Windows 10-aktualizować z 7 czy nie ??

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Re: Windows 10-aktualizować z 7 czy nie ??

Post autor: Art92 » 13 gru 2015, 14:53

pääkäyttäjä pisze:Przeciez Windows 10 ma systemowego toola do posprzatania po aktualizacji... a zamulajacy system to nie wina system tylko syfu i malo wydajnego sprzetu (chociaz mnie Win 10 dziala na gorszym sprzecie jak ta lala).
marceli pisze:No dobra a jak ze sterownikami,te z 7-ki wchodzą na 10-i wszystko jest jak było??

Obawiam ,się bo jedyne czego nie lubię to po instalacjach wszelakich ,szukania i dobierania sterów a zazwyczaj nie idzie to gładko... zwłaszcza ,że mam 3G na pokładzie i korzystam czasami więc szkoda jakby przestało działać.
Z tym w Win10 nie ma problemu. Sporadycznie z jakimis przekombinowanymi sterownikami zrobionych pod producenta danego laptopa/kompa (mnie osobiscie wiadomo tylko o problemach z touchpadai w Vaio).
Ciężko mieć syf w systemie jeśli co tydzień czyści się go ze śmieci. A i plików mało. Systemowy ma 406GB wolnego z 468 pojemności całkowitej. Drugi dysk 434GB wolnego na 462GB. Nie uważam też by AMD Phenom X4 955 i 6GB RAM DDR3 1333Mhz to było za słabe na uciągnięcie tego systemu. Inna sprawa, że 7 działał super.
Ostatnio zmieniony 13 gru 2015, 14:57 przez Art92, łącznie zmieniany 2 razy.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
horses
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Adam
Kontakt:

Re: Windows 10-aktualizować z 7 czy nie ??

Post autor: horses » 13 gru 2015, 14:54

Nie wiem, jakoś nie czyściłem W7 od momentu postawienia na stacji, od roku zdaje się, i zap... aż miło.
- Żeby koń o swej sile wiedział, żaden by na nim nie siedział -
Obrazek

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Windows 10-aktualizować z 7 czy nie ??

Post autor: FXX » 13 gru 2015, 16:23

Art92 pisze:
pääkäyttäjä pisze:Przeciez Windows 10 ma systemowego toola do posprzatania po aktualizacji... a zamulajacy system to nie wina system tylko syfu i malo wydajnego sprzetu (chociaz mnie Win 10 dziala na gorszym sprzecie jak ta lala).
marceli pisze:No dobra a jak ze sterownikami,te z 7-ki wchodzą na 10-i wszystko jest jak było??

Obawiam ,się bo jedyne czego nie lubię to po instalacjach wszelakich ,szukania i dobierania sterów a zazwyczaj nie idzie to gładko... zwłaszcza ,że mam 3G na pokładzie i korzystam czasami więc szkoda jakby przestało działać.
Z tym w Win10 nie ma problemu. Sporadycznie z jakimis przekombinowanymi sterownikami zrobionych pod producenta danego laptopa/kompa (mnie osobiscie wiadomo tylko o problemach z touchpadai w Vaio).
Ciężko mieć syf w systemie jeśli co tydzień czyści się go ze śmieci. A i plików mało. Systemowy ma 406GB wolnego z 468 pojemności całkowitej. Drugi dysk 434GB wolnego na 462GB. Nie uważam też by AMD Phenom X4 955 i 6GB RAM DDR3 1333Mhz to było za słabe na uciągnięcie tego systemu. Inna sprawa, że 7 działał super.
To że masz mało plików na dysku to nie znaczy że nie masz syfu. Nie ilość, a jakość. Ja na systemowym, mam ponad 150GB programów, lacznie z systemem i smiga lepiej niż na Win8 wcześniej.
Na pozostałych dwóch partycjach zajęte jakieś 60-70% miejsca. Start systemu to raptem do 20-30 sekund od wlaczenia.

I mówię tu o lapku, nie stacjonarce ;-) I nie, nie mam SSD.
Fakt, że specyfikacja jednak nieco lepsza od tego co wymieniles, ale to dalej laptop ;-)

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”