[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Hobbysta » 18 gru 2016, 11:44

Bartek-Lodz, a Ty to napisałeś jako stanowisko SLD, czy też wypisałeś się z partii i teraz masz takie swoje "nieskażone" przemyślenia?
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
Borek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Borek » 18 gru 2016, 12:00

Hobbysto, poważnie mnie zastanawia gdzie widzisz podobieństwo między decyzją TVP z 2009 a decyzją marszałka Kuchcińskiego sprzed paru dni.
Drop a gear and disappear!

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 18 gru 2016, 13:46

Hobbysta pisze:Bartek-Lodz, a Ty to napisałeś jako stanowisko SLD, czy też wypisałeś się z partii i teraz masz takie swoje "nieskażone" przemyślenia?
Ja już od jakiegoś czasu twierdzę, że SLD idzie złą drogą. Niektórzy zapomnieli co to lewicowość, bardziej ich interesuje przywiązanie to stołka. Miller nie raz puszczał oko do PO i co z tego wyszło, teraz SLD kolaboruje z KOD a to głównie z uwagi na samorządy czyli dalej jest to kwestia utrzymania tyłków na stołkach. Darek Joński wmiksował się w Inicjatywę Polską Basi Nowackiej ale oni też kręcą z KODem.
Praktycznie obecnie nie ma konkretnej partii politycznej, która nie była by uwikłana w jakieś afery bo PIS święte to nie jest, ma za pzurami i kołnierzem nie jeden wał.
Potrzebny jest jakiś ruch społeczny z ludźmi, którzy do tej pory nie byli u władzy, ludźmi społecznego zaufania. Ale to raczej mało realne bez poparcia kościoła i bez kasy z zachodu na organizację czegoś takiego.

Wystarczy popatrzeć na akcję wczorajszą w Warszawie - przecież jakie to są koszta, transport ludzi, jedzenie, flagi, transparenty, montaż scen, sprzęt nagłaśniający itd, itd... to są niemałe pieniądze.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
kuba88
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jakub

Post autor: kuba88 » 18 gru 2016, 14:26

Jak wczesniej napisalem, nie jestem zadnym zwolennikiem KOD-u. Zastanawia mnie natomiast jedna rzecz, jesli pis nie dalby solidnego pretekstu to zadna ustawka nie mialaby racji bytu. Przeciez i tak majac wiekszosc uchwala co chca wiec po co ta szopka?
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 18 gru 2016, 14:31

Miller puszczał oko do PO? Naprawdę nie mów nic więcej, bo jako sldowiec powinieneś widzieć i słyszeć, że Millerowi bardziej po drodze z PISem niż z PO. Od jakichś dwóch lat wypowiada się dość pochlebnie o karku i towarzyszach z PiS.
Ruch społeczny był, zwał się KOD, tylko ryje się przyczepiły i z obywatelskiego stał się upartyjniony i strasznie populistyczny w wymowie. Szkoda.
Pisiory kolejny raz dali dupy, a teraz zganiają na innych.
Mogli rządzić, przeprowadzać zmiany nie rewolucje, a tak w rok napsuli krwi prawie każdej grupie społecznej oprócz kleru i patologi, ciekawe kto na tych nierobów zarobi teraz. Nawet jak przez 2-3 lata przgcisną podatkami, to potem odbije się taką czkawka, że Jarosław pojedzie na Gwatemalę czochrać kotka.

Awatar użytkownika
Bartek-Lodz
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Bartek
Kontakt:

