[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: darbo » 01 wrz 2016, 11:45

luka pisze:Nie no pęknę ze śmiechu, darbo cytuje Gazetę Wyborczą i do tego w całej rozciągłości zgadza się z autorem artykułu.
Oko mi bieleje jak widzę teraz w tv szczekaczki pisowskie powołujące się na GW, przecież to szmatławiec, żaden artykuł nie jest prawdą itd. ??

Właśnie tym różnią się media pro platformerskie od szmatławców pro pisowskich. Nigdy tam nie znajdziecie artykułu krytykującego władzę, ujawniającego ich afery itd.

Polityczną odpowiedzialność za burdel z reprywatyzacją ponosi Gronkiewicz Waltz i za to powinna stracić stanowisko natychmiast, problem polega na tym, że nie można oddać władzy tym kretynom. Druga sprawa, to pamiętaj darbo, że kij ma dwa końce i z taką samą dokładnością powinieneś śledzić poczynania swoich rządzących i wytykać im błędy i za podobne zaniedbania też powinni tracić stanowiska.
Teraz marsz do czytania GW a nie "W sieci" :)
O przekrętach w Warszawie mówi i pisze się od dawna. Pisały o tym "Wprost", "Wpolityce", "Wyborcza"; mówiło o tym Stowarzyszenie "Miasto jest nasze"; zamordowana została Jolanta Brzeska - działaczka społeczna broniąca praw eksmitowanych z kamienic lokatorów.

Co do wyborczej czasem czytam chociaż mnie mdli. Potrafię być obiektywny i przyznam, że w przypadku afery reprywatyzacyjnej Wyborcza zrobiła kawał dobrej roboty.

Co do szmatławców propisowskich - polecam Ci żebyś zajrzał, pojawia się ostatnio coraz więcej krytycznych artykułów o obecnej ekipie. Poza tym odświeżenie perspektywy Ci nie zaszkodzi :)))))
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 01 wrz 2016, 12:00

darbo pisze:
luka pisze:Nie no pęknę ze śmiechu, darbo cytuje Gazetę Wyborczą i do tego w całej rozciągłości zgadza się z autorem artykułu.
Oko mi bieleje jak widzę teraz w tv szczekaczki pisowskie powołujące się na GW, przecież to szmatławiec, żaden artykuł nie jest prawdą itd. ??

Właśnie tym różnią się media pro platformerskie od szmatławców pro pisowskich. Nigdy tam nie znajdziecie artykułu krytykującego władzę, ujawniającego ich afery itd.

Polityczną odpowiedzialność za burdel z reprywatyzacją ponosi Gronkiewicz Waltz i za to powinna stracić stanowisko natychmiast, problem polega na tym, że nie można oddać władzy tym kretynom. Druga sprawa, to pamiętaj darbo, że kij ma dwa końce i z taką samą dokładnością powinieneś śledzić poczynania swoich rządzących i wytykać im błędy i za podobne zaniedbania też powinni tracić stanowiska.
O przekrętach w Warszawie mówi i pisze się od dawna. Pisały o tym "Wprost", "Wpolityce", "Wyborcza"; mówiło o tym Stowarzyszenie "Miasto jest nasze"; zamordowana została Jolanta Brzeska - działaczka społeczna broniąca praw eksmitowanych z kamienic lokatorów.

Co do wyborczej czasem czytam chociaż mnie mdli. Potrafię być obiektywny i przyznam, że w przypadku afery reprywatyzacyjnej Wyborcza zrobiła kawał dobrej roboty.

Co do szmatławców propisowskich - polecam Ci żebyś zajrzał, pojawia się ostatnio coraz więcej krytycznych artykułów o obecnej ekipie. Poza tym odświeżenie perspektywy Ci nie zaszkodzi :)))))
Gdzie w prasie czy portalach propisowskich było napisane o kasie, którą zgarnął Bierecki, o zatrudnianiu różnych osób na stanowiskach zarządach spółek SP, piszą o kosmetyce, o błahostkach.

