Zlot Ogólnopolski 2011. Sielpia. Zdjęcia i relacje.

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

Awatar użytkownika
mikaeltdi
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michał

Re: Zlot Ogólnopolski 2011. Sielpia. Zdjęcia i relacje.

Post autor: mikaeltdi » 14 cze 2011, 20:53

Ja też coś mam ale najpierw cenzura : gafa :
...a na zachętę takie coś ...

:link:

próbowałem skrócić link ale nie znajdowało strony... :-?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 11:13 przez stabraf, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: poprawiłem link
była Lancia Kappa 2,4 TDs 1995r.
bylo Renault Espace 1,9DCI 2004r.
bylo Renault Laguna 2 1,9DCI 2002r.
jest Lancia k 2.0 155KM 1996
jest Renault Laguna 3 2.0DCI 2008r. 180KM 400Nm

Awatar użytkownika
romlen
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Roman

Post autor: romlen » 14 cze 2011, 23:33

W odpowiedzi na konkurs ogłoszony przez Organizatorów na najlepszą recenzję, opis zlotu, przygotowałem poniższy tekst. Można go zamieścić na www. Możecie też nad nim się pastwić, zmienić jeśli coś się nie podoba, nie ma on jak wiadomo znacznika copyright, symbol: ? :)

========== Let's go! =============

Zlot LKP, Sielpia 10-12 czerwca 2011

Zlot w jakim mieliśmy możliwość uczestniczyć jest już 8-mym Zlotem Ogólnopolskim pod szyldami LKP. Odbył się malowniczej miejscowości Sielpia, niedaleko Kielc. Dla wielu z nas było to swoiste Déj? vu, bo jak wiadomo, Sielpia gościła LKP już kilka lat wcześniej. Urok miejsca przyciąga? Czy może atrakcyjne położenie, woda, czyste powietrze? Każdy z uczestników coś na ten temat może powiedzieć. Kto wie, może nie jest to ostatni zlot w Sielpii?

Pierwsi uczestnicy przybyli już rankiem w piątek 10-tego czerwca. Głównie byli to organizatorzy, jednak niedługo potem nastąpił prawdziwy najazd na ośrodek. Żaden z uczestników nie miał problemu z dotarciem na miejsce. Zaproszenie na forum i stronie Klubu było przygotowane dla każdego: adres, mapka a nawet współrzędne GPS. Na samym ośrodku banery klubowe i firmowe Lancii informowały że jesteśmy na miejscu. Po zaparkowaniu prawdopodobnie każdy z uczestników został przywitany przez już przebywających na ośrodku innych zlotowiczów i pokierowany do specjalnie przygotowanego kącika informacyjnego, perfekcyjnie przygotowanego przez Organizatorów, położonego tuż przy recepcji. Nowoprzybyły uczestnik otrzymywał plan imprezy, koszulkę, identyfikator, kluczyk do pokoju a także mógł nabyć w sklepiku swój ulubiony gadżet na który miał ochotę przeglądając sklepik w wydaniu internetowym.

Po zakwaterowaniu uczestnicy oddali się bez reszty atrakcjom jakie przygotowali nam Organizatorzy. Już w piątek, pierwszego dnia zlotu, czekała na nas impreza pt Karaoke, gdzie każdy z nas mógł sprawdzić swoje zdolności wokalne. Jeśli śpiew nieco wyczerpał naszą energię, do dyspozycji był bufet na świeżym powietrzu i szałas ze stolikami gdzie można było usiąść i w doborowym towarzystwie oddać się konwersacjom do białego rana.

W sobotę, która jest jak wiadomo "dniem oficjalnym" czekało nas najwięcej atrakcji. Dla całej rodziny! Zaraz po śniadaniu zostaliśmy zaproszeni na wspólny wyjazd na Tor Kielce gdzie każdy z chętnych mógł sprawdzić swoich sił na próbach zręcznościowych. Nie były to jednak próby szybkościowe, rajdowe i tym podobne, a raczej test na precyzyjną jazdę slalomem z wykorzystaniem tzw Talerza Stewarta czyli piłeczki umieszczonej na masce samochodu. Kto zadanie wykonał bez zrzucenia piłeczki był na liście pretendujących do nagrody mistrza jazdy precyzyjnej. Uczestnicząc w konkursach wszyscy mogli przyglądać się profesjonalnym wyścigom na zamkniętym torze jaki prowadzili uczestnicy równoległej imprezy. Wśród nich był właściciel Poloneza (potocznie zwanego Borewiczem) z silnikiem od Lancii Kappa 2.0t podrasowanym do ok 400 koni mechanicznych. Polonez był specjalnie przygotowany do takich wyścigów, był pozbawiony wszelkiego balastu i wyposażono go w klatkę bezpieczeństwa. Udało się nam zamienić parę słów z właścicielem, którego za pośrednictwem tej relacji pozdrawiamy serdecznie.

