Wspólna akcja Lancia Klub Polska + Fiat Auto Poland

Polecane i odradzane serwisy i sklepy, polecane części zamienne i regeneracje miejsca w których można je kupić bądź zregenerować, rabaty oraz ulgi dla klubowiczów
Awatar użytkownika
kornel_95
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Kornel

Re: Wspólna akcja Lancia Klub Polska + Fiat Auto Poland

Post autor: kornel_95 » 09 lis 2012, 18:12

OK dzięki wielkie :)
Wojciech Pogoda/wojciech.pogoda(małpa)poczta.onet.pl/512286009/Lancia Kappa SW 2.4 jtd/1999/Nakło Nad Notecią/Kujawsko-Pomorskie
JEST

Lancia Thema SW 2.0 turbo :)
BYŁA
Lancia Lybra 1.9JTD
Lancia Kappa 2.4jtd
Alfa Romeo 166 3.0 Sportronic
Alfa Romeo 166 2.5 Sportronic

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 09 lis 2012, 19:22

UWAGA: ważne informacje

Rozmawiałem dzisiaj ze Sławkiem z FAP, ponieważ on nie ma czasu za dużo, przekazuje co następuje ;) :

Po pierwsze pamiętajcie, żeby zawsze umówić się telefonicznie (lub ewentualnie osobiście z podaną osobą) przed przyjazdem na przegląd. Jeśli ktoś pojedzie od strzała, np. po pracy bo akurat będzie miał czas i nie zostanie obsłużony to nie może mieć do nikogo pretensji poza sobą :roll: ;)

Sławek przekazał mi, że wszyscy którzy skorzystają z wizyty nie pożałują tego i będą zaskoczeni przyjęciem :roll:

Wiadomo, że niektórzy odległościowo mogą mieć kawałek drogi i na to niestety nic nie poradzimy. Musimy dostosować się do listy dealerów, którą otrzymaliśmy, przynajmniej na razie.

Bardzo zachęcam do odwiedzin jeszcze z innego powodu. Otóż jak się dowiedziałem użytkownicy (klubowicze) Jeep'a (a większość serwisów już jest lub będzie wspólnych z Lancią) mają w serwisach 30% zniżki na samochody 5-10 lat i 50% zniżki na samochody powyżej 10 lat.

W ASO Lancii na razie tego nie ma, ponieważ nie ma wiedzy jakich części będzie potrzeba (chociaż z grubsza), a powinna zostać stworzona taka baza danych (analogicznie jak dla Jeep'a). Także te przeglądy i ustalenie co może się nadawać do wymiany pozwoli lepiej określić potrzeby i na tej podstawie stworzyć jakąś bazę dla części, na które moglibyśmy dostać takie upusty. Wiadomo, że do Delty I czy Fulvii, etc. to będzie problem, bo niektórych części może nie być w ogóle. Ale jest sporo części do np. Delty II/Dedry, Lybry, Kappy, Zety, Phedry, wszystkich Ypsilonów, że o nowszych nie wspomnę.

Także widzicie, że sporo zależy także od nas. Jeśli będzie małe zainteresowanie i mało samochodów się pojawi, no to też nie będzie za bardzo na czym bazować.

P.S. FAP pracuje jeszcze nad udostępnieniem podobnej oferty dla wszystkich użytkowników forum, jednak będą to tylko wybrani dealerzy. Tzn. tacy, którzy będą mogli obsłużyć większą liczbę aut i nie ucierpią na tym finansowo, bo wiadomo, że Ci mniejsi mogli by nie przetrwać najazdu powiedzmy 150 czy 200 samochodów na darmowe przeglądy w krótkim okresie. W tej chwili, dla tych którzy już się zapisali dostępnych jest 27 serwisów. Natomiast dla pozostałej grupy będzie to na pewno mniejsza liczba.
O wynikach poinformuje i zostanie rozesłany stosowny mailing do zarejestrowanych użytkowników forum.
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 09 lis 2012, 20:13

Dudi pisze:i 50% zniżki na samochody powyżej 10 lat.
Jeśli będę mógł potem kupić dwumas do mojej Kappy za pół ceny to jestem w stanie podjechać na przegląd do Torunia czy Gdańska ;)
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
MacioBA
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający

Post autor: MacioBA » 09 lis 2012, 20:47

Super!
Jak dla mnie to i tak jest bardzo okazała reakcja FAP na oddolną inicjatywę. Pozostaje dograć terminy i działać :)

Tomcjusz
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Tomcjusz

Post autor: Tomcjusz » 10 lis 2012, 0:00

Jeżeli jeszcze da się dopisać to ja też na samym końcu...
Tomek Szota/tomcjusz(małpa)wp.pl/512964101/Lancia Delta 1,6 16V/1997/Częstochowa/Śląskie
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Berlina 2,0 20V

fotisk
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: fotisk » 10 lis 2012, 22:38

A ja już się zapisałem na przyszłą sobotę... tak sobie pomyślałem, może by zrobić taką ankietę, zgodną z listą pozycji na przeglądzie, aby poznać, co najczęściej się psuje w naszych autach... tak dla ciekawości i sprawdzenia jak dbamy o nasze włoszki???
Pozdrawiam

Fotisk
Kappa 2.0 Łódź

Zapraszam do mojego sklepu http://www.nielsen.sklep.pl - dla forumowiczów 10% rabat...

