[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 15 gru 2015, 8:44

luka pisze:Co do wypowiedzi zagranicznych mediów czy osób. Czy ty kolego darbo, Hobbysto, gazety wszelkiej maści, media ogólnie macie pogląd lub wypowiadacie się na temat Putina, Rosji, Ukrainy, Niemiec, Węgier itp.? czy waszymi wypowiedziami sterują służby, tzw. inni itd.? Normalnym jest że komentują to co się dzieje w Polsce.
Normalne jest to, że większość zachodnich mediów komentuje wydarzenia w Polsce za pomocą polskich lewicowych dziennikarzy niechętnych nowej władzy :?: :?: :?: Poczytaj uważnie link Hobbysty. :lol:

luka pisze:Po trzecie darbo, długo nie wytrzymałeś bez wypowiedzi :lol:
Mam niestety słabą wolę w tej kwestii. :lol:

Nikt nie jest doskonały a szczególnie ja :)
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 15 gru 2015, 9:21

darbo pisze:
luka pisze:Co do wypowiedzi zagranicznych mediów czy osób. Czy ty kolego darbo, Hobbysto, gazety wszelkiej maści, media ogólnie macie pogląd lub wypowiadacie się na temat Putina, Rosji, Ukrainy, Niemiec, Węgier itp.? czy waszymi wypowiedziami sterują służby, tzw. inni itd.? Normalnym jest że komentują to co się dzieje w Polsce.
Normalne jest to, że większość zachodnich mediów komentuje wydarzenia w Polsce za pomocą polskich lewicowych dziennikarzy niechętnych nowej władzy :?: :?: :?: Poczytaj uważnie link Hobbysty. :lol:
Dobrze napisałeś większość, jeszcze niedawno czytałem artykuł w niemieckiej gazecie, która miała odmienne zdanie, kto waszym zdaniem stał za napisaniem tego artykułu?? Z choinki się urwaliście??

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 15 gru 2015, 10:16

luka pisze:
darbo pisze:
Dobrze napisałeś większość, jeszcze niedawno czytałem artykuł w niemieckiej gazecie, któratakiej miała odmienne zdanie, kto waszym zdaniem stał za napisaniem tego artykułu?? Z choinki się urwaliście??
Tak, urwaliśmy się. Z takiej normalnej, zielonej świątecznej, na której wisząc można zrozumieć pewne proste i oczywiste rzeczy :-P ;) : gafa :
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 15 gru 2015, 11:16

darbo pisze:
luka pisze:
darbo pisze:
Dobrze napisałeś większość, jeszcze niedawno czytałem artykuł w niemieckiej gazecie, któratakiej miała odmienne zdanie, kto waszym zdaniem stał za napisaniem tego artykułu?? Z choinki się urwaliście??
Tak, urwaliśmy się. Z takiej normalnej, zielonej świątecznej, na której wisząc można zrozumieć pewne proste i oczywiste rzeczy :-P ;) : gafa :
Chyba nie do końca dajecie radę :lol: a najgorsze jest to, że uważacie innych za głupszych od siebie, samemu wierząc że .... Eh zastanowić się kolego...przepraszam ostatnio towarzyszu.

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 15 gru 2015, 11:47

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 15 gru 2015, 12:32

luka pisze:Chyba nie do końca dajecie radę :lol:
Masz prawo do własnej oceny sytuacji :D
luka pisze:a najgorsze jest to, że uważacie innych za głupszych od siebie
a to paskudne oszczerstwo :roll:
luka pisze: Eh zastanowić się kolego...przepraszam ostatnio towarzyszu.
"Dajecie", "Uważacie" - aaa... to dlatego zwracasz się do mnie w liczbie mnogiej :lol:
Ostatnio zmieniony 15 gru 2015, 12:54 przez darbo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 15 gru 2015, 12:36

:-?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
_Rafako_
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Olek