Po powrocie do ośrodka nie było czasu na nudy! Zaraz po obfitym obiedzie kolejna konkurencja. Tym razem nie chodzi o sprawność w prowadzeniu pojazdu. A sprawność w logicznym myśleniu i wiedzę nabytą na drodze szkoleń, kursów jak i własnego doświadczenia, czyli... Konkursy w formie pisemnej: Wiedzy o marce Lancia (przygotowany w dwóch wersjach - zaawansowany i standardowy), wiedzy technicznej z mechaniki pojazdowej i konkurs wiedzy o ruchu drogowym, gdzie każdy z uczestników mógł zweryfikować swoją wiedzę jaką nabył na kursach prawa jazdy. Zapytacie jak owe konkursy wypadły? Dość powiedzieć, że posypały się nagrody a walka była zacięta i wyrównana. Jeśli ktoś miał mało adrenaliny we krwi, zaraz po konkursach nadarzała się okazja jej podreperowania. Rozpoczynał się mecz siatkówki Zarząd LKP kontra użytkownicy. Była okazja pokazać kto jest górą. Mecz był wyrównany, nie było banów za stanięcie w szranki z kimś z Administratorów a wręcz przeciwnie - nagrody za uczestnictwo. Pragniemy podziękować za ten piękny mecz i chęć walki. Wieczorem, gdy uczestnicy którzy przyjechali tylko na jeden dzień (dzień oficjalny) już pożegnali się i odjechali, cała reszta jak jeden udała się do sali w której rozpoczynała się biesiada do białego rana. Czas umilał wodzirej który pokazał nam, że nie jest to jego pierwsza taka impreza. Tańcom i zabawom nie było końca, smaczne posiłki serwowano do późnych godzin nocnych. Ukonstytuowała się też Loża Szyderców (zainteresowani wiedzą o co chodzi), czyli grupa osób które z racji że przyjechały same wolała nie odbijać Pań swoim kolegom i została przy stolikach wspierając biesiadników kawałami i wesołą atmosferą.

Nie możemy zapominać o naszych milusińskich. Przez całą sobotę do dyspozycji był park zabaw (dmuchana zjeżdżalnia, trampolina, konkursy i dyskoteka). Nie od dziś wiadomo, że potocznie Zlot Ogólnopolski nazywany jest przez nas Lancia Family Week. Czyli bez obaw można przyjechać z dziećmi i mamy pewność że nie będą się nam nudziły.

Niedziela to nie pora na pakowanie się. Zaraz po śniadaniu kolejny konkurs: wyścigi rowerów wodnych! Dla pozbawionych lęku przed wodą czekała konkurencja na przepłynięcie sporego odcinka na rowerku wodnym o napędzie własnych mięśni. Zwycięzcy pokonywali dystans w granicach 8-miu minut. Wielkie brawa za wytrwałość.

Po rozdaniu nagród i oficjalnym pożegnaniu uczestników Zlot ogłoszono za zamknięty. Nie zapomniano o bezpieczeństwie uczestników. Każdy chętny mógł sprawdzić się alkomatem. To tak na wszelki wypadek, gdyby jakieś z piw z dnia ubiegłego jeszcze nie chciało wyparować :)

Otrzymując na bieżąco opinie uczestników (zarówno w trakcie jak i już po imprezie) można powiedzieć jednym głosem: Wielkie brawa dla Organizatorów za kawał dobrej roboty! Już teraz wiadomo, że impreza za rok będzie tak samo chętnie rezerwowana przez naszych drogich Klubowiczy a wszyscy niezdecydowani po takim przedstawieniu profesjonalizmu organizacyjnego już teraz zaczną brać pod uwagę Zlot ad 2012. Na który oczywiście już teraz zapraszamy!

W tym miejscu pragniemy podziękować wszystkim naszym sponsorom, bez których impreza nie byłaby tak okazała. Oprócz wspomnień każdy z uczestników wyjechał z jakimś podarkiem, nagrodą większą lub mniejszą czy chociażby z pamiątką.

========== The end =============

Dziękuję za uwagę.
Ostatnio zmieniony 15 cze 2011, 9:44 przez romlen, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: poprawiłem stylistykę
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię :)
Tel. 503124557-Orange
Obrazek
Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.