Powiem ci, że staram się odizolować jak najbardziej od bieżących wydarzeń, co prawda nie udaje mi się to dość skutecznie, ale jak oglądam cokolwiek związane z polityką to mnie na wymioty bierze. Wiesz dobrze darbo, że nie tak miało to wszystko wyglądać, masz powoli podobne refleksje, na pewno tak szybko tego nie przyznasz, ale za ciekawie to nie wygląda :(

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 01 wrz 2016, 12:56

luka pisze:
darbo pisze:

Gdzie w prasie czy portalach propisowskich było napisane o kasie, którą zgarnął Bierecki, o zatrudnianiu różnych osób na stanowiskach zarządach spółek SP, piszą o kosmetyce, o błahostkach.

Powiem ci, że staram się odizolować jak najbardziej od bieżących wydarzeń, co prawda nie udaje mi się to dość skutecznie, ale jak oglądam cokolwiek związane z polityką to mnie na wymioty bierze. Wiesz dobrze darbo, że nie tak miało to wszystko wyglądać, masz powoli podobne refleksje, na pewno tak szybko tego nie przyznasz, ale za ciekawie to nie wygląda :(
To poczytaj sobie właśnie o Pani Jolancie Brzeskiej - jaki cyrk zrobiła prokuratura z oczywistego morderstwa.
Dobrze, że Ziobro wziął się za tę sprawę bo to co działo się do tej pory to była kpina. To samo z oddawaniem kamienic - ludzie pokazywali dowody na wałki jakie były kręcone przez rzekomych spadkobierców ale nikt tego niby nie widział.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 wrz 2016, 13:19

luka pisze:Powiem ci, że staram się odizolować jak najbardziej od bieżących wydarzeń, co prawda nie udaje mi się to dość skutecznie, ale jak oglądam cokolwiek związane z polityką to mnie na wymioty bierze. Wiesz dobrze darbo, że nie tak miało to wszystko wyglądać, masz powoli podobne refleksje, na pewno tak szybko tego nie przyznasz, ale za ciekawie to nie wygląda :(

Marek Migalski o sytuacji:

"Cały układ powiązań adwokatów, sędziów, urzędników, biznesmenów i zwykłych przestępców został tak opisany, jakby ktoś wyciągnął ten obrazek z przemówień Kaczyńskiego w ostatnim ćwierćwieczu. Afera potwierdza, na pierwszy przynajmniej rzut oka, diagnozę o Polsce bliższą tej stawianej przez PiS niż PO."

Co z tego, że mam wątpliwości dotyczące PIS. Kto by nie miał?
Jak patrzę na odsłaniający się obraz polskiej kamaryli urzędniczo-medialno-biznesowo-prawniczej to myślę sobie, że Kaczyński miał i ma rację.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 01 wrz 2016, 13:55

A skąd pewność, że podobnej patologii nie ma i nie będziecteraz, jak na razie wiele na to wskazuje, że może być ci najmniej tak samo.
Do Bartek, po owocach was poznany, na razie to szeryf ziobro szumnie potrafił zapowiadać, jego owoce poznałem parę lat temu więc nie gorzej się na efekty, bardziej na teatr.
Ziobro, podobnie jak cały PiS na razie się lansuje bardziej niż Po tylko w głubszy sposób. Pamiętajcie że szumowiny i złodzieje są wszędzie, tak więc nawet szeryf Kaczyński może sobie nie poradzić.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 wrz 2016, 14:12

luka pisze:A skąd pewność, że podobnej patologii nie ma i nie będziecteraz, jak na razie wiele na to wskazuje, że może być ci najmniej tak samo.
Właśnie niewiele na to wskazuje, że może być tak samo.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 01 wrz 2016, 14:37

darbo pisze:
luka pisze:A skąd pewność, że podobnej patologii nie ma i nie będziecteraz, jak na razie wiele na to wskazuje, że może być ci najmniej tak samo.
Nie chce mi się szukać, zapodałbym ci mapkę powiązań pisowskich "fachowców" w spółkach, spółeczkach, samorządach, firmy powiązane, do kogo należą itd. Naprawdę nie rób z nich niewiniątek, bo potem będziesz musiał świecić oczami za przekręty. Każda władza rodzi patologie i tylko od ludzi zależy jak daleko się posuną i ile wezmą, ukradną zdefraudują. PIS nie czai się w ogóle jeżeli chodzi o obsadzanie stanowisk a to dopiero początek. Wiem jak jest w samorządach, tak samo jest na szczytach władzy, mamona zepsuje każdego. Pamiętaj że SKOK czy centrum medialne propisowskie też nie wzięło się znikąd, sprawdź powiązania tytułów i naczelnych, kto gdzie z kim jest rodziną albo członek rodziny jaką firmę prowadzi. Jeżeli uważasz że to nie dotyczy PISu, to niestety pewnie sie kiedyś przekonasz. Proszę cię nie pisz też o PO, PSL itd. bo wiadomo, że każdy ma gdzieś coś i każda władza dawała swoim, tak było, jest i pewnie długo będzie. :(

