[ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Róbta co chceta ;)
Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Re: [ANKIETA] Wybory;) na kogo głosować i dlaczego???

Post autor: Dudi » 14 lis 2015, 16:50

Obrazek
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Darek

Post autor: darbo » 14 lis 2015, 17:08

Myślałem, że tego nie dożyję lecz już wkrótce, za kilka lub kilkanaście lat będziemy mieli problem uchodźców z UE. Zapragną monoreligijnej, jednolitej narodowościowo i zaściankowo - prowincjonalnej Polski.

I zgadzam się z Ziemkiewiczem, że:

Jedynym, co w tej sytuacji jesteśmy w stanie zrobić jest starać się utrzymać Polskę od problemu jak najdalej, rozsądnie przyjmować białych, chrześcijańskich uciekinierów z Europy, szczególnie tych posiadających wysokie kwalifikacje, i modlić się, by na wschodzie na nawozie putinowskiego mongolizmu wyrósł w porę jakiś sensowny partner do geopolitycznej współpracy.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 14 lis 2015, 20:33

darbo pisze:Myślałem, że tego nie dożyję lecz już wkrótce, za kilka lub kilkanaście lat będziemy mieli problem uchodźców z UE. Zapragną monoreligijnej, jednolitej narodowościowo i zaściankowo - prowincjonalnej Polski.
Myślę, że nie za kilka lub kilkanaście lat, tylko już dożyłeś monoreligijnej, jednolitej narodowościowo i zaściankowo prowincjonalnej Polski.
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 14 lis 2015, 20:45

Duch-Dziadka pisze:
darbo pisze:Myślałem, że tego nie dożyję lecz już wkrótce, za kilka lub kilkanaście lat będziemy mieli problem uchodźców z UE. Zapragną monoreligijnej, jednolitej narodowościowo i zaściankowo - prowincjonalnej Polski.
Myślę, że nie za kilka lub kilkanaście lat, tylko już dożyłeś monoreligijnej, jednolitej narodowościowo i zaściankowo prowincjonalnej Polski.
Szczególnie jest to widoczne na tym forum.
były: Citroeny BX 1.4; 1.9D; 1.6 LPG; 1.6; 1.9 GTI4x4; Citroen BX1.8TD, Citroen Xantia 2.1TD EPIC
Citroen CX 2.5T GTI; Citroen XM 3.0LPG; Citroen XM 2.1TD, Mercedes 124 3D, Fiesta 1.3, Audi 80 1.6, Lancia Kappa 2.4JTD SW, Citroen Xantia 2.0HDI plus Lancia Kappa 2.4 oraz Lancia Lybra 1.8LPG i Citroen XM Break 2.1TD

Awatar użytkownika
belial666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: belial666 » 14 lis 2015, 21:19

... rozsądnie przyjmować białych, chrześcijańskich uciekinierów z Europy, szczególnie tych posiadających wysokie kwalifikacje, i modlić się...

Tylko "posuwa" się pytanie. Po co nam sztuczna inteligencja?. Przecież, u nas, jej mnogo. Większość. :roll:
Nr. telef. 501259455

Awatar użytkownika
luka
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: luka » 16 lis 2015, 8:36

Podobny mechanizm zastosował Hitler by ludzi zmanipulować, gdzie ludzie własnych członków rodzin - żydów wypędzali. Musimy zrozumieć, ze każdy radykalizm jest zły. Jeżeli takowy odrodzi się zbyt mocno w Polsce, to nie ma zmiłuj będzie jeszcze gorzej. Nie dajmy się manipulować z różnych stron, to co się dzieje w mediach społecznościowych jest tragiczne, jakby tak dać narodowcom przyzwolenie, to by jechali do Paryża i podrzynali gardła innowiercom i ludziom o innym kolorze. Opanujcie się!!!

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 16 lis 2015, 8:58

Ja myślę, że to jest tak iż nie każdy islamista jest terorystą...
Wrzucanie ich do jednego wora to nadużycie.
Moim zdaniem powinno być tak, że w pierwszej kolejności przyjmuje się rodziny z dziećmi.
Tych, którzy zadymiają w ośrodkach dla uchodźców(a takich zadym jest sporo) w kontener i powrót do kraju za nieprzestrzeganie zasad.
Chwila moment byłby spokój.
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
Rutuś
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Leszek

Post autor: Rutuś » 16 lis 2015, 9:18

Problem uchodźców to jedno ale Francja ma duży kłopot z ludnością "kolonialną"(Maroko,Algieria)
w drugim i trzecim pokoleniu którzy przechodzą na stronę terorystów a z nimi trudniej jest walczyć.
jest Lancia Delta 1.6 2010 Alfa Romeo Mito 1.4 16V 2010 Alfa Romeo Giulietta 1.4 2011

była Lancia Lybra SW 1.9JTD 2003 Fiat Grande Punto 1.4 2005

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 16 lis 2015, 9:23

Rutuś pisze:Problem uchodźców to jedno ale Francja ma duży kłopot z ludnością "kolonialną"(Maroko,Algieria)
w drugim i trzecim pokoleniu którzy przechodzą na stronę terorystów a z nimi trudniej jest walczyć.
No tak coś w tym jest, bo owocuje ich dawna polityka.
Kiedyś jak byłem w Anglii pewien gość mnie zapytał czyją kolonią jest Polska... 8-O
Był lekko zdziwiony odpowiedzią... ;)
Giulietta Veloce 2016r

