Nazhir pisze:
- Czy główny monitor nie oślepia kierowcy nocą?
Nie - jest odpowiedni zestaw kolorystyczny do jazdy nocą. Ja osobiście z niego nie korzystam i jeżdżę w nocy z kolorami dziennymi i w niczym mi to nie przeszkadza a już na pewno nikomu na tylnych fotelach.
Nazhir pisze:
- Czy istnieje możliwość jego ściemnienia?
Z tego co pamiętam zmianę intensywności podświetlenia można uzyskać tylko na wyświetlaczu za kierownicą. Ekran RT3/4 nia ma regulacji jasności ale to warto potwierdzić w instrukcji - jest dostępna w sieci. Ja takiej regulacji nigdy nie potrzebowałem tak więc i nie szukałem. Możliwe, że gdzieś w setupie jest regulacja ale na pewno nie ma dostępu do niej z panelu.
Nazhir pisze:
- Czy można monitor całkowicie wyłączyć/zaciemnić, przy zostawieniu włączonego radia?
Tak - na panelu radia jest klawisz DARK, który pozwala wyłączyć główny ekran i pozostawić jedynie pasek informacyjny w górnej części ekranu lub wyłączyć ekran całkowicie. Działa do momentu wyłączenia zapłonu.
Nazhir pisze:
- Jak w praktyce sprawuje się regulacja nadmuchu tylnego rzędu? (gadżet czy realne usprawnienie?)
A liczysz na co ? U mnei wyraźnie czuć równicę w nadmuchu w zalezności od ręcznego ustawienia. Ja jednak prawie zawsze jeżdżę na klimie ustawionej na AUTO i nie zawracam sobie głowy tylnym nadmuchem. Często gęsto mam go wyłączonego jak jadę sam. W zimie nikt z domowników nie narzekał na chłód przy automatycznie regulowanym nadmuchu z tyłu.
Nazhir pisze:
- Jaka jest szerokość bagażnika między nadkolami?
Nie Pamiętam dokłądnie ale jak dobrze pamiętam to paleta nie wejdzie. Płyty GK również położyć się nie da między nadkolami
Nazhir pisze:
- Jak wygląda sprawa wyciszenia wnętrza (zwłaszcza szumy od nadwozia) przy prędkościach
150kph (silniki 2,2HDI i 3,0V6)?
3.0 V6 nie posiadam, ale zdecydowanie głośniejszy 2.2 HDI jest ledwo słyszalny podczas jazdy po autostradzie. Co prawda z prędkościami typu 150 km/h się nie poruszam, ale przy przepisowych 140 km/h podróżuje się komfortowo i można prowadzić spokojną rozmowę wewnątrz auta.
Nazhir pisze:
- Czy można regulować tylne siedzenia na wysokość oraz czy jest regulacja pochylenia oparcia?
Oparcia tak w przypadku siedzenia prawego i lewego. Fotel środkowy można odchylić nieznacznie do tyłu lub złożyć do pozycji stolika. Żaden z foteli z tyłu nie ma regulacji wysokości.
Nazhir pisze:
Bardzo zależałoby mi na opiniach użytkowników, bo przy krótkich, okazjonalnych przejażdżkach nie zwraca się uwagi na takie sprawy.
PS. ostatnio, zamiast Lancii Lybry popełniłem BMW E46

i teraz chciałbym mieć porządny samochód, stąd moje pytania

Wszystkie to odpowiedzi możesz znaleźć w instrukcji obsługi. W jednym z moich dzisiejszych wpisów podałem linka do strony FAP. Warto się z nią zapoznać jak również z instrukcją do RT3/4