Lybra - JTD - Buczenie Bzeczenie
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - JTD - Buczenie Bzeczenie
Witam jestem nowym posiadaczem lybry 1.9 a co za tym idzie dopiero ją poznaje ostatnio zaobserwowałem ze z pod maski wydobywają się dziwne dźwięki, jakieś buczenie bzyczenie po otwarciu maski zlokalizowałem miejsce, z którego to dochodzi. Jest to taki czarny dekielek mniej więcej w środku silnika zaraz pod przednią szybą do którego dochodzą 2 przewody i z tamtędy słychać dziwne dźwięki co to może być ?? czy tak ma być ? Następna sprawa to komunikat o niskim stanie oleju na wyświetlaczu czerwona ikonka świeci cały czas a na bagnecie stan mniej więcej w połowie czytałem na forum że może to być wina czujnika poziomu oleju? Inna sprawa to słaba moc zero kopcenia zero czarnych chmurek w przewodach dolotowych od intercoolera jest trochę oleju nie tak żeby się wylewał ale jest po przejechaniu około 100 km gdy przetrę palcem na łączeniu gumy tej od intercoolera w miejscu wlotu na paluchu mam olej opaski wymienione na nowe, turbinka pada? czy może coś mniej kosztownego
Co wy o tym sądzie drodzy koledzy forumowicze

Re: Buczenie Bzeczenie Lybra 1.9 JTD
Ten czarny dekielek to najprawdopodobniej zawór , ster EGR 
Ja mam to samo w swojej lybrze lecz po rozkręceniu i złożeniu już nie brzęczy i nawet jeśli jest uszkodzony to mi to w niczym nie przeszkadza byle by cicho było , dodam że mam zaślepiony EGR więc się tym nie trapie
.
Chciałbym żeby każda część była sprawna lecz żyjemy w brutalnej rzeczywistości...

Ja mam to samo w swojej lybrze lecz po rozkręceniu i złożeniu już nie brzęczy i nawet jeśli jest uszkodzony to mi to w niczym nie przeszkadza byle by cicho było , dodam że mam zaślepiony EGR więc się tym nie trapie

Chciałbym żeby każda część była sprawna lecz żyjemy w brutalnej rzeczywistości...
- aro
- Klubowicz
- Imię: Arek
Re: Lybra - JTD - Buczenie Bzeczenie
Koledze raczej nie chodzi o egr, ale teraz zapomniałem fachowej nazwy jak to sie nazywa. Mnie tez bzyczy jak wyłącze silnik lub gdy mocniej zamkne maske:)