Dedra - słabe hamulce po odpaleniu silnika
- marcinklufanka
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Marcin
Dedra - słabe hamulce po odpaleniu silnika
Witam
Gdy silnik jest zimny i hamuję auto prawie nie zatrzymuje się gdy tylko się rozgrzeje problem ustaje . Klocki + tarcze przód i tył wymieniane rok temu. Żadna kontrolka od hamulców też mi się nie zapala . Pedał hamulca wydaję mi się ,że jest ciut za twardy . Proszę o pomoc
Dziękuję
Gdy silnik jest zimny i hamuję auto prawie nie zatrzymuje się gdy tylko się rozgrzeje problem ustaje . Klocki + tarcze przód i tył wymieniane rok temu. Żadna kontrolka od hamulców też mi się nie zapala . Pedał hamulca wydaję mi się ,że jest ciut za twardy . Proszę o pomoc
Dziękuję
- Watazka
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Maciej
Re: Lancia Dedra Słabe hamulce po odpaleniu silnika
Kiedy wymieniałeś płyn ?
- marcinklufanka
- Dopiero zaczyna na naszym forum
- Imię: Marcin
Re: Lancia Dedra Słabe hamulce po odpaleniu silnika
płyn był wymieniany razem z tarczami i klockami rok temu
Re: Dedra - słabe hamulce po odpaleniu silnika
Jeśli silnik wolnossący benzynowy, to sprawdź szczelność połączenia między kolektorem ssącym a serwem hamulca (wężyk, złączki itp).
Jeśli turbodiesel lub turbobenzyna to sprawdź jeszcze dodatkowo pompę podciśnienia.
Pozdrawiam.
Jeśli turbodiesel lub turbobenzyna to sprawdź jeszcze dodatkowo pompę podciśnienia.
Pozdrawiam.
Dla klubowiczów naprawię, wyreguluję samochód, instalację lpg.
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.
Czerwony Gruz - Honker 91'
Pupowóz - Jeep Commander
Wykonam naprawy (spawanie) w stali, żeliwie, miedzi, aluminium, głównie TIGiem.
Żony:
Lancia Musa Platino 1,4 16V
Moje:
Lancia Dedra LX SW 1,6 mpi 95' - NA SPRZEDAŻ, z pokaźnym pakietem części.
Lancia Dedra LS SW 1,6 mpi 96 - dawca części, w pakiecie j.w.

Pupowóz - Jeep Commander
U mnie pojawiło się to samo 2 dni temu. Po nocy pedał hamulca twardy i trzeba z 3-4x mocniej go wcisnąć podczas jazdy, aby hamulce odzyskały swoją sprawność. Stawiam na zaworek zwrotny na przewodzie od serwa, niedługo go wymieniam to się okaże. W necie znalazłem posty na kilku forach z tym samym problemem występującym po okresie silnych mrozów i następującej odwilży...Co ciekawe, w poprzednim aucie miałem to samo (seicento).
-
- Forumowicz/ka
- Imię: Mateusz
Witajcie podłączam się do tematu bo to samo mam niestety, i sprawdziłem złącza będąc u mechanika narazie nic i zapewne serwo będzie wymieniane na inne bo np zaworu nie mogłem znaleść jakby ktoś zdjęcie wstawił dokładnie gdzie go szukac.
Jest: Lancia Dedra 1.8 8v '94
Było: Ford Mondeo 1.6 16v '95, Lancia Dedra 1.8 8v '92
"Policjanci z drogówki są jak małe dzieci - przejeżdżając obok nich trzeba zwolnić, bo nigdy nie wiadomo, kiedy wybiegną na ulice"
Było: Ford Mondeo 1.6 16v '95, Lancia Dedra 1.8 8v '92
"Policjanci z drogówki są jak małe dzieci - przejeżdżając obok nich trzeba zwolnić, bo nigdy nie wiadomo, kiedy wybiegną na ulice"
- Watazka
- Odszedł od nas na zawsze
- Imię: Maciej
Proszę bardzo Dedra 2,0 16VMatti1984DT pisze:Witajcie podłączam się do tematu bo to samo mam niestety, i sprawdziłem złącza będąc u mechanika narazie nic i zapewne serwo będzie wymieniane na inne bo np zaworu nie mogłem znaleść jakby ktoś zdjęcie wstawił dokładnie gdzie go szukac.

Nieszczelność może też być na uszczelce serwa gdzie ów przewód się 'wtyka'