Post autor: _Rafako_ » 15 gru 2015, 13:46

Art92 pisze::-?
I to właściwie jest znakomitym podsumowaniem całej tej hucpy.
Mam do PO jeden zarzut, za to duży i konkretny - jeśli będę zapier... : cenzura : całe życie, odkładając 1/3 mojej pensji do skarbonki Państwa i zdechnę w wieku lat 65 czy 67, moja żona nie zobaczy złamanego grosza z tych pieniążków i będzie musiała "żreć gruz" do kńca swoich dnia, a jakiś sk... : cenzura : syn, dyrektorek w ZUS-ie sobie za ten hajs nowe służbowe X3 kupi. A wszystko to dzięki dzięki zasr... : cenzura : mu Tuskowi i jego złodziejom. Ludzie, czy wy k... : cenzura : tego naprawdę nie widzicie :?: :?: :?: Osobiście mam w d... : cenzura : TK, Tuska, Schetynę, Kaczyńskiego, Petru-Swetru i innych. Niech sobie kradną dalej i dławią się ośmiorniczkami ale niech k... : cenzura : dadzą mi i mojej rodzinie żyć. Naprawdę nie rozumiem jak można zostać bezczelnie wyrąbanym w łeb z przywilejów emerytalnych i związanych z ubezpieczeniem społecznym i dalej klaskać jaki to ten Donald jest dobry i jak to mu się udało. Tak udało mu się, wydymać nas z naszych pieniędzy :!: :!: :!: :!: Czy zmieni to PIS czy Kukiz czy Mikke czy Nowoczesna, mam to w d... : cenzura : interesuje mnie jedno - oddajcie mi k... : cenzura : moje pieniądze, ktore bezczelnie ukradliście.
Serdecznie pozdrawiam.
Jest: Mercedes W123 200D '83 + Ford Mustang V ’06 + Mini Cooper ’05 + Skoda Superb 2.0 4x4 ’24...
Były: K SW 2.4 20V, Lybra SW 2.0 20V, K 2.0 20V x 2, Y10 bicolore, K 2.0 20VT, Thema 2.0 16V x 2, Delta II 1.6 8V, Y 1.2 8V, Y 1.2 16V, Y10 Selectronic, Delta HPE 2.0 16V bicolore, K 2,4 20V, Thesis 2.0 20VT...

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 15 gru 2015, 14:01

_Rafako_ pisze:
Art92 pisze::-?
I to właściwie jest znakomitym podsumowaniem całej tej hucpy.
Mam do PO jeden zarzut, za to duży i konkretny - jeśli będę zapier... : cenzura : całe życie, odkładając 1/3 mojej pensji do skarbonki Państwa i zdechnę w wieku lat 65 czy 67, moja żona nie zobaczy złamanego grosza z tych pieniążków i będzie musiała "żreć gruz" do kńca swoich dnia, a jakiś sk... : cenzura : syn, dyrektorek w ZUS-ie sobie za ten hajs nowe służbowe X3 kupi. A wszystko to dzięki dzięki zasr... : cenzura : mu Tuskowi i jego złodziejom. Ludzie, czy wy k... : cenzura : tego naprawdę nie widzicie :?: :?: :?: Osobiście mam w d... : cenzura : TK, Tuska, Schetynę, Kaczyńskiego, Petru-Swetru i innych. Niech sobie kradną dalej i dławią się ośmiorniczkami ale niech k... : cenzura : dadzą mi i mojej rodzinie żyć. Naprawdę nie rozumiem jak można zostać bezczelnie wyrąbanym w łeb z przywilejów emerytalnych i związanych z ubezpieczeniem społecznym i dalej klaskać jaki to ten Donald jest dobry i jak to mu się udało. Tak udało mu się, wydymać nas z naszych pieniędzy :!: :!: :!: :!: Czy zmieni to PIS czy Kukiz czy Mikke czy Nowoczesna, mam to w d... : cenzura : interesuje mnie jedno - oddajcie mi k... : cenzura : moje pieniądze, ktore bezczelnie ukradliście.
Serdecznie pozdrawiam.
Pełna zgoda. Gdy człowiek rozpoczyna pracę i wiek emerytalny w tym momencie wynosi np. 65 lat to państwo nie ma prawa tego zmienić. Zawarło umowę z obywatelem. Ok, może podwyższyć wiek emerytalny, ale dla tych którzy rozpoczynają pracę po tej zmianie. Lex retro non agit. A skok na OFE, żeby załatać dziurę budżetową....a szkoda gadać. A może być tylko gorzej, póki nie będzie konstytucyjnego zakazu zadłużania państwa. System emerytalny ledwo ciągnie, służba zdrowia potrzebuje reform, ale przecież lepiej spierać się o TK...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 15 gru 2015, 14:51

Antyteza ludu smoleńskiego - nie wiem jak to nazwać:

[/quote]

Homosovieticus :?: :?: :?:

