Kappa - delikatne zmiany kierunku podczas jazdy na wprost
Ja tak miałem z tyłu, okazało się, że był pogięty jakiś drążek poprzeczny tylnego zawieszenia. Nie wiem czy coś takiego jest z przodu. Największy hałas był jak się mocniej samochodem przyhamowało i potem zaraz pedał puściło, a by samochód się "bujnął".
problem
bylem dzisiaj na "szarpakach" - okazalo sie ze mam do wymiany "tylna tuleje wahacza przedniego" - przez to ze byla wybita caly wahacz mocno chodzil i w zwiazku z tym zmianiala sie geometria/zbieznosc kol.
Mam pytanie - czy chodzilo mu o silentblok, ktorego wymiana jest mniej kosztowna czy to co innego? mowil cos ze chyba trzeba bedzie wymienic caly wahacz bo nie wie czy dostane taka czesc osobno.
dodatkowo nieco zuzyty jest w tyle wieszak stabilizatora - ale nie az tak zeby sie spieszyc z wymiana
Tu pytanie do prezesa z Lanciateam - ile u Was kosztowalaby robocizna plus czesci?
Mam pytanie - czy chodzilo mu o silentblok, ktorego wymiana jest mniej kosztowna czy to co innego? mowil cos ze chyba trzeba bedzie wymienic caly wahacz bo nie wie czy dostane taka czesc osobno.
dodatkowo nieco zuzyty jest w tyle wieszak stabilizatora - ale nie az tak zeby sie spieszyc z wymiana
Tu pytanie do prezesa z Lanciateam - ile u Was kosztowalaby robocizna plus czesci?
Obie tuleje są do kupienia. Ja wymieniałem 4, a więc po dwie z każdej strony i zapłacilem 100PLN za robociznę.