michelgrass
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Michał

Post autor: michelgrass » 10 lis 2012, 23:32

fotisk pisze:A ja już się zapisałem na przyszłą sobotę... tak sobie pomyślałem, może by zrobić taką ankietę, zgodną z listą pozycji na przeglądzie, aby poznać, co najczęściej się psuje w naszych autach... tak dla ciekawości i sprawdzenia jak dbamy o nasze włoszki???
dobry pomysł :) : brawo :
był: Peugeot 206 1,1(Pan pijak postanowił zignorować znak stop i dzięki tej postawie mam Lancie;) )
jest Lancia Lybra 1,9 JTD SW (116 KM)
<iframe src='http://affiliates.intragame.com/placeme ... etag=11283' width='468' height='60' scrolling='no' frameborder='no' style='border-width:0'></iframe>

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 11 lis 2012, 12:19

Tomcjusz pisze:Jeżeli jeszcze da się dopisać to ja też na samym końcu...
Tomek Szota/tomcjusz(małpa)wp.pl/512964101/Lancia Delta 1,6 16V/1997/Częstochowa/Śląskie
Się zrobi :roll: :D : ok2 :
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Obrazek
Obrazek

Tomcjusz
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Tomcjusz

Post autor: Tomcjusz » 11 lis 2012, 15:03

:D Dzięki jak nie wiem co!!! :D
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Berlina 2,0 20V

Sportiva Śląsk
Dopiero zaczyna na naszym forum
Imię: Szymon
Kontakt:

Post autor: Sportiva Śląsk » 11 lis 2012, 15:44

fotisk pisze:A ja już się zapisałem na przyszłą sobotę... tak sobie pomyślałem, może by zrobić taką ankietę, zgodną z listą pozycji na przeglądzie, aby poznać, co najczęściej się psuje w naszych autach... tak dla ciekawości i sprawdzenia jak dbamy o nasze włoszki???
Jestem za!

Awatar użytkownika
maxglow
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Max

Post autor: maxglow » 11 lis 2012, 16:42

A ja nadal nie wiem czy to dla wszystkich forumowiczów czy tylko klubowiczów?
Zaproszenie dostałem....
Lybra 1.9 sedan
Delta 1.6 platino

Awatar użytkownika
faraon
Moderator Globalny
Moderator Globalny
Imię: Andrzej

Post autor: faraon » 11 lis 2012, 19:10

maxglow pisze:A ja nadal nie wiem czy to dla wszystkich forumowiczów czy tylko klubowiczów?
Zaproszenie dostałem....
.... dla tych co podali swoje dane (a Ty podałeś - skoro dostałeś zaproszenie). Klubowicz czy forumowicz tu to nie ma znaczenia. Jedź :)
Samochodem kieruje głowa. Ręce i nogi to tylko robole ...
Niewidomy może jeździć samochodem ..... - jako pasażer ....

ZAPRASZAM DO SKLEPIKU KLUBOWEGO - TAKICH GADŻETÓW NIE KUPISZ NIGDZIE :!: :!: :!: <<<- klik

Kappa Coupe 3.0 24v automat nr 191 - 1997 - KLIK
FIAT Croma II; 2.4 M-Jet automat - 2008 - KLIK
była =>Kappa SW 2.0 20v + LPG - 1997 - KLIK
była =>Delta HPE 1,6 + LPG Vialle - 1999 - KLIK
Były: Syrena 105 (1974, 1979); PF 125p (1980, 1987); Polonez (1989); MB W123 (1983); Palio weekend (1998); IVECO TD (1998)

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 11 lis 2012, 19:38

michelgrass pisze:
dobry pomysł :) : brawo :
Też się zrobi...
Dudi
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kornel_95
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Kornel

Post autor: kornel_95 » 11 lis 2012, 19:40

My również dostaliśmy zaproszenie na przegląd :)
I najbliżej mamy do Torunia..
Ale warto będzie zrobić te 90 km 8-O w jedną stronę : yesyes :
W końcu nie wiadomo czy jeszcze kiedyś trafi się taka okazja : buja w oblokach : żeby nasza Kappa była na przeglądzie zimowym w autoryzowanym serwisie LANCI : yesyes :
JEST

Lancia Thema SW 2.0 turbo :)
BYŁA
Lancia Lybra 1.9JTD
Lancia Kappa 2.4jtd
Alfa Romeo 166 3.0 Sportronic
Alfa Romeo 166 2.5 Sportronic

szałek
Imię: Sławek

Post autor: szałek » 12 lis 2012, 8:55

Kochani,

Jeszce raz bardzo dziękuje wszystkim którzy przesłali swoje namiary do Tomka czy bezpośrednio do mnie. Dziękuję równiez za cierpliwość ale w końcu ruszyliśmy, zaproszenia na "Akcję Zima"zostały do was wysłane.

Ponieważ pojawiły się komentarze czy też obawy, że celem akcji jest zebranie Waszych danych i przekazanie dealerom, zdecydowaliśmy że zaproszenia zostaną wysłane przez FAP, wraz listą dealerów i na tej podstawie wybierzecie dla siebie najbardziej dogodną lokalizację.
Niestety nie jesteśmy w stanie zadowolić wszystkich, mimo iż powiększamy sieć dealerską i serwisową w dalszym ciągu są białe plamy na mapie, gdzie dealerów nie ma. Ideał - to dealer w każdym mieście ale to jest po prostu biznesowo nieopłacalne, szczególnie przy tak małym rynku motoryzacyjnym w Polsce.

A teraz dobra wiadomość dla wszystkich, którzy się spóźnili, obawiali się "ujawnić" albo po ludzku przegapili ten post:
Poniżej lista dealerów, którzy zobowiązali przyjąć na "Akcję Zima" każdego forumowicza oraz zaproszenie.

Bardzo proszę, umawiajcie się na wizyty telefonicznie a jako "znak rozpoznawczy" weźcie ze sobą zaproszenie.

pozdrawiam
Sławek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Serwisy, sklepy, zamienniki i regeneracje :::”