Lud moskiewski :?: :?: :?:

Lud obłąkany :?: :?: :?:

Lud lemiński :?: :?: :?:

Legiony Petru :?: :lol:

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 15 gru 2015, 15:17

Od emocji wróćmy do faktów:
Deficyt budżetowy rządu PO (2015): 46 mld zł: :link:
Deficyt budżetowy w pierwszym roku rządów PiS (2016) 54,7 mld zł: :link:
Różnica to (nie jedyny) rachunek, który każdy z Was zapłaci za wygraną PiS w wyborach: blisko 9 mld złotych. Na czteroosobową rodzinę przypada ok 1000 złotych dodatkowej składki "na wygraną prezesa", którą będziesz oddawać wraz z odsetkami Ty i Twoje dzieci. Nie lepiej było za tego tysiaka wyremontować Lancię, zamiast przeznaczać go na populistów?
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
_Rafako_
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Olek

Post autor: _Rafako_ » 15 gru 2015, 15:28

Nat pisze:Od emocji wróćmy do faktów:
Różnica to (nie jedyny) rachunek, który każdy z Was zapłaci za wygraną PiS w wyborach: blisko 9 mld złotych. Na czteroosobową rodzinę przypada ok 1000 złotych dodatkowej składki "na wygraną prezesa", którą będziesz oddawać wraz z odsetkami Ty i Twoje dzieci. Nie lepiej było za tego tysiaka wyremontować Lancię, zamiast przeznaczać go na populistów?
Jarku, już kiedyś Cię o to pytałem na Facebooku, zapytam ponownie: czy PO płaci Ci za tą propagandę i odwracanie kota ogonem czy po prostu pracujesz w sektorze państwowym i boisz się, że miotła PIS-u Cię wymiecie :?: :?: :?: Odpowiem na Twojego posta zgodnie z odruchem serca - emocje są zdrowe, gdy napędza je chęć ochrony NASZYCH pieniędzy przed brudnymi łapskami złodziei, zwiększony deficyt budżetowy zaś bierze się z tego, że PIS (którego nie jestem szczególnym zwolennikiem) próbuje nam zwrócić choć trochę z tego, co wcześniej ukradł nam rudzielec z kumplami, pojadając przy tym ośmiorniczki. Takie są koszty 8-mio letniego złodziejstwa PO dla naszego Państwa. Życzę sobie i wszystkim współobywatelom, by PIS kradł mniej niż poprzednicy. A bzdety o tysiaku zaoszczędzonym na Lancię zachowaj sobie dla naiwnych, moje kilkadziesiąt tysiaków z OFE na kilka Lancii rozpłynęło się we mgle za sprawą PO i ich wspanialej zaradności budżetowej.
Serdecznie pozdrawiam.
Jest: Mercedes W123 200D '83 + Ford Mustang V ’06 + Mini Cooper ’05 + Skoda Superb 2.0 4x4 ’24...
Były: K SW 2.4 20V, Lybra SW 2.0 20V, K 2.0 20V x 2, Y10 bicolore, K 2.0 20VT, Thema 2.0 16V x 2, Delta II 1.6 8V, Y 1.2 8V, Y 1.2 16V, Y10 Selectronic, Delta HPE 2.0 16V bicolore, K 2,4 20V, Thesis 2.0 20VT...

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Art92 » 15 gru 2015, 15:38

_Rafako_ pisze:
Jarku, już kiedyś Cię o to pytałem na Facebooku, zapytam ponownie: czy PO płaci Ci za tą propagandę i odwracanie kota ogonem czy po prostu pracujesz w sektorze państwowym i boisz się, że miotła PIS-u Cię wymiecie :?: :?: :?: Odpowiem na Twojego posta zgodnie z odruchem serca - emocje są zdrowe, gdy napędza je chęć ochrony NASZYCH pieniędzy przed brudnymi łapskami złodziei, zwiększony deficyt budżetowy zaś bierze się z tego, że PIS (którego nie jestem szczególnym zwolennikiem) próbuje nam zwrócić choć trochę z tego, co wcześniej ukradł nam rudzielec z kumplami, pojadając przy tym ośmiorniczki. Takie są koszty 8-mio letniego złodziejstwa PO dla naszego Państwa. Życzę sobie i wszystkim współobywatelom, by PIS kradł mniej niż poprzednicy. A bzdety o tysiaku zaoszczędzonym na Lancię zachowaj sobie dla naiwnych, moje kilkadziesiąt tysiaków z OFE na kilka Lancii rozpłynęło się we mgle za sprawą PO i ich wspanialej zaradności budżetowej.
Serdecznie pozdrawiam.
Po mogło wprowadzić zakaz zadłużania państwa. Nie zrobili tego i PiS też tego nie zrobi. PO zredukowało sobie dziurę budżetową kosztem obywateli. Był taki jeden co proponował w sejmie zakaz uchwalania budżetu z deficytem. Wyśmiano go. Spór czy lepsze jest PiS czy PO to jak spór o globalne ocieplenie, zupełnie bezsensowne.

