Podniesienie mocy diametralnie przyspiesza zużycie przegubów będących w słabym stanie.bronx pisze:Dodam jeszcze , bo to może być bardzo ważnie szarpanie po wciśnięciu gazu w podłogę, na każdym biegu i przy każdej prędkości pojawiło się jak Dominik zrobił chipa i podniósł moc i moment, przed tym czasami szarpanie pojawiało się jak w poście nr 1.
Wydaje mi się, że szarpiąc po skręceniu kół przez nadkole masz marne szanse na znalezieniu luzu na wewn. Jak już to podłuż łapkę tuż przy przegubie wewn. i na jakimś klocku spróbuj przez wagę.bronx pisze:Wracam z garażu, sam szarpałem półosiami. Skręciłem koła na maxa w lewo i szarpałem pół oś lewą, potem koła w prawo i szarpałem półosią prawą - szarpałem w każdą stronę, auto stało na kołach. Osobiście nie wyczułem żadnych luzów - zaznaczam że kołą skręcona na maxa, może to generuję błąd ?
Biją tarcze - może generować wibracje, ale fakt że najbardziej trzęsie przy przyśpieszaniu wskazuje jednoznacznie na przeguby wewn.bronx pisze:ytam się z hamulcami ponieważ, zauważyłem że jak auto ledwo się toczy ( dojeżdżamy bardzo powoli do auta przed nami) i delikatnie trzymamy hamulec ( jednostajnie) to jest taki objaw jakby hamował tylko w jednym miejscu.