Lybra z navi - jak ustawic zegarek
- filipar
- Forumowicz/ka
- Imię: Filip
- Kontakt:
Lybra z navi - jak ustawic zegarek
Witam mam nietypowy problem :] bo nie moge ustawic godziny i daty w lybrze. ktos wie jak to sie robi bo w ustawieniach zegarka opcja settings i rds time jest nie dostepne
moze mi powiedziecie jak sie do nich dostac??

Sprobuj tego
Witaj, przyznaje ustawienie w Lybrze czasu nie jest najprostsze. Gdzieś tam kiedyś czytałem ze do navi w Lybrze chodzą płyty z Vectry ponieważ i w Lybrze I Vectrze systemy są Siemensa. Lybra do 2003 ma tak zwany system G2 a od ?03 G3 który już ma szersze menu i poprawki map Navteq wypuszczane co roku zrobią ?update? nie tylko mapy ale i softu który będzie chodził szybciej i szybciej obliczy trasę.
Do rzeczy, w settings ustaw strefę czasowa na MEZ/CET a poniżej ustaw na czas letni, który z tego co pamiętam odejmie godzinę.
Czy to pomogło? Daj znać a ja później u siebie zobaczę czy jeszcze cos innego trzeba ustawić.
Do rzeczy, w settings ustaw strefę czasowa na MEZ/CET a poniżej ustaw na czas letni, który z tego co pamiętam odejmie godzinę.
Czy to pomogło? Daj znać a ja później u siebie zobaczę czy jeszcze cos innego trzeba ustawić.
- filipar
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
Lybra z navi- jak ustawic zegarek
tak juz próbowałem i nic. teraz mam ustawiony czas na tokio ( na samym dole w strefie czsowej) bo tam jest +10h i zegarek spieszy mi sie o 10 min ale i tak nie mam utawionej daty bardzo by mi to nie przeszkadzało gdyby nie to ze na głuwnym ekranie ona pokazuje date i teraz mam tam same kreski.
w wersji z navi ustawia się zegarek w opcji TRIP .....
- filipar
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
to wiem ale u mnie jak sie wezmie trip/settings/date-time a później juz settings jest niedostępne moge ustawic strefe czasowa i czas letni lub zimowy funkcja rds times tez jest nie aktywna.
Witam serdecznie po przerwie,
Mam dokładnie ten sam problem - nie wiem jak ustawić zegarek w radiu z navi.
W opcji trip jest to nieaktywne. Czy ktoś juz rozwiązał ten problem i ustawił zegar/date? Jak to zrobić?
Pozdrawiam,
max
Mam dokładnie ten sam problem - nie wiem jak ustawić zegarek w radiu z navi.
W opcji trip jest to nieaktywne. Czy ktoś juz rozwiązał ten problem i ustawił zegar/date? Jak to zrobić?
Pozdrawiam,
max
- filipar
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
niestety jeszcze nie niebawem wybieram sie do aso bo juz raz byłem ale nie mieli czsu :] powiedzieli ze im sie uda jak powiedziałem co chce.
Ok, mam w takim razie prośbę, zwróć uwagę proszę jak oni to ustawiają i później napisz na forum jak to zrobić. Na pewno pomoże to wszystkim posiadaczom w przyszłości.
Pozdrawiam,
max
Pozdrawiam,
max
Jeszcze jedno
Ostatnio probowalem i probowalem poniewaz po aktualizacji navi mapa 2006/07 tez sie rozregulowal zegarek ale po jakims czasie gdy ustawilem poprawna strefe czasowa i czas letni sie zegarek sam ustawil, moze to jest przyczyna???
- filipar
- Forumowicz/ka
- Kontakt:
a masz zaznaczonę opcję rds times, bo jak miałem w innym samochodzie włączoną to też się sam ustawiał.
Właśnie w tym rzecz że wchodząc do Trip/settings itd opcje związane z ustawianiem daty/godziny są nieaktywne. Nie mogę zmienić strefy ani włączyć, żeby zegar ustawił się wg RDS.
Pzdr,
max
Pzdr,
max
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam mam ten sam problem z ustawieniem czasu/daty w Lybrze.
Jeśli ktokolwiek wie jak to zrobić - BARDZO proszę o opis.
Pozdrawiam wszystkich!
Jeśli ktokolwiek wie jak to zrobić - BARDZO proszę o opis.

Pozdrawiam wszystkich!
Lybra 2,4 JTD - regulacja zegarka
Witam
Od pewnego czasu zegar się spóźnia o dobre 15 minut Mam Lybrę z nawigacją . Odłączałem akumulator, ale to nie dało efektu. Usterka to nie jest ale to delikatnie wkurza.
Pozdrowienia
Zbyszek55 z Bydgoszczy
Lancia Lybra sw 2,4 jtd
Od pewnego czasu zegar się spóźnia o dobre 15 minut Mam Lybrę z nawigacją . Odłączałem akumulator, ale to nie dało efektu. Usterka to nie jest ale to delikatnie wkurza.
Pozdrowienia
Zbyszek55 z Bydgoszczy
Lancia Lybra sw 2,4 jtd
Lancia Lybra 2.4 JTD SW
- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
Re: Lybra 2,4 jtd Regulacja zegarka
"hm ładowałem akumulator całą noc w garażu i po podłączeniu pomimo braku płyty po około 10 minutach ustawił zegar automatycznie"
Może czas odłączenia akumulatora ma wpływ??
Poczekaj na kogoś bardziej obeznanego w tym temacie
Może czas odłączenia akumulatora ma wpływ??
Poczekaj na kogoś bardziej obeznanego w tym temacie

514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !