[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: FXX » 24 gru 2016, 13:33

Sławku, przecież gdyby nie te memy, linki, filmiki to Hobbuś by już w ogóle nic nie pisał na tym forum :)
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 25 gru 2016, 19:54

A co on będzie pisał, jeszcze ktoś przeczyta i będzie inwigilacja albo jeszcze co gorszego...
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 27 gru 2016, 18:40

Obrazek

"Zapamiętaj! Doświadczony pilot ma mniej wylatanych godzin od pilota niedoświadczonego."
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 27 gru 2016, 21:29

jeśli to była inscenizacja, jak nam wcześniej udowadniałeś, to nie ma znaczenia kto siedział za sterami, skoro nie było lądowania, a pasażerowie zostali wcześniej porwani i zabici w innych miejscach.
to dlaczego akurat ma to dla ciebie teraz takie znaczenie??? zapomniałeś co nam tutaj wygłaszałeś, jakieś swoje chore teorie o maskirowce? rekwizyty teatralne itd podobne głupoty?
czy też klasycznie dla kłamcy/dezinformatora wpadłeś we własne sidła "tyle tych głup naplotłem że już nie wiem co, kiedy i gdzie?" i zapomniałeś?
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
Flyman
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Grzegorz

Post autor: Flyman » 28 gru 2016, 1:51

O nie zgodzę się.
Hobby ma najlepsze rozwiązania do najgorszych sytuacji i zawsze znajdzie jedyne wyjście.
Bez względu na pogodę, promieniowanie czy bombę.

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 29 gru 2016, 14:11

[youtube][/youtube]
Lancia Kappa 2,4jtd; produkcja lipiec 2000 - lekko przeziębiona, teraz wiem, że to Korona świrus :)

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 02 sty 2017, 19:29

No to coś mi się wydaje Luka, że będziesz tu drugim, który przegra ze mną zakład. O ile butelczynę od Macieja już wypiłem to na Twoje pozytywne słowa o obecnej ekipie będę musiał jeszcze poczekać ale dane za 11 miesięcy są obiecujące.

http://gospodarka.dziennik.pl/news/arty ... ukces.html

:lol:
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Borek
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Borek » 02 sty 2017, 19:44

Czekaj czekaj Darku, coś mi się zdaje że z tych trzech lat dwa pierwsze autorstwa poprzedniej ekipy są określane przez obecną jako "kreatywna księgowość". I co niby, że obecni niczego jeszcze na dobre nie zmieniając, a wręcz wydając więcej kasy mają lepszy wynik bez lewizny? Ciekawe. :D
Drop a gear and disappear!

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 02 sty 2017, 20:06

Nie jestem pewien bo ostatnio już tego nie śledzę ale obecna ekipa w tym roku nieco mniej wydawała i zdecydowanie lepiej ściągała podatki.

Więc większe wpływy plus jednak mniejsze wydatki dają niższy od założonego deficyt budżetowy.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Tomzik
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Tomczysław ;)

Post autor: Tomzik » 02 sty 2017, 20:38

Ta ściągalność podatków to super świetnie, większe wpływy, miodzio.

Tylko co ja, jako szary, bezdzietny obywatel z tego mam? Póki co wyższe ceny na stacjach paliw, od nowego roku wyższy wkład własny do kredytu hipotecznego, zwiększający się WIBOR, euro idące do góry, podwyżki cen prądu. Żyć, nie umierać :lol:

Te wpływy większe to chyba liczysz dla ojca Tadeusza i popleczników Kaczyńskiego. Co prawda "ośmiorniczek nie ma, ale też jest zaj : cenzura : cie" :lol:
Są: Lancia Delta 2,0 Multijet; Lancia Phedra 2,2 Multijet; Yamaha XJ 900S Diversion; SHL M11W
Były: Lancia Delta HPE 1,8 16V GT; Lancia Kappa 2,0 20V Turbo; Fiat Croma 2,0 T i.e., SFM Junak M10, Romet Ogar 205