Awatar użytkownika
darbo
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: darbo » 16 lis 2015, 9:44

luka pisze:Podobny mechanizm zastosował Hitler by ludzi zmanipulować,
Podobny do czego?
luka pisze: Opanujcie się!!!
Do kogo tak krzyczysz? :)
Duch-Dziadka pisze:Ja myślę, że to jest tak iż nie każdy islamista jest terorystą...
Moim zdaniem powinno być tak, że w pierwszej kolejności przyjmuje się rodziny z dziećmi.
Tych, którzy zadymiają w ośrodkach dla uchodźców(a takich zadym jest sporo) w kontener i powrót do kraju za nieprzestrzeganie zasad.
Zgadzam się we wszystkim : ok2 : Z każdym kolejnym zdaniem. Z kropkami, przecinkami i nawiasami ;)

Awatar użytkownika
Art92
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Artur

Post autor: Art92 » 16 lis 2015, 9:58

Duch-Dziadka pisze:Ja myślę, że to jest tak iż nie każdy islamista jest terorystą...
Nie można nikogo przyjmować. Najwyżej kobiety z dziećmi, ale ich wśród imigrantów z Syrii praktycznie nie ma. Jak ktoś chce ich przyjmować to ok, ale do swojego domu. Na własną odpowiedzialność. Nie będzie zgody na zasiłki dla młodych, zdolnych do pracy mężczyzn pochodzenia arabskiego. I cytat z państwa islamskiego, "Wyślemy wam 500 tysięcy imigrantów, a wśród nich ukryjemy terrorystów". A drugi problem, to to pogarda dla islamu. Islamiści nie atakują naszej religii, nie obrażają Boga, nie umieszczają krzyża w moczu. A europejczycy robią to z islamem.
VW Sweter 1.9 TDi. Od czasu do czasu ujeżdżam Chevrolet Cruze 1.6

Awatar użytkownika
Duch-Dziadka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Duch-Dziadka » 16 lis 2015, 10:30

Art92 pisze: A drugi problem, to to pogarda dla islamu. Islamiści nie atakują naszej religii, nie obrażają Boga, nie umieszczają krzyża w moczu. A europejczycy robią to z islamem.
Niby masz rację, ale kto im broni robić to samo??? Kreatywność ma się opierać na ofiarach w postaci niewinnych cywili???
Kiedy zaatakowano redakcję w Paryżu za publikacje ośmieszające islam to powiem szczerze, że pomyślałem "Macie za swoje", bo chamstwo dziennikarskie powinno mieć swoje granice.
Natomiast strzelanie do niewinnych ludzi to już debilizm.
Niestety historia świata jest okrutna i od zawsze towarzyszyły nam wojny na tle religijnym i jak widać XXI wiek niczego nie zmieni...
Giulietta Veloce 2016r

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 16 lis 2015, 10:39

ciekawe czy wojen byłoby mniej gdyby nie było religii?
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

Awatar użytkownika
Dudi
Członek Zarządu LKP
Członek Zarządu LKP
Kontakt:

Post autor: Dudi » 16 lis 2015, 10:46

No racja.
Ale każdy z nich jest muzułmaninem/wyznawcą islamu.
Problem w tym, że ktoś sobie zrobił zajebisty biznes na "uchodźcach", którzy płynąc tu z Turcji już nie są uchodźcami...
I nikt nie ma nad tym żadnej kontroli.
bassooner pisze:ciekawe czy wojen byłoby mniej gdyby nie było religii?
Byłoby mniej. A jeszcze mniej by było gdyby nie było pieniędzy i kobiet. Ale wtedy nie byłoby niczego. Czyli Kononowicz :lol: :)
Dudi
Fiat Brava 80 16v SX / Alfa Romeo 156 2.0 16v Selespeed / Lancia Lybra SW 1.9 JTD 115 LX Verde Olimpia
Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170KM Distinctive
Fiat Fullback 2.4 MJ LuxNAV 180KM
Nysa Towos 522 '86 (do poprawek) / YAMAHA YZF-R6 (eeeeeeeRRRRRRrrrrr sześć)
Obrazek
Obrazek

bassooner
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Sławuś
Kontakt:

Post autor: bassooner » 16 lis 2015, 10:54

Ale każdy z nich jest muzułmaninem/wyznawcą islamu.

taki kawał mi się przypomniał - z pamiętnika rolnika:

poniedziałek: sąsiad zabił mi żonę
wtorek: ja zabiłem żonę sąsiada
środa: sąsiad zabił mi połowę rodziny
czwartek: ja zabiłem połowę rodziny sąsiada
piątek: sąsiad wybił mi drugą połowę rodziny
sobota: ja wybiłem drugą połowę rodziny sąsiada
niedziela: trzeba iść do kościoła...
http://www.berbela.com/
Lancja Libra Intęsa SW 2004 5Rv10 150km (ale byków nie?)

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Hyde Park :::”