ts345
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: ts345 » 01 wrz 2016, 15:16

darbo pisze:
Właśnie będzie tak samo. Miesiąc temu przeczytałem artykuł, który zamieścił w jakimś periodyku Adam Mickiewicz, tak, ten Wielki poeta ( szczegóły mogę podać po niedzieli, znalazłem to u moich rodziców, jak ktoś chce to wstawię cały artykuł, nie jest długi ). Pisał tam o bezradności elity rządzącej w sprawie rozwiązywania podstawowych problemów. Jeśli wtedy, 150 lat temu ten wrażliwy obserwator opisał niewydolność władz, a na pewno nie pierwszy to zauważył, to jak możemy oczekiwać, że teraz pojawi się nowy uniwersalny geniusz- przywódca, słodki pocałunek naszego zgnębionego narodu, wschodzące słońce dorzecza Wisły. Znamy dobrze obecną ekipę ? 2007 r. Ziobro np. przeholował z wypowiedzią: ?Ten pan nikogo już nie zabije? czy jakoś tak. Koniec tej historii był zabawny jak Palikot zaproponował Zbigniewowi, że kupi jego mieszkanie w Krakowie aby ten mógł zapłacić zasądzone odszkodowanie. Niestabilny w emocjach, nie panujący nad własnym językiem, młody i ambitny Prokurator Generalny, Minister Sprawiedliwości?.
Kto z Was oczekuje, że rząd, jakikolwiek, zajmie się faktyczną walką z nędzą? Historia pokazuje, że rządzący załatwiają interes ze swoimi promotorami ? to może być świat biznesu, bankowość, Watykan, Którego z nich obchodzi los zwykłego człowieka, tak jest urządzony cały świat, nie tylko Polska.
ts
Był i jest: K 2 16VT Supersonic Coupe - ts345

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 wrz 2016, 17:14

luka pisze:
darbo pisze:
Nie chce mi się szukać, zapodałbym ci mapkę powiązań pisowskich "fachowców" w spółkach, spółeczkach, samorządach, firmy powiązane, do kogo należą itd. Naprawdę nie rób z nich niewiniątek, bo potem będziesz musiał świecić oczami za przekręty. Każda władza rodzi patologie i tylko od ludzi zależy jak daleko się posuną i ile wezmą, ukradną zdefraudują. PIS nie czai się w ogóle jeżeli chodzi o obsadzanie stanowisk a to dopiero początek. Wiem jak jest w samorządach, tak samo jest na szczytach władzy, mamona zepsuje każdego. Pamiętaj że SKOK czy centrum medialne propisowskie też nie wzięło się znikąd, sprawdź powiązania tytułów i naczelnych, kto gdzie z kim jest rodziną albo członek rodziny jaką firmę prowadzi. Jeżeli uważasz że to nie dotyczy PISu, to niestety pewnie sie kiedyś przekonasz. Proszę cię nie pisz też o PO, PSL itd. bo wiadomo, że każdy ma gdzieś coś i każda władza dawała swoim, tak było, jest i pewnie długo będzie. :(
Mam wrażenie, że nie rozumiesz. Nigdy nie pisałem, że wierzę w 100% uczciwość PIS.

Natomiast porównywanie tego, że jak każda władza w tym kraju, PIS umieszcza swoich w spółkach, do mafijnego układu, który przez wiele lat wyciąga publiczne pieniądze dla ustawionych swoich to jak porównanie delikatnego bąka puszczonego w windzie do zesrania się na weselu córki. Nawet przypadek Biernackiego ("Wprost' musiał go przeprosić) jeżeli chodzi o skalę i stopień naruszenia prawa do pięt nie dorasta systemowi stworzonemu przez PO.