Awatar użytkownika
bufi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: bufi » 15 cze 2011, 10:56

: brawa : : brawa : :)

Awatar użytkownika
Taz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Irek
Kontakt:

Post autor: Taz » 15 cze 2011, 19:05

:link: - jakby ktoś sobie życzył usunięcia zdjęć z nim, to proszę o kontakt na PW
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG

Awatar użytkownika
wojciech711
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Wojciech

Post autor: wojciech711 » 15 cze 2011, 20:05

IREK.. PIĘKNE FOTKI żadna nie potrzebuje podpisu... wszystko jasne
JEST
Lancia Kappa Coupe 2.0 16v turbo
Lancia Kappa BI-Color 2.4jtd
Miss Zlotu Sypniewo 2013 :D
Pierwsza V-ce Miss Zlotu Sielpia 2011 :)
BYŁA
Lancia Lybra 2.4jtd

Awatar użytkownika
mrs.raketa
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Żaneta

Post autor: mrs.raketa » 15 cze 2011, 20:11

A mnie jedno zdjęcie zastanawia... ;) i chyba wymaga komentarza ;)
Mianowicie fotka nr 209.
Widziałam kiedyś na fotkach Ducha_Dziadka.... ale Pawła i Irka :?: 8-O 8-O
:lol: :lol:
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
...wake up...survive...go 2 bed...

ciociaE
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny

Post autor: ciociaE » 15 cze 2011, 20:14

Pokazują, jacy przystojna faceci są na LKP :D A zauważyliście te dobre duchy krążące wokół naszej imprezy?

Właśnie widzę, że Żaneta już zauważyła :D
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

Awatar użytkownika
Taz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Irek
Kontakt:

Post autor: Taz » 15 cze 2011, 22:42

oj tam, oj tam :P
takie nocne eksperymenty ze statywem :)

PS. dzięki Wojtek :D
'12 Lancia Voyager 3,6
'03 Mercedes CLK 55 AMG
'06 Yamaha R6 RJ11 track only
'07 Fiat Sedici 1.6 4x4
...i służbowa '21 Skoda Octavia 1,5 150KM DSG

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 15 cze 2011, 22:44

Taz pisze:oj tam, oj tam :P
Widzę, że kilka osób przejęło powiedzonka od Radzia :D
Pozdrawiam
Wujek (p)
Lancia Delta III 1.8 tbi, Fiat Croma 2.4
była: Lancia Kappa 2.0T, "Lancia" Voyager/Chrysler T&C 3.8

Liczby nie kłamią, ale kłamcy liczą ...
Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 17 cze 2011, 7:32

Jeśli ktoś jeszcze przygotował/przygotowuje jakąś relację, to niech śmiało tu umieszcza. Nic to, że po terminie.
Pozdrawiam
Wujek (p)

Jeśli chcesz do mnie napisać wybierz raczej maila zamiast PW - wujekp(małpa)lanciapolska.org - mogę odpowiadać z opóźnieniem na PW :)

Awatar użytkownika
mrs.raketa
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Żaneta

Post autor: mrs.raketa » 17 cze 2011, 21:16

Lancia Lybra SW 1.9 JTD
...wake up...survive...go 2 bed...

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 18 cze 2011, 16:58

Pozdrawiam
Wujek (p)

Awatar użytkownika
wujekp
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: wujekp » 19 cze 2011, 23:55

Sebastian pisze:Oto i nasze zdjęcia, bez wszelakiej 'obróbki' - Sielpia 2011
W końcu i my zdarliśmy zdjęcia z aparatu :D
Pozdrawiam
Wujek (p)

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 20 cze 2011, 17:26

Ok, potrzebuję zgody autorów na publikację umieszczonych tu zdjęć.

Będą one wykorzystane wraz z relacją Romka (który już ową zgodę wydał powyżej ;) ) ze zlotu na stronie moto.pl Obiecano nam umieścić taką relację na podstawie dostarczonych materiałów, zatem kto chętny?
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
stabraf
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej

Post autor: stabraf » 20 cze 2011, 17:42

Tomzik pisze:Ok, potrzebuję zgody autorów na publikację umieszczonych tu zdjęć.

Będą one wykorzystane wraz z relacją Romka (który już ową zgodę wydał powyżej ;) ) ze zlotu na stronie moto.pl Obiecano nam umieścić taką relację na podstawie dostarczonych materiałów, zatem kto chętny?
Jeśli jakieś ode mnie, to wyrażam zgodę na wykorzystanie zdjęć mojego i Hanusi autorstwa ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Zloty i spotkania :::”