[?] Siena 1.2 75KM - opinie

Róbta co chceta ;)
Bartosz Skieresz
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Bartosz

Re: [?] Siena 1.2 75KM - opinie

Post autor: Bartosz Skieresz » 12 kwie 2015, 11:48

BoNes pisze:Witam.
Jako że miałem kilka Palio i wszystkie z 1.6 to polecam ten silnik, nie do zajechania, wada jak już ktoś napisał to osłony wewnętrznych przegubów oraz alternatory. Spalanie w mieście mi przekracza i 10 litrów, ale nówka z salonu pali 5,5 na trasie. Rdzy najwięcej jest tuż za przednim kołem pod nogami kierowcy, chyba fabrycznie tam była.

Coś dużo pali. Sprawdź sondę lambda bo to też był jedna z przyczyn tego iż po kilku latach Siena/Palio 1.6 paliły jak smoki :)
Lancia Lybra 1.9 110 KM
Fiat Punto II 1.2 60 KM

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Sebastian

Re: [?] Siena 1.2 75KM - opinie

Post autor: Sebastian » 14 kwie 2015, 11:24

Lukasz_TG pisze:Dobre :) ale wracając do spalania Bravo 1.2 16V użytkowane tylko po mieście nigdy więcej jak 7 nie wypiło.
Aż to odkopię lekutko bom nie na bieżąco z forum ;)
Proszę Cię Jarek, Ygrek Magdy łyka standardowo coś koło 8/100 km jeżdżąc tylko po Wrocku a to przecież lżejsze jest od Bravolota. A jak nim sobie pojeżdżę skuterowo (gaz tylko w dwóch położeniach) to nawet nie patrzę ile to ustrojstwo przejeżdża na jednym baku, po co się zupełnie niepotrzebnie mam denerwować ;)
I sorki za OT :)
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”