Przeciętny przypadek reprywatyzacji w Warszawie w przeciągu ostatnich lat wygląda tak. Wyspecjalizowana w przekrętach kancelaria kupuje za grosze akt własności jakiejś starej kamienicy. Prawdziwy właściciel już nie żyje. Następnie występuje o zwrot kamienicy. "Zaprzyjaźniony" urzędnik w Ratuszu przygotowuje dokumentu i opiniuje sprawę i prowadzi ja szybko. Ten urzędnik jest w zmowie z kancelarią i dostaje swoją dolę. W razie czego ukrywa niewygodne dokumenty. Sądy wydają korzystne wyroki z zadziwiającą jak na warunki polskie skutecznością a beneficjentami tego wszystkiego są osoby z układu, np. dziekan naczelnej Rady Adwokackiej w Warszawie. Chodzi o setki milionów złotych do podziału. Nowi właściciele czyszczą kamienice z lokatorów, nękajac ich, zastraszając i podnosząc czynsze. Puste kamienice idą na sprzedaż (jak w przypadku rodziny HGW) i rozpoczyna sią polowanie od nowa.

Pan Rudnicki - urzędnik Ratusza odpowiedzialny za reprywatyzacje - dopilnował, żeby dokumenty z ministerstwa świadczące, że działka na chmielnej nie może być zwrócona zniknęły a warunki zabudowy tego terenu zmienione (można teraz budować tam wieżowce co podniosła wartość działki o połowę. Po sfinalizowaniu transakcji zwalnia się z pracy i okazuje się, że jest wspólnikiem biznesowym osoby, która odzyskała kamienicę.

Lokatorów wypierdala sie na bruk, co bardziej upartych zastrasza a urodzonych fajterów morduje - patrz Brzeska - spalona.

Nad wszystkim czuwa Pani prezydent (sama umoczona) i tłumaczy się, że nic nie wiedziała i że nie odpowiada za swoich urzędnikow. prezydent Komorowski ustawe, która mogła by proceder zatrzymać przesyła do TK co daje ponad rok na kontynyację procederu.

I tak k : cenzura : w całej Polsce. I ambergold i vat i *** *** i kamieni kupa i państwo, które istnieje tylko teoretycznie.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 01 wrz 2016, 17:53

Darbo pomieszałeś wszystko ze wszystkim. Czy ty naprawdę przeanalizowałeś to wszystko o czym mówisz w sprawie tych reprywatyzacji? To że połączyłeś fakty i wymysły tylko tobie pasujące do twojej tezy, nie oznacza prawdy. Nie bądź jarkiem, są szarości a nie tylko czarne i białe.

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 wrz 2016, 18:02

luka pisze:Darbo pomieszałeś wszystko ze wszystkim. Czy ty naprawdę przeanalizowałeś to wszystko o czym mówisz w sprawie tych reprywatyzacji? To że połączyłeś fakty i wymysły tylko tobie pasujące do twojej tezy, nie oznacza prawdy. Nie bądź jarkiem, są szarości a nie tylko czarne i białe.
Poczytaj może gazety, portale, pooglądaj telewizje, zajrzyj na facebooka - wszyscy o tym trąbią na okrągło.

Jak poczytasz to wtedy oceń czy mi się coś pomieszało czy nie.

Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Post autor: Rutuś » 01 wrz 2016, 18:20

darbo pisze:No i ca ja tu czytam?

Maciej Orłoś odchodzi z Teleekspresu, przez program 500 + drożeje paliwo no i oczywiście Hobbysta znowu napisał/wkleił coś głupiego.

Ani słowa o aferze reprywatyzacyjnej w Warszawie gdzie od 10 lat rządzi PO i jak w soczewce skupiają się patologie Państwa Polskiego. A może jakieś słowo o wycieku maili jednego z sędziów TK ukazujący sitwiarski charakter działalności tej instytucji.

Obraz jaki się wyłania z tych ostatnich wydarzeń jest przygnębiający.

To może krótkie podsumowanie historii jednej z działek. Działka przy Chmielnej warta ok. 160 milionów złotych została odzyskana przez znanego "łowce" niejakiego Nowaczyka dla między innymi Grzegorza Majewskiego szefa Okręgowej Rady Adwokackiej w Warszawie.

Człowiek który decydował o zwrotach działek p.Rudnicki został zatrudniony przez nijakiego Kaczyńskiego który zrobił burdel w ratuszu.Jaruś nie może przeżyć że nie ma wpływu na stolicę referendum nie pykło i kombinuje jak wprowadzić komisarza w mieście.Inaczej się na to patrzy jak się mieszka w mieście a inaczej oczami widza. Jak chcesz poznać fakty zajrzyj do linka
:link:

Żona Grzegorza Majewskiego - okazało sie - pracowała w Biurze Gospodarowania Nieruchomościami w dziale... kontroli. Jej mąż- Grzegorz Majewski - "odzyskał" działkę przy Pałacu Kultury, za którą Polska wypłaciła już odszkodowanie w 1953 roku - więc zwrot działki się nie należał. Ministerstwo Finansów poinformowało Ratusz o tym, że odszkodowanie zostało wypłacone byłemu właścicielowi lecz dokumenty te zniknęły "gdzieś" i Ratusz wydał decyzje o zwrocie trzem osobom w tym panu Grzegorzowi Majewskiemu.

Cytat z Wyborczej: "Decyzję o reprywatyzacji najdroższej działki w stolicy mecenas Nowaczyk odbiera od urzędnika Rudnickiego, który kilka tygodni później rezygnuje z etatu w ratuszu. Odnajdujemy ich jako współwłaścicieli ośrodka Salamandra w Zakopanem."

Podsumowanie: Mecenas Nowaczyk - wyspecjalizowany w takich działaniach - odzyskał wbrew prawu działkę przy pałacu kultury dla swojego klienta Majewskiego, którego żona pracowała w biurze, które decydowało o zwrocie i będąc współwłaścicielem firmy z innym urzędnikiem, który podejmował ostateczną decyzję w tej sprawie.

Hanna Gronkiewicz Waltz - prezydent miasta Warszawy - umywa ręce, o niczym nie wiedziała, a dokumenty podpisywała bez wiedzy co podpisuje. :-?

To jedna z kilkudziesięciu takich historii w Warszawie i pewnie kilkuset w całej Polsce.

Sprawa ujawniana przez Lewicowe Stowarzyszenie MIASTO JEST NASZE, Gazetę Wyborczą i niektóre media "niepokorne"

Co to k : cenzura : jest?
Człowiek który decydował o zwrotach działek p.Rudnicki został zatrudniony przez nijakiego Kaczyńskiego który zrobił burdel w ratuszu.Jaruś nie może przeżyć że nie ma wpływu na stolicę referendum nie pykło i kombinuje jak wprowadzić komisarza w mieście.Inaczej się na to patrzy jak się mieszka w mieście a inaczej oczami widza. Jak chcesz poznać fakty zajrzyj do linka
:link:
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 01 wrz 2016, 18:40

Rutuś pisze:Człowiek który decydował o zwrotach działek p.Rudnicki został zatrudniony przez nijakiego Kaczyńskiego który zrobił burdel w ratuszu.Jaruś nie może przeżyć że nie ma wpływu na stolicę referendum nie pykło i kombinuje jak wprowadzić komisarza w mieście.Inaczej się na to patrzy jak się mieszka w mieście a inaczej oczami widza. Jak chcesz poznać fakty zajrzyj do linka:link:
Link, który zamieściłeś to obrona ratusza na stawiane zarzuty. W moim linku odpowiedź Wyborczej na wyjaśnienia Ratusza zawarte w Twoim linku. Między innymi dotyczą Rudnickiego:

"Z odpowiedzi miasta wiedzieliśmy, że Jakub Rudnicki został zatrudniony i awansowany w czasie rządów PiS w ratuszu. Do opisywanych przez nas nieprawidłowości doszło jednak sześć lat później. Uznaliśmy, że prezydent Hanna Gronkiewicz-Waltz i jej otoczenie polityczne w ratuszumieli wystarczająco dużo czasu, by zweryfikować kompetencje i uczciwość Jakuba Rudnickiego. Uważamy, że nie sposób przypisywać odpowiedzialności za decyzje podejmowane przez Rudnickiego w 2012 r. politykom Prawa i Sprawiedliwości, którzy go zatrudnili, dlatego też nie zawarliśmy tej informacji w artykule. Naszym zdaniem odpowiedzialność za nadzór nad pracą Rudnickiego spoczywa na politykach Platformy Obywatelskiej, która rządziła wtedy Warszawą już od sześciu lat. Przypominamy, że w 2012 r. bezpośredni nadzór nad Biurem Gospodarki Nieruchomościami sprawowała Hanna Gronkiewicz-Waltz."

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1, ... ikiej.html

Jeszcze raz główne tezy Wyborczej:

Uważamy, że nie sposób przypisywać odpowiedzialności za decyzje podejmowane przez Rudnickiego w 2012 r. politykom Prawa i Sprawiedliwości, którzy go zatrudnili

Naszym zdaniem odpowiedzialność za nadzór nad pracą Rudnickiego spoczywa na politykach Platformy Obywatelskiej, która rządziła wtedy Warszawą już od sześciu lat

Co do patrzenia na sprawę oczami mieszkańców to polecam organizacja pozarządowa, która zrobiłe w sprawie ujawniania tej afery najwięcej:

http://miastojestnasze.org/

I jeszcze CBA:

"Skala nieprawidłowości ws. reprywatyzacji w Warszawie jest znacznie szersza niż się dotąd wydawało. CBA podejrzewa nieprawidłowości dot. procesów reprywatyzacyjnych niemal w 100 przypadkach. Biuro widzi powód do zainteresowania aż 94 przypadkami spraw reprywatyzacyjnych. Tyle działek i kamienic znajduje się obecnie w zainteresowaniu Biura."

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 01 wrz 2016, 19:16

Opuściłem nieco żółci i goryczy, może szkoda, ale nie zastanawialiście się jak przebiega tu linia źli-dobrzy ?
Źli są rzecz jasna prawnicy i przedsiębiorcy, oraz urzędnik łapówkarz. Ofiarą jest Państwo Polskie i "biedni ludzie wyrzucani na bruk". Ja widzę to nieco inaczej. Mieszkańcy tych kamienic, odbudowanych najczęściej w czynie społecznym po wojnie, przez dziesiątki lat płacili ułamkową część czynszu rynkowego za mieszkanie w topowych lokalizacjach doprowadzając do degradacji substancji. Można owszem użyć argumentu że tyle Państwo od nich chciało, nie można zaś twierdzić że są to "ich" mieszkania, lub że mają do nich jakiekolwiek prawa.
Przepraszam za taki off top w tym temacie "jak bardzo PiS jest lepszy od PO". Temat sam się wyczerpie i pisologeci z rozdartą koszulą i raną ciętą klatki piersiowej jak w obrazie Malczewskiego będą płakać że było tak blisko ale muzułmanie z komunistami Merkel i żydowskim karłem Tuskiem im wszystko popsuli. Coś jak rolnik który przez trzy tygodnie odzwyczajał świnie od jedzenia i prawie się udało, a na sam koniec świnie zdechły. My jesteśmy w połowie drugiego tygodnia, a sądząc po danych makroekonomicznych świnie już powłóczą nogami.

adamM20
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: adamM20 » 01 wrz 2016, 20:21

Tomzik pisze:
adamM20 pisze:właśnie (od dzisiaj) weszły nowe przepisy w zakresie uszczelniania systemu vat całkowicie spod ręki obecnie nam panujących. Przepisy sensowne, merytoryczne i co najważniejsze na 99,99% skuteczne.
Dopiero wchodzą a już wiesz, że są skuteczne? 8-O Wydaje mi się, że na skutki trzeba nieco poczekać...

Tak tylko sugeruję, żeby z tym 99,99% skuteczności się wstrzymać jeszcze...
... poczekałem miesiąc i uprzejmie informuje, że fajnie jest się nie mylić :!:
W ciągu jednego miesiąca (sierpień 2016 r) branża zanotowała wzrost obrotów o min. 20 % :!: . Szczegóły będą znane po kolejnych okresach a wieloma z nich pochwali się pewnie MF bo i będzie czym. Jeśli tendencja się utrzyma a tak będzie na 99,99% to w roku 2017 po wejściu kolejnych uszczelnień systemu fiskalnego branża "wrzuci" do budżetu min. 6-8 mld PLN.
Serdecznie pozdrawiam.

P.S.
Może nie na 99% ale na 75% nasza gospodarka już niedługo wrzuci wyższy bieg i może wreszcie pojawi się na horyzoncie 4% PKB.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”