływomierz . Po wymianie przeplywki i wykasowaniu błędów wszystko wróciło do normy . dziękuje za podpowiedzi