Dedra - dziwne dźwięki podczas przyspieszania

Awatar użytkownika
Kubek
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Kubek » 22 lut 2007, 23:45

"Młody" pisze:Ja też nie rozumiem. :lol: Dodawanie gazu nie wpływa na maglownicę.
O Boshe, teoretycznie nie, bo jak sobie zawiesze samochod w powietrzu lub wlacze bieg jalowy i bede wciskal gaz to na nic to nie bedzie mialo wplywu, ale wezmy pod uwage wciskanie gazu ktore powoduje ze samochodu jedzie co ? No a jak samochod jedzie po drodze to juz to dodawanie gauz ma wplyw na wiele rzeczy, prawda ? Czy dalej stoimy przy tym ze dodawanie gazu powodujace poruszanie sie pojazdu ma wplyw tylko na zawory i tloki i zuzycie paliwa ? No bo dodawanie gazu powodujace przemieszczanie sie samochodu wplywa wlasnie na wachacze, lozyska, drazki, stabilizatory i przekladnie ktora jak kazdy inny element w poruszajacym sie samochodzie doznaje pewnych przecizaen itp.
Nie upieram sie tutaj ze w tym wypadku to jest to, bo prawdopodobnie nie i raczej napewno nie, ale poprostu juz wam tylko tlumacze ze dodawanie gazu ma wplyw na to ze samochod sie porusza, a to ze samcohod sie porusza ma wplyw na jego elementy mechaniczne nie tylko umiejscowione w silniku :D
Juz bez Lancia ale dalej w Klubie :)

Awatar użytkownika
Prometeo
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Wiesław
Kontakt:

Post autor: Prometeo » 25 lut 2007, 14:53

Dzięki za porady Mam tez ten sam problem. Przy przyspiweszeniu niezaleznie na jakim biegu w granizach 2tys obrotów słychac żęszenie silnika - myślałem że to tłumik dostaje drgań.
Lancia delta II 1,6 16V, 99r.
Prometeo, Gdynia, kom. 792 065029
http://www.prometeo-italia.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”