Thesis - światła dzienne/mijania/drogowe
Thesis - światła dzienne/mijania/drogowe
Mama pytanie, w instrukcji jest napisane że Thesis ma światła bixenonowe do świateł mijania i drogowych plus dodatkową żarówkę h7 55w do świateł drogowych. Chciałbym zamontować moduł świateł dziennych który wykorzystywałby te dodatkowe światła drogowe zapalając ze zmniejszoną o 2/3 mocą jako dzienne właśnie. Myślicie że byłoby to możliwe do zrealizowania? czy lepiej wywalić przeciwmgłowe i tam coś zamontować?
Ostatnio zmieniony 29 gru 2012, 18:31 przez grnb, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Thesis-światła mijania/drogowe
Nie lepiej po prostu jeździć na pozycyjnych plus halogen? Nie jestem tam znawcą stylu, ale czy nie bedzie to pasowało jak świni homonto ? Thesis i światła do jazdy dziennej... temat był już nie raz poruszany. Swoją drogą też sie zastanawiam o co chodzi z tą instrukcją bo skoro światła mijania i drogowe to ksenon to dlaczego jak zapalam długie to zapalają się zwykłe halogeny a ksenon nie świeci mocniej? Inna sprawa jest ciekawa że w instrukcji jest np bezpiecznik od podgrzewania spryskiwaczy przedniej szyby, może coś takiego było ? Pozdrawiam 

tak mi trochę żal że ten czujnik zmierzchu się marnuje... a mógłby tak ładnie załączać i wyłączać światła...
Thesis to też auto, nie obraz Mona Lisy i nie rozumiem, czemu do innych eleganckich samochodów takie światła pasują, a do Thesis już nie... nie przesadzajmykecajgo pisze:Nie lepiej po prostu jeździć na pozycyjnych plus halogen? Nie jestem tam znawcą stylu, ale czy nie bedzie to pasowało jak świni homonto ? Thesis i światła do jazdy dziennej... temat był już nie raz poruszany

A opcja postojówki+ halogen jest nielegalna, sam dostałem za to dawno temu mandat (jeździłem tak świadomie).
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Chyba faktycznie nie ma co kombinować z tymi drogowymi tylko normalne ledy zamontować i cześć. zrobiłem małą wizualizację która niestety pokazuje że światełka zamontowane we wlocie na dole nie bedą zgodnez przepisami bo nie mieszczą się w 40 cm od bocznego obrysu, ale czy to kto zauważy?
Zamówiłem w każdym razie tekie lampki więc jak dojądą to mogę zrobić przymiarkę na żywo.

Zamówiłem w każdym razie tekie lampki więc jak dojądą to mogę zrobić przymiarkę na żywo.

Ostatnio zmieniony 29 gru 2012, 17:35 przez grnb, łącznie zmieniany 1 raz.
Kup takie coś Klik , zamontuj ile chcesz (nawet po jednej na stronę) i gdzie chcesz (2cm średnicy to naprawdę niewiele)- będziesz zadowolony. Upewnij się tylko, że connect nie będzie robił problemów (nie znam thesis, nie wiem).
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
światło musi mieć 20cm2 więc jedna na stronę odpada, a zamontować wszystkie to już trochę zbyt jarmarcznie.
Re: Thesis - światła dzienne/mijania/drogowe
Ale na przykład wokół halogenów by było ok 

Alfa Romeo 159 1,9 16v
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD
-
- Forumowicz/ka
Widziałem Tereskę, która miała światła dzienne zamontowane w kloszach reflektorów.
Tak kiedyś gdzieś wrzucałem link do viva lancia ( Italia ) gdzie były te dzienne światła w przednich lampach, każdy ma swoje zdanie na ten temat ale jakoś mi nie leżą takie jak i inne dodatki do thesis.
Podczas montażu dziennych przyjrzałem się tym drogowym, i faktycznie jest to bixenon (czyli xenon z dodatkową przysłoną przełączającą się pomiędzy ptrybami mijania/drogowe) plus dodatkowe drogowe halogenowe.
To już zamontowałeś dzienne? Jakieś zdjęcia masz? No to podrzuć na forum.
tak, światła zamontowane, zdjęcia i filmik w temacie o moim aucie.
viewtopic.php?f=24&t=50168&start=30
viewtopic.php?f=24&t=50168&start=30
- T-R-O-L-E-X
- Forumowicz/ka
- Imię: Szymon
- Kontakt:
moim zdaniem dobrym rozwiązaniem jest zamontowanie żarówki led w miejsce klosza halogenu
dodatkowe światła nie wyglądają dobrze
dodatkowe światła nie wyglądają dobrze