Impreza trwa 2 dni. Jej strona to:
http://autonostalgia.org/
Otrzymujemy naszą powierzchnie wystawienniczą, na której budujemy nasze stoisko - mamy specjalny namiot, szklane witryny, stół i krzesła, jest ekspres do kawy, herbata itd. Nikt nam się nie miesza do naszego stoiska, gdzie możemy pochwalić się naszymi pięknymi Lanciami. Zwykle robimy to według jakiegoś konceptu - w tym motywem przewodnim są małe Lancie (co nie oznacza, że oprócz nich nie pojawi się jakaś duża), w zeszłym roku były to Lancie z lat 70 (choć była też Prisma Integrale, pokazywaliśmy też na specjalnych statywach ciekawe silniki Lancii), a np. dwa lata temu tematem była "rajdowa historia Lancii - choć prócz rajdówek pokazywaliśmy np. tez Lancię Trevi.
Przy Lanciach są stojaki, gdzie każdy zwiedzający może poczytać co to za Lancia, jej historię, specyfikację techniczną i ciekawostki.
Zwiedzający zadają sporo pytań i bardzo fajnie jest widzieć tak spore zainteresowanie marką, czy naszymi konkretnymi autami.
Od strony technicznej, jest ekipa która tę imprezę organizuje, buduje/likwiduje stoisko (zawsze głównym odpowiedzialnym za organizację byłem ja, w tym roku niestety z uwagi na szczupłość czasu będę tylko pomagał - mam komunię syna).
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do przyłączenia się do tej ekipy. Siedzimy przez ten weekend na stoisku, sporo się dzieje. Do ekipy, oczywiście, dołączają według uznania, właściciele wystawianych aut. Nocujemy, jemy, pijemy, imprezujemy według uznania - najczęściej u innych Lancisti z LKP, jeśli ktoś woli - w hotelu. Również w czasie wystawy istnieje mozliwość "urwania się" na parę godzin i np. zwiedzenia Warszawy. Założenie jest takie, że zawsze na stoisku musi być przynajmniej 2-3 osoby. Często bywa i kilkanaście.
Zabawa jest zwykle bardzo fajna i nie myślę tu tylko o czasie wieczorno-nocnym

lecz również w trakcie wystawy.
Jest sporo kontaktów z innymi miłośnikami aut. Nie ma czasu na nudę.
Co do sposobu organizacji od strony wystawców (właścicieli aut):
Od strony kosztów tych, którzy wystawiają auta jest:
- koszt dojazdu autem
- koszt noclegu i wyżywienia - dotychczas wszyscy wystawcy byli gośćmi forumowiczów LKP, (chyba że, jak Mefistofeles, woleli hotel), ale trzeba to sobie zorganizować, bo LKP nie pokrywa noclegu i wyżywienia.
I... to chyba wszystko.
Jakby co, to pytajcie.
Tu poczytaj, jak było:
w zeszłym roku
w roku 2013
początki, czyli Autonostalgia 2012 (jeszcze pod sztandarami Forza Italia)
Serdecznie zapraszamy!