Post autor: Bartek-Lodz » 18 gru 2016, 14:40

luka pisze:Miller puszczał oko do PO? Naprawdę nie mów nic więcej, bo jako sldowiec powinieneś widzieć i słyszeć, że Millerowi bardziej po drodze z PISem niż z PO. Od jakichś dwóch lat wypowiada się dość pochlebnie o karku i towarzyszach z PiS.
Czytaj ze zrozumieniem - "puszczał" napisałem, czyli użyłem czasu przeszłego, obecnie akceptuje na swój sposób to co robi PIS. Dlatego go w TV publicznej pokazują. Dlaczego to robi to już inna para kaloszy.
Wynajem aut, auta do ślubu - imprezy okolicznościowe - pojazdy zastępcze z OC sprawcy - pomoc w dochodzeniu roszczeń od ubezpieczycieli
Kappa 3.0 V6 1999 [204KM] AUTOMATIC ZF PB+LPG, Thesis 3.0 V6 2002 [215] PB+LPG, Thesis 3.2 V6 2003 [230KM] PB+LPG, Thesis Sportiva 2006 [200KM], Thesis Sportiva 2008 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2007 [185KM], Thesis 2.4 JTDm 2008 [185KM], Phedra 2.0 JTD 2005 [110KM], Citroen C8 2.0 JTD 2005 [109KM], Audi A6 C7 2.0 Ultra 2014 [190KM], Audi A8 D3 3.0 2008 [300 KM], Audi S8 D3 5.2 2007 [520 KM],Porsche Cayenne Turbo S 2003 [550 KM]

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 18 gru 2016, 19:41

Borek pisze:Hobbysto, poważnie mnie zastanawia gdzie widzisz podobieństwo między decyzją TVP z 2009 a decyzją marszałka Kuchcińskiego sprzed paru dni.
Ja takiego podobieństwa nie widzę (nic takiego nie napisałem), ale Ty możesz się nad taką kwestią zastanawiać. Wynikami nie jestem zainteresowany.

Sensownie napisałeś i to co poniżej wzmacnia pogląd, że obecnie na scenie politycznej nie ma oprócz PiS nic godnego najmniejszej uwagi.
Bartek-Lodz pisze: Praktycznie obecnie nie ma konkretnej partii politycznej, która nie była by uwikłana w jakieś afery bo PIS święte to nie jest, ma za pzurami i kołnierzem nie jeden wał.
Potrzebny jest jakiś ruch społeczny z ludźmi, którzy do tej pory nie byli u władzy, ludźmi społecznego zaufania. Ale to raczej mało realne bez poparcia kościoła i bez kasy z zachodu na organizację czegoś takiego.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2016, 19:49 przez FXX, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Edytuj posty.
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
Borek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Borek » 18 gru 2016, 19:58

Aha, czyli podałeś przykład zupełnie od czapy, bez związku z dyskusją. Sam nie wiem czemu spodziewałem się jakiejś logicznej całości. : gafa :

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 18 gru 2016, 20:11

Borek pisze:Aha, czyli podałeś przykład zupełnie od czapy, bez związku z dyskusją. Sam nie wiem czemu spodziewałem się jakiejś logicznej całości. : gafa :
Niestety nie, po prostu brak Ci umiejętności czytania ze zrozumieniem.
kuba88 pisze:Jak wczesniej napisalem, nie jestem zadnym zwolennikiem KOD-u. Zastanawia mnie natomiast jedna rzecz, jesli pis nie dalby solidnego pretekstu to zadna ustawka nie mialaby racji bytu. Przeciez i tak majac wiekszosc uchwala co chca wiec po co ta szopka?
To co napisałeś jest bezsensowne z punktu widzenia PiS, bo mając większość na pewno nie zależy im na wywoływaniu protestów.
luka pisze: Ruch społeczny był, zwał się KOD,
Dodajmy spontaniczny KOD stworzony przez WSI :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Borek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Borek » 18 gru 2016, 20:15

Tak, brak mi tej umiejętności, dlatego zapytałem o ten związek. Sam napisałeś że go nie ma, więc teraz sam sobie zaprzeczasz i to już po raz drugi.

Obrazek

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 18 gru 2016, 20:29

Borek pisze:Tak, brak mi tej umiejętności, dlatego zapytałem o ten związek.
Moja wypowiedź do Kubusia dotyczyła fragmentu o cenzurowaniu:
kuba88 pisze: sa oni pierwsza wladza po 89r., ktora tak jawnie i ordynarnie chce cenzurowac media.
I podałem przykład z 2009 r. właśnie na cenzurowanie (uniemożliwienie oglądania transmisji z obrad) za rządów PO.

