Kappa 2.4 20V - bardzo duże spalanie
Re: Kappa 2.4 20V - bardzo duże spalanie
nie właśnie po Legionowie tylko 0 korków dłuższych postojów na światłach. trasa w miarę płynna. Powiedzcie mi na jakich obrotach zmieniać biegi teraz testuję 2 tys max. Ale z tego co wyczytałem moment max ma przy 4 tys i nie wiem zgłupiałem....
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Nie stosuj takich technik, bo pompę paliwa zajeździszvirus_pl pisze:...Wyliczyłem w prost sposób zalałem 5 litrów do baniaka, wyjeździłem całe paliwo zalałem 5l i wyjeździłem na liczniku wyszło 30 km przejechane u moich rodziców. Zgasiłem auto i po 10 min zagadał na 3 sek i zgasł, po wlaniu benz odpalił bez problemu.

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Tak wiemstabraf pisze:Nie stosuj takich technik, bo pompę paliwa zajeździszvirus_pl pisze:...Wyliczyłem w prost sposób zalałem 5 litrów do baniaka, wyjeździłem całe paliwo zalałem 5l i wyjeździłem na liczniku wyszło 30 km przejechane u moich rodziców. Zgasiłem auto i po 10 min zagadał na 3 sek i zgasł, po wlaniu benz odpalił bez problemu.![]()
- grzesiekj23
- Forumowicz/ka
- Imię: Grzesiek
Ja jeśli chcę jeździć oszczędnie to kręcę ją do 3000 obrotów max między 2,500 a 3000 zmieniam biegi, minimum na biegu to ~1600obr bez zbędnego obciążania. Jak chcę poszaleć to jazda zaczyna się od 3750obr, wtedy ma największy moment, i przestawia się VIS co daje największego kopa. Zmieniam biegi tak, żeby wyższy bieg załapywał od ok 3800obr i dalej jazda 

Były:
Dedra 2.0 i.e.
Kappa 2.4 175KM '98 > 8 lat i 120 000 km wspaniałych wspomnień
Jest:
Phedra Emblema 2.0 D 136+KM '06 > salon na kółkach
Ypsilon Oro 1.4 95KM '07 > mały wariat
Dedra 2.0 i.e.
Jest:

Koledzy potrzebuję podłączyć kompa okolice Warszawy byłby ktoś chętny/pomocny zdaje mi się że lambda padła
- marceli
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Do virus pl i bajaderka a jak sprawa z termostatem,szybko się nagrzewa??
Pamiętać trzeba ,że samo zasłonięcie chłodnicy(jeśli termostat lezy) spowoduje nie schładzanie w trasie lecz na krótkich odcinkach płyn i tak będzie chodził po dużym obiegu a więc i tak będzie wolniej się nagrzewać z racji samego obiegu przez otwartą chłodnice.
Pamiętać trzeba ,że samo zasłonięcie chłodnicy(jeśli termostat lezy) spowoduje nie schładzanie w trasie lecz na krótkich odcinkach płyn i tak będzie chodził po dużym obiegu a więc i tak będzie wolniej się nagrzewać z racji samego obiegu przez otwartą chłodnice.
co znaczy szybko..... jak zrobię 3 km to czuć z nawiewów ciepłe powietrze ale wskazówka się nie rusza. ruszy się po 10 km około
- marceli
- Klubowicz
- Kontakt:
Po 10 km to ma już mieć dawno temp ok 80st na wskaźniku.
Sprawdź termostat.
Sprawdź termostat.
mi temperatura utrzymuje się na 1 grubej kresce jak będę go kręcił na wysokich i stał w korku wskoczy na środkową
- marceli
- Klubowicz
- Kontakt:
Napisałem sprawdź termostat czyli sprawdź czy od razu robi się przewód ciepły ten gruby do chłodnicy czy nie.
- grzesiekj23
- Forumowicz/ka
- Imię: Grzesiek
Ja nie przesłaniam chłodnicy i mi przy takiej aurze ciepłe powietrze zaczyna leciec po ok kilometrze lub po 4-5min na postoju po odpaleniu. Podobnie z przełączeniem na gaz, chociaż ok pół minuty dłużej to trwa.
Były:
Dedra 2.0 i.e.
Jest:
Dedra 2.0 i.e.
Jest:

jutro wymieniam termostat bo od razu rura robi sie ciepła w ogóle już nie trzyma ciepła wskazówka nie drgnie.
Oby po wymianie spalanie spadło do normy. Jeśli nie, to znowu się czegoś wszyscy nauczymy. 

Drop a gear and disappear!
termo wymienione zabawa max 1 godzinka stary zawiesił się na otwartym dlatego jestem teraz przeziębiony
jak zrobię trasie na 5 l to zdam relacje jakie jest już spalanie. Trzymać kciuki. A przy jakiej temp wyłącza się sannie

no i wyszło spalanie się dalej nie zmieniło termostat zmieniony i dalej spalanie powyżej 15l macie inne możliwości ?? przy okazji wycieraczki mi padły dziś