Dedra - wymiana rozrządu , cena

Awatar użytkownika
darkobo
Klubowicz
Klubowicz

Lancia Dedra - rozrząd cena

Post autor: darkobo » 08 sty 2007, 14:26

"seba" pisze:Teraz mam jak w niebie : yesyes :
Powiedz to tym, co uważają Lancie za nad wyraz awaryjne samochody :lol: Albo lepiej nie mów :wink:
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie ;) )

Awatar użytkownika
Patryklancia
Specjalista ds. części zamiennych
Specjalista ds. części zamiennych

Post autor: Patryklancia » 08 sty 2007, 14:34

"darkobo" pisze:To może miałem pecha, ale u mnie wkrótce po wymianie rozrządu strasznie zaczęły hałasować łożyska kół od balansu.
a jaki zastosowałeś zamiennik paska wałków bo chyba nie orginał za 300zł :lol: pewnie dayco lub contitecha a one lubią trochę poszumieć szczególnie na początku taki świst jak łożysko po przejechaniu około 1tyś km .jak już ta warstwa teflonowa poczatkowa z paska troszke się wytrze jest gites majonez :D Więc może pochopnie zdiagnozowano te łożyska ale nie mówie też że nie bo wszystko jest możliwe
ObrazekObrazek
Lancia Dedra 1.8 i.e 16v Ls
GG:7270607 GG:7270607

Awatar użytkownika
Kubek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Kubek » 08 sty 2007, 14:41

Ja wymieniajac rozrzad z paskiem, dwiema rolkami, zaplacilem troche ponad 200 zl, oczywiscie to nie byly orginalne czesci z ASO
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie :)

Awatar użytkownika
darkobo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darkobo » 08 sty 2007, 14:51

"Patryklancia" pisze: jaki zastosowałeś zamiennik paska wałków bo chyba nie orginał za 300zł :lol: pewnie dayco lub contitecha a one lubią trochę poszumieć szczególnie na początku taki świst jak łożysko po przejechaniu około 1tyś km .jak już ta warstwa teflonowa poczatkowa z paska troszke się wytrze jest gites majonez :D Więc może pochopnie zdiagnozowano te łożyska ale nie mówie też że nie bo wszystko jest możliwe
Nie wiem, robił to mechanik, a ja wówczas się nie dopytywałem. Wiem, że na łożyska zastosował jakiś zamiennik, bo ponoć koła są sprzedawane razem z łożyskami i kosztuje to potwornie drogo, a ja zmieniłem same łożyska (chyba pasowały jakieś typowe z SKF, ale nie jestem pewien).
Myślę, że były to jednak łożyska, bo waliło tak, jakby coś się w silniku urwało. A po wymianie łożysk przestało. I przypominam sobie, że przy wymianie rozrządu już o tym wspominał, ale jak zwykle brakowało kasy i .... i tak musiałem to zrobić.
homo homini Lancia (est)
Było: Dedra 2.0 ie, Kappa 2.0, Kappa 2.4 JTD
Jest: Delta II 1.6 8V (w rodzinie ;) )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”