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 03 sty 2017, 16:00

Darbo gdzie byłeś, jak cię nie było, myślałem że już całkiem przejrzałeś na oczy i się wstydzisz tu zaglądać.
7% to znowu nie tak zdecydowanie. Co prawda lepsza jest ściągalność vatu (chwała im), ale w łyżce miodu itd. Nie znam dokładnie danych, bo takich pewnie nie ma, ale jest bardzo wiele przypadków wstrzymywanie zwrotu vatu. Nie wiem na ile jest to metodą na zaklinanie rzeczywistości a ile jest w tym perfidi. Najgorsze jednak jest to, że w tym uszczelnkaniu teza mieć umiar, a ta ekipa raczej tego mieć nie będzie, potem będą winni wszyscy w około. Nie wiem czy znacie zapis ustawy, w którym jest mowa, że interpretacje podatkowe wydane nawet kilka lat temu mogą być uznane za nieprawidłowe i przedsiębiorca dla którego została wydana nie będzie mógł się na nie powołać. Będzie to zależne od jednego człowieka i stosowane.
Ponadto samo zadłużanie nie jest niczym złym, jednak przejadanie nadwyżek na socjalne w gospodarce wschodzącej jest karygodne i prędzej czy później odbije się dużą czkawką.

Co do zmniejszenia wydatków to coś jednak nie tak jest, zarówno rząd jak i samorządy nie wydawały z pewnych powodów. Jak zaczną wszyscy wydawać, co wtedy, znowu liczyć na banki supermarkety, wyższe podatki pośrednie, zysk z NBP itd.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2017, 16:21 przez luka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 03 sty 2017, 16:18

:D

[youtube][/youtube]
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 03 sty 2017, 16:26

Dudi pisze::D

[youtube][/youtube]
Czekam na odcinki, powiem szczerze rząd charatający w galę był równie śmieszny.

O polityce PIS najlepiej posłuchać tych co byli z nimi za pan brat. Staniszkis, Bugaj, Ujazdowski, Migalski, a nawet trochę Lisicki. Wtedy można jasny obraz otrzymać.
Wczorajszy wywiad z prof. Kuźniarem też daje do myślenia. Choć jest dość radykalny, historia oceni czy miał trochę racji.

Znalazłem dane. W pierwszym półroczu 2016 r. Wzrost wstrzymane go zwrotu VAT wyniósł 288% r./r. 8-O

Awatar użytkownika
Hobbysta
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Hobbysta » 03 sty 2017, 17:48

"Komunikat Ministerstwa Prawdy nr 599: Oszukańcza cenzura"
[youtube][/youtube]
"Kaczyści znowu oszukali miliony Polek i Polaków. Oto w Sejmie miała zostać wprowadzona całkowita cenzura i zakaz nagrywania, tak by nikt się nie dowiedział, co się dzieje w środku. Niestety jest to kolejna niespełniona kaczystowska obietnica. Jej ofiarą padł tow. poseł Ryszard Wilczyński. Otóż podczas gdy jego towarzysze partyjni blokowali mównicę w obronie prawa do nagrywania obrad, podkradł się on w pobliże pozycji wroga, aby niczym Kloss lub inny Stirlitz wykraść z ław kaczystowskich tajne plany zamachu na Demokrację. Niestety misja wywiadowcza nie powiodła się, bo wszystko zostało nagrane i opublikowane. Takiej podłości nie znała historia ludzkości! Nie po to przecież opozycja protestuje przeciwko cenzurze, żeby kamery bezkarnie nagrywały jej posłów podczas tajnych misji. Jak już ma być cenzura, to niech już będzie porządna i postępowa. Jak w Epoce Tuskowskiej. By żyło się lepiej! By żyło się lepiej wszystkim!"

"SZOK⚠️Ryszard Petru w Portugalii - Przerwa w okupacji Sejmu! NAJCIEKAWSZE tweety i memy :)"
[youtube][/youtube]

Awatar użytkownika
FXX
Administrator
Administrator
Imię: Kamil

Post autor: FXX » 03 sty 2017, 20:26

Ha, są i filmiki naszego niezawodnego Hobbusia :D
Peugeot 508 II SW 1.6pT
Peugeot 308 II 1.6bHDI

Były:
Volvo S60 R-Design D5
Alfa Romeo MiTo 1.4 16V
Alfa Romeo 159 SW 2.4JTDm
Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD

Lancia Lybra SW 1.9JTD
Daewoo Espero 1.5 GLX

ODPOWIEDZ