darbo pisze:luka pisze:Jak możesz popierać partię, której członkowie rządu występują u Rydzyka i kto wie co mu tam robią jeszcze. Przecież się tym brzydzisz.
Swoją drogą to co wyprawia PIS i budyń z TK jest początkiem, mam nadzieję, że tobie czy twojej firmie osobiście się czkawką odbije agitacja PIS-u. Chyba że pojedziesz na jubileusz 25 lecia
Jak tam sfałszowane wybory samorządowe, czytałeś raport fundacji Batorego? Obłęd??
Jak możesz to...jak możesz tamto
Mogę.
Brzydzę się Rydzykiem, Jankowskim, Głódziem, trochę mniej Dziwiszem, Paetzem, Charamsą, że tak wymienię tych co mi przychodzą go głowy najwpierw
Nie mogę patrzeć na tłustych hipokrytów, powiązanych z władzą sybarytów, prowadzących podwójne życie dygnitarzy i tych - co opisała ostatnio CiociaE - co dymają nieletnie pacholęta obu płci, nie ponosząc za to należytych konsekwencji.
Ostatnio się wk

łem jak się dowiedziałem, że ojciec dyrektor zakupił jakieś najnowsze wypasione Audi
To mnie brzydzi. Lecz nie znaczy to, że rozlewa mi się to na cały Kościół Katolicki. O romansie PISu z Rydzykiem nie dowiedziałem się od Ciebie, czy broń mnie Panie Boże od Ducha jakiegoś Dziada; zdawałem sobie z tego sprawę przy urnie wyborczej.
I jeżeli obecnie myślę sobie o tym, czy dokonałem dobrego wyboru i mam jakiekolwiek wątpliwości to zaraz (jak Bugajowi) mi przechodzi po lekturze Wyborczej, Newsweeka, wysłuchaniu Petru lub innych posłów a w szczególności posłanek Nowoczesnej, Schetyny; śledząc poczynania KOD, doświadczając tej całej histerii establishmentu, który nie może się pogodzić z utratą żłobu i wielu innych wypowiedzi/zdarzeń, które sobie śledzę.
Przechodzi mi po lekturze części niemieckiej prasy, po reakcjach na całkiem wyważone i rozsądne opinie Tuska dotyczące problemu imigrantów; po przeczytaniu opinii znanej niemieckiej politolożki, dowodzącej, że to co się obecnie dzieje w krajach wyszechradzkich to efekt głęboko zakorzenionych tradycji faszystowskich ( no może jeszcze Węgry i Słowacja to od bidy tak, ale Polska???) i ona - ta ekspertka - nawołuje, żeby wzmacniać Polską opozycję i zrobić wszystko, żeby osłabiać Polski rząd.
I przechodzi mi od razu. I wybaczam Kaczorowi Rydzyka i kilka innych potknięć oraz awanturę o TK.
System się broni i to zaciekle a ja - wbrew temu co sobie myślisz - potrafię racjonalnie myśleć i wiele razy o tym pisałem tu na Forum (uzasadniając swój wybór), lecz osoby takie jak Ty (chociaż Ty Luka stosunkowo najmniej) przylepiają mi gombrowiczowską gębę nieustannie

; więc system się broni a PIS może nie jest najlepszym panaceum lecz w chwili obecnej jedynym dla mnie możliwym.
Na koniec tej wypowiedzi powiem tak. Raport Fundacji Batorego mam w dupie i to głęboko ( mam nadzieję, że nie uraziłem Twoich uczuć

). Możesz mnie zapoznać z jego tezami lecz na chwilę obecną nie zamierzam tracić czasu na jego analizę.
Na drugi koniec zapytam ja: czy uważasz Luka, że pikieta pod domem Kaczora w dniu 13 grudnia to jest dobry pomysł?
Od Twojej odpowiedzi zależy czy włączę Cię do mojej 4 zdjęciowej epopei o przemianie leminga