Awatar użytkownika
kuba88
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Jakub

Post autor: kuba88 » 18 gru 2016, 22:39

Hobbysta pisze:
kuba88 pisze:Jak wczesniej napisalem, nie jestem zadnym zwolennikiem KOD-u. Zastanawia mnie natomiast jedna rzecz, jesli pis nie dalby solidnego pretekstu to zadna ustawka nie mialaby racji bytu. Przeciez i tak majac wiekszosc uchwala co chca wiec po co ta szopka?
To co napisałeś jest bezsensowne z punktu widzenia PiS, bo mając większość na pewno nie zależy im na wywoływaniu protestów.
Tez tak mi sie wydaje, a jednak piatkowo sobotnie wydarzenia i nastepujacy po nich cyrk z sala kolumnowa uswiadamia mi, ze pis nie kieruje sie logika w swoich dzialaniach. Pamietajmy, ze poprzednio wladze utracili miedzy innymi przez niszczenie wlasnych koalicjantow i takie ogolne pieniactwo.
Były: Mitsubishi Colt GLXi mk.3 1.5, Vw Golf III 1.4, Nissan Almera 1.4, Lancia Dedra 1.8, Audi 80 1.9TDI, Ford Transit mk.4, Mercedes Sprinter 213CDI, Renault Master 2.5D, Lancia Zeta 2.1TD,Fiat Stilo MW 1.9JTD
Obecne: VW Passat 1.9 TDI , Lancia Kappa 2.0 145 Km

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 19 gru 2016, 6:43

Hobbysta pisze:
Borek pisze:Aha, czyli podałeś przykład zupełnie od czapy, bez związku z dyskusją. Sam nie wiem czemu spodziewałem się jakiejś logicznej całości. : gafa :
Niestety nie, po prostu brak Ci umiejętności czytania ze zrozumieniem.
luka pisze: Ruch społeczny był, zwał się KOD,
Dodajmy spontaniczny KOD stworzony przez WSI :lol: :lol: :lol:
Możesz podać nazwiska inicjatorów KOD wg ciebie?
Równie dobrze mogę powiedzieć że jesteś nieślubnym synem jarkacza i gosposi syna księdza pani premier.

Masz szczęście, że jakaś zadyma powstała, bo już usiedzieć nie mogłeś, z działu humor chciałeś politykiernię zrobić. W końcu zarobisz :)

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 19 gru 2016, 12:56

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 19 gru 2016, 16:09

Hobbysta pisze:
luka pisze:Możesz podać nazwiska inicjatorów KOD wg ciebie?
Równie dobrze mogę powiedzieć że jesteś nieślubnym synem jarkacza i gosposi syna księdza pani premier.
Luka, śmiało mów/pisz co tam chcesz.
W wolnej chwili obejrzyj filmik.
"Opozycja potrzebuje trupów. "Ranny" prowokator zdemaskowany"
[youtube][/youtube]
Uzupełnienie: "...Przypomnijmy, Diduszko po tym, jak posłowie PiS odjechali z Sejmu, położył się na ziemi niedaleko płonącej świecy dymnej i udawał rannego. Jak można zauważyć na filmie, wybrał najdogodniejszy dla siebie moment - poczekał, aż minie go policja chroniąca polityków PiS przed demonstrantami.

Scena w spocie PO jest jednak tak zmontowana, aby pokazać Diduszko wyglądającego w niej na nieprzytomnego. Kilka wcześniejszych klatek wycięto. Dopiero tam widać jak mężczyzna kładzie się na ulicy. Po chwili wstaje, jak gdyby nigdy nic i gdzieś telefonuje.
Na ciebie najlepsze jest milczenie, jak się nie karmi trolla, to śpi, te twoje filmiki to osiągają rekordy oglądalności więc co tam moja skromna osoba, leming pospolity może z nich zrozumieć.
Pozdrawiam serdecznie niepokalanie poczętego. :lol:

A teraz poważniej, dzisiaj niejaki pan Duda Piotr czyli przewodniczący Solidarności odgraża się, że może się policzyć i skonfrontować z innymi demonstracjami. Oczywiście mówił o liczebności, jednak wymowa była jasna, że zamierza swoimi członkami walczyć z gorszym sortem Polaków. Na forach narodowców również jest pospolite ruszenie i nawet ankiety w jaki sposób rozbić kodowców. Czy to jest normalne? Do czego to doprowadzi?

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”