Awatar użytkownika
Nat
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: Nat » 15 gru 2015, 15:40

_Rafako_ pisze:Jarku, już kiedyś Cię o to pytałem na Facebooku, zapytam ponownie: czy PO płaci Ci za tą propagandę i odwracanie kota ogonem czy po prostu pracujesz w sektorze państwowym i boisz się, że miotła PIS-u Cię wymiecie :?: :?: :?: Odpowiem na Twojego posta zgodnie z odruchem serca - emocje są zdrowe, gdy napędza je chęć ochrony NASZYCH pieniędzy przed brudnymi łapskami złodziei, zwiększony deficyt budżetowy zaś bierze się z tego, że PIS (którego nie jestem szczególnym zwolennikiem) próbuje nam zwrócić choć trochę z tego, co wcześniej ukradł nam rudzielec z kumplami, pojadając przy tym ośmiorniczki. Takie są koszty 8-mio letniego złodziejstwa PO dla naszego Państwa. Życzę sobie i wszystkim współobywatelom, by PIS kradł mniej niż poprzednicy. A bzdety o tysiaku zaoszczędzonym na Lancię zachowaj sobie dla naiwnych, moje kilkadziesiąt tysiaków z OFE na kilka Lancii rozpłynęło się we mgle za sprawą PO i ich wspanialej zaradności budżetowej.
Ja jestem ów gorszy sort Polaków, ten co uwielbia zacietrzewione, głupie twierdzenia rozbrajać za pomocą zwykłych faktów - tak jak powyżej. Wtedy Ci wszyscy depozytariusze prawdy jedynej, tacy wygadani, oburzeni i przekonani o swojej nieomylności postępują niemal bez wyjątku według jednego z trzech schematów:

1. Kulą ogon pod siebie w obliczu przyłapania na oczywistej manipulacji.
2. Lżą i plują, obrzucają wyzwiskami, bo cóż im innego pozostało?
3. Usiłują sugerować, że kto nie podziela ich wykrzywionych poglądów, ten jest "opłacony przez układ", "ma swój nieczysty interes" i podobne dyrdymały.

Każda z reakcji powyżej pokazuje siłę "argumentów" złapanych w propagandowy klincz naiwniaków, przekonanych, że są bardziej przenikliwi od innych, bo wyczytali ze dwa sprawnie przygotowane memy czy artykuły w mediach.

A Ty, na który z trzech punktów powyżej masz dzisiaj smaka? ;)
Art92 pisze:Po mogło wprowadzić zakaz zadłużania państwa. Nie zrobili tego i PiS też tego nie zrobi. PO zredukowało sobie dziurę budżetową kosztem obywateli. Był taki jeden co proponował w sejmie zakaz uchwalania budżetu z deficytem. Wyśmiano go. Spór czy lepsze jest PiS czy PO to jak spór o globalne ocieplenie, zupełnie bezsensowne.
Że to nie mrzonki i zakaz zadłużania może działać pokazuje choćby przykład budżetu UE. Tam jest zakaz zadłużania. Dobrze byłoby, gdyby taki był i w Polsce. Po części tę rolę spełniają kryteria zbieżności, oczywiście na swoim poziomie.
Pozdrawiam
Nat
Obrazek + Phedra JTD + Lybra SW 2,0 na emigracji i DS20
Stasiu, co jest najważniejsze w życiu? Staś (2 lata): Luuuuuzik!!! ||| Piotruś (2 lata): Tata, nie ce Pasem, ce Gekiem!
Proszę, używaj polskich znaków! To chyba różnica, czy robisz komuś łaskę, czy laske? ;)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 15 gru 2015, 15:51

Ale z Ciebie demagog. Jak będę przy kompie to polegniesz na liczbach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”