Kappa - filtr klimatyzacji
Otwierasz maske i filtr jest dokladnie posrodku pod szyba. Trzeba oczywiscie odkrecic ta wystajaca plastikowa oslone.
k 2.4 - było i minęło.
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!
??? ?? ?????? ,? ??????? ,?????? ??? ??????!
W KAPPIE sa 3 rodzaje filtrow (patrz strona www.wixfiltron.com.pl )"Prezes" pisze:w Kappie były 2 rozmiary filtrów kabinowych - zmiana była w 96 roku.
Filtry Filtrona pasują do modeli 94-96 . Od 96 roku stosowane są wieksze o ok 7 mm filtry z weglem aktywnym (w oryginale) - zamienniki produkuje min. Corteco - cena ok 60 zł
8/94--> -->5/96 6/96-->
do tego pierwszego nie produkuja zamiennikow..
A ze ceny sa swietne.. Komplet filtrow paliwo + olej + powietrze kosztuje 120 PLN
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2005, 12:30 przez LukaszN, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest 2.0T 20V byla Kappa 3.0
hmmm tam mam jakies przekaźniki a filtra nie widac
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Bo masz do zdjecia:"Blash" pisze:hmmm tam mam jakies przekaźniki a filtra nie widac
1.Oslone filtra i bezpiecznikow
2.Oslone filtra
(kazda z nich ma 2 srobki).
K1025 znowu okazal sie ciut za waski

Jak juz pisalem filterek ma napis Made in Germany

z tego wynika ze do twojego samochodu przeznaczony jest filtr K1116A (jest szerszy o 4 mm
)
Sprawdz strone ktora podalem 2 posty wyzej..

- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
Ale nie pasuje na dlugosc a nie szerokosc"LukaszN" pisze:z tego wynika ze do twojego samochodu przeznaczony jest filtr K1116A (jest szerszy o 4 mm)

Aaaaa, to masz ten sam filtr co ja, w orginale kosztuje ok 160 PLN (nie ma zamiennika u FILTRONA) jest jakis (bo juz kupowalem chyba FIAM) jego cena byla cos 119 PLN
no w koncu znalazłem nie 4 ale 6 śrub stan filtra super ukłony w stronę autocomplexu:)
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
To juz wole 'dokleic kawalek tasmy'"LukaszN" pisze:Aaaaa, to masz ten sam filtr co ja, w orginale kosztuje ok 160 PLN (nie ma zamiennika u FILTRONA) jest jakis (bo juz kupowalem chyba FIAM) jego cena byla cos 119 PLN

- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Kontakt:
W poniedzialek, lub wtorek odgrzybialem swoja klime i po wyjeciu filtra doznalem szoku - po 3,5 miesiacch uzytkowania filtr nadawal sie do wymiany, wygladal zalosnie. Postanowilem zamowic nowy, tym razem byl to
K1116A filtrona - okazalo sie, ze pasuje idealnie, wiec najprawdopodobniej mam podmieniona ramke od filtra w moim aucie, na ta z nowszego modelu.
Kosztowal z przesylka 69 zl. Oczywiscie od Cashmana na Allegro.
K1116A filtrona - okazalo sie, ze pasuje idealnie, wiec najprawdopodobniej mam podmieniona ramke od filtra w moim aucie, na ta z nowszego modelu.
Kosztowal z przesylka 69 zl. Oczywiscie od Cashmana na Allegro.
tak, te filterki od cashmana są Okiej
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles