[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Hobbysta » 31 paź 2016, 13:28

Rutuś pisze: Przypomnieć Tobie kto przegłosował ten badziew w polskim parlamencie.
Bardzo proszę, wszystkie imiona i nazwiska oraz przynależność partyjną i klubową.

Ale czy Tusk mógł/musiał podpisać jakikolwiek badziew, przecież on się o podpisaniu umowy CETA wyraża z dumą, jako wielki sukces?
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 31 paź 2016, 13:39

Zróbmy jeszcze większy socjal i rozdawnictwo, to po CETA będą jeszcze gorsze umowy żeby wszystko wyżywić. Z drugiej strony, na waszym miejscu poświęciłbym trochę czasu na przeanalizowanie CETY, poczytał różne opinie, potem na jej temat się wypowiadał:)

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 31 paź 2016, 13:45

darbo pisze:
luka pisze:Jak tam nowości w sprawie katastrofy smoleńskiej? Czy ekshumacje są zasadne?
Pytanie do kolegi darbo, jak tam minister obrony narodowej, swojego czasu wypowiadałeś się o tym panu w dość pozytywnym tonie, jak jest teraz? pytam jednego z kilku nielicznych logicznie myślących pisowców. :)
Przyznam się, że obecna ekipa zaczyna już wk : cenzura : ć. Rzeczywiście wypowiadałem się dobrze o Macierewiczu. Co do Smoleńska to mnie bardzo rozczarował, sprawa Misiewicza i odznaczenie go pokazała kim się minister lubi otaczać i jego w gruncie rzeczy wybujałe ego. Co do Caracali to nie mam wyrobionego zdania. Co do ekshumacji to powiem tak: jeżeli okażą sie niepotrzebne to będzie to jeden z gwoździ do politycznej trumny PIS.

Natomiast zadowolony jestem - patrząc na stan budżetu - z prawdopodobnie wygranego z Tobą zakładu i ze słów, które jako honorowy forumowicz wypowiesz jak już będziemy znali dane za cały 2016 roku. :D

Nie przejmuj się Luka. Będziesz w doborowym towarzystwie. Maciej Ignys też prawdopodobnie przegra. Patrz poniżej.

maciej_ignys pisze:
Ja już zarobiłem na głupocie tego rządu który swoimi bezprecedensowymi deklaracjami rozbujał kurs KGHM, proponuję zakład o niższym wolumenie - butelczynę 10 letniego Ardberga, że do Krzywańca WIG dwudziesty będzie się zaczynał od 16....

Pan wchodzi, czy wierzy dalej tym popaprańcom ? :-)
http://www.money.pl/gielda/komentarze/a ... 80421.html

Jak tam Maciej ma się butelczyna szlachetnego trunku? :lol:

Butelczyna zakupiona również, niezależenie od wyników zakładu :-) Aczkolwiek jestem przekonany o swoim zwycięstwie w ciągu dalszym, mimo drobnych zawahań w niekorzystną z mojego punktu widzenia stronę.

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 31 paź 2016, 19:22

Jak wiadomo PiS złożył projekt ustawy dotyczący kwoty wolnej od podatku, oczywiście stawka kwoty się nie zmienia, chodzi o przeskoczenie wyroku TK.
Chciałoby się powiedzieć a raczej zacytować z Durnym uśmieszkiem prezydenta jeszcze kandydata: mówią że się nie da, że nie ma pieniędzy, czas skończyć z nie da się, zrobimy to i damy radę.
Ironia losu, kupić głosy się udało, czegoś pożytecznego niestety " nie da się" :(

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 31 paź 2016, 19:38

Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 31 paź 2016, 21:28

Przyznam się Wam moi drodzy, że zaczynam mieć dosyć dobrej zmiany. Oglądałem ostatnio wiadomości i muszę powiedzieć, że przypomniały mi się lata propagandy realnego socjalizmu. Wściekły atak na niektóre organizacje pozarządowe i jego uzasadnienie. Jednostronna narracja. Nie mam TV wiec do tej pory nie oglądałem ale to co zobaczyłem. :80:

Ja pier : cenzura : .

Macierewicz i jego Smoleńsk, apele, misiewicz - ja pier : cenzura :

Jeszcze nikt nie podzielił tak Polaków.

Przykro mi to pisać ale być może w niektórych kwestiach się myliłem.

Dzisiaj z moim kolegą słuchaliśmy laudacji rzecznika rządu RP z okazji rocznicy czegoś tam w Radio Maryja.

Wiem, że stare. Ale obrzydliwe. :x
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 31 paź 2016, 22:15

ej tam darbuś... nie takie rzeczy przetrwaliśmy, pis wskoczyło bo inni umoczyli. będą i pewnie z tego jakieś plusy na przyszłość tzn. większa odpowiedzialność Polaków np. ;-)
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 01 lis 2016, 9:10

Już nie jeden profesor, doktor i cała grupa ekonomistów mówili, że gdyby w Polsce zlikwidować porąbane podatki i zrobić kilka nowych, prostych i w miarę niskich to wpływy do budżetu były by ogromne + wzrost gospodarczy poszybował by mocno w górę.

Problem polega na tym, że komuś taka sytuacja w naszym kraju jest nie na rękę. Komuś zależy abyśmy nie rozwinęli się za bardzo. Stąd jest jak jest.

Ja też zaczynam mieć dosyć dobrej zmiany a TVP nie oglądam od jakiegoś czasu.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 01 lis 2016, 9:54

Cytuję tylko fragmencik, aby nie rozciągać komentarza:
darbo pisze:...Jeszcze nikt nie podzielił tak Polaków...
Widać z powyższego, że bardzo zbliżyłeś się do Joanny: Apokalipsa według Joanny Scheuring-Wielgus
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 01 lis 2016, 10:52

hobbysto! niezły ten link! a szczególnie podobają mi się te fragmenty:
Zagrożeniem nie są terroryści czy uchodźcy. Jest nim rodząca się nienawiść i przyzwolenie na radykalizowanie się języka, jest nim także przyzwolenie na istnienie takich radykalnych ruchów jak ONR
Kaczyński skłócił teraz prawników, próbuje skłócić środowisko kulturalne, artystów - myślę o aferze z teatrem we Wrocławiu. Za moment będzie chciał skłócić następne grupy. To jego plan
Wszystko jest zaplanowane, a głównym reżyserem jest Jarosław Kaczyński opętany chęcią zemsty za śmierć swojego brata. Niestety, w tym spektaklu cięgi dostają Polacy]
trafna analiza... ;-)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 01 lis 2016, 12:04

Bassooner przeprowadza wywiad z blondynką :-? ;)
[youtube][/youtube]

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: bassooner » 01 lis 2016, 12:43

szkoda mi czasu na słuchanie tej pani...

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 01 lis 2016, 13:56

Hobbysta pisze:Cytuję tylko fragmencik, aby nie rozciągać komentarza:
darbo pisze:...Jeszcze nikt nie podzielił tak Polaków...
Widać z powyższego, że bardzo zbliżyłeś się do Joanny: Apokalipsa według Joanny Scheuring-Wielgus
Widzisz Hobbysta wielu moich znajomych, których szanuję i lubię znalazło się po drugiej stronie barykady. A nie są to persony odsunięte od koryta, komuniści i złodzieje. Nie zmieniam zdania na temat obecnej opozycji; Wielgusowej nie poważam i nie jest dla mnie autorytetem.

Po prostu ostatnie uderzenie w niektóre organizacje pozarządowe i ludzi tam pracujących, miedzy innymi Kubę Wygnańskiego, którego znam osobiście i cenię bardzo, jest żenujące i prymitywne. To mi daje do myślenia.

Myślę, że PIS może w tym stylu nie dotrwać do końca kadencji a już z pewnością nie będzie rządził drugą. Zaprzepaści tym samym na lata próbę naprawy państwa ponieważ po nim przyjdzie jeszcze większa hołota z Nowoczesnej i PO.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 01 lis 2016, 16:12

darbo pisze: Myślę, że PIS może w tym stylu nie dotrwać do końca kadencji a już z pewnością nie będzie rządził drugą. Zaprzepaści tym samym na lata próbę naprawy państwa ponieważ po nim przyjdzie jeszcze większa hołota z Nowoczesnej i PO.
Pełna zgoda!

Z PiS wiązałem i jeszcze wiążę jakieś nikłe nadzieje na wyprostowanie szeregu spraw, ogólnie rzecz biorąc "Polskiej Racji Stanu". Ujawnienie prawdy o zbrodni politycznej i międzypaństwowej z 10.04.2010 roku jest punktem wyjściowym. Z destruktorem Macierewiczem nie wiązałem i tym bardziej nie wiążę żadnych nadziei, ponieważ w teatrze dla baranów odgrywa zaplanowaną rolę "dobrego policjanta".

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 02 lis 2016, 11:34

Hobbysta pisze:
Ujawnienie prawdy o zbrodni politycznej i międzypaństwowej z 10.04.2010 roku jest punktem wyjściowym
Mam nadzieję że Ty się też ockniesz w którymś momencie i przestaniesz pisać tak piramidalne bzdury. Punktem wyjściowym, z zarazem kończącym jest ujawnienie rozmów dwóch karakanów. Skończą się brednie, domysły i spiskowe teorie. Prawda jest znana od sześciu lat i mordy pełne frazesów, tego kosmicznego, wynikającego z przerostu ego, tragicznego, blamażu nie są w stanie zamaskować nawet najbardziej pokrętną ekwilibrystyką logiczną. Kto odpowiada za katastrofę ? Błasik z Kaczorami, finito.

Darku ! Podaruję sobie truizmy, co by nie dobijać, proponuję natomiast rozszerzenie zakładu o to co było moją przesłanką do deprecjacji Wig-u: Wybory w juesendej wygra Pan z martwą wywiórką na głowie. Pan się zgadza, zakłada, czy pasuje ? :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”