Mieszkanie nad morzem: Kołobrzeg, Świnoujście, etc. Wynajem

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Sebastian

Post autor: Sebastian » 04 mar 2015, 8:10

Hej,
rozglądam się za wynajęciem mieszkania na miesiąc nad naszym morzem. Myślałem nad miesiącem majem bądź wrześniem ale np. czerwiec/lipiec/sierpień też jak najbardziej wchodzi w grę. Kwestia kasy/dostępności.
Ma ktoś może praktykę i wiedzę ile powinienem zapłacić ażeby było i dobrze dla mnie i dla drugiej strony - jakie są "standardowe" stawki takie wynajmu? Z tego co widzę na różnych olxach, otodomach to rozpiętość jest dość duża. Mam obawy dot. skorzystania z tychże ofert np. od osób prywatnych, bez fizycznej weryfikacji np. wyglądu czy dostępności mieszkania przez zawarciem umowy/przelaniem kasy na odległość.
Potrzebuję min. dwóch pokoi (wyjazd dziadków z wnuczkiem na inhalację morską ;), standard "domowy" jest jak najbardziej wystarczający. Chciałbym aby to było w jakimś lekutko większym zbiorowisku ludzi (np. Świnoujście, Kołobrzeg, etc.) tak ażeby kuracjusze mieli co robić w razie mocnej niepogody.
Może ktoś od nas miałby jakieś cenne informacje w temacie i dysponuje np. jakimś sprawdzonym namiarem? A może ktoś od nas zajmuje się takimi rzeczami i podpowiedziałby mi gdzie kierować wzrok?
Z góry podziękował.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

Awatar użytkownika
rafix86
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Rafał

Re: Mieszkanie nad morzem: Kołobrzeg, Świnoujście, etc. Wyna

Post autor: rafix86 » 04 mar 2015, 17:40

Interesują Cię typowo mieszkania do wynajęcia czy może np. apartamenty (jak przy wyjazdach na wakacje)?
Lancia Lybra 2.4 JTD '01 Obrazek

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: Sebastian » 04 mar 2015, 18:07

Na nic się nie upieram: kwestia ceny/lokalizacji/wielkości powierzchni/etc.
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

małosolny
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: małosolny » 19 kwie 2015, 12:40

Ja w ubiegłym roku wypoczywałem z rodziną na Wyspie Sobieszewskiej - to są okolice Gdańska. Miejscówka idealna, aby odpocząć z dala od zgiełku i komercji, a jednocześnie blisko do Gdańska, czyli do cywilizacji :)

Awatar użytkownika
_Rafako_
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Olek

Post autor: _Rafako_ » 19 kwie 2015, 14:28

małosolny pisze:Ja w ubiegłym roku wypoczywałem z rodziną na Wyspie Sobieszewskiej - to są okolice Gdańska. Miejscówka idealna, aby odpocząć z dala od zgiełku i komercji, a jednocześnie blisko do Gdańska, czyli do cywilizacji :)
Moja żona również tam była w zeszłym roku z dzieckiem. Bardzo sobie chwaliła, rozsądne koszty w porównaniu z innymi nadmorskimi lokalizacjami.
Serdecznie pozdrawiam.
Jest: Mercedes W123 200D '83 + Ford Mustang V ’06 + Mini Cooper ’05 + Skoda Superb 2.0 4x4 ’24...
Były: K SW 2.4 20V, Lybra SW 2.0 20V, K 2.0 20V x 2, Y10 bicolore, K 2.0 20VT, Thema 2.0 16V x 2, Delta II 1.6 8V, Y 1.2 8V, Y 1.2 16V, Y10 Selectronic, Delta HPE 2.0 16V bicolore, K 2,4 20V, Thesis 2.0 20VT...

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: Sebastian » 19 kwie 2015, 15:04

Widzę, że temat dalej dycha, dzięki Panowie :-)
BTW, to wynająłem mieszkanie w Kołobrzegu - zobaczym co z tego wyjdzie w życiu bo wszystko załatwiałem online/telefonicznie, tak więc 100% pewności zadowolenia brak. Już za dwa tygodnie się okaże ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”