Kappa - problem z elektryką
Kappa - problem z elektryką
Witam wszystkich . Dzisiaj rano podczas jazdy moją Kappą , zagasło wszystko , światła ,zapłon infocenter , bezpieczniki pod kiera ok . Może ktoś coś podpowie ? Wcześniej nic się nie działo z elektryka . Acha pozycje i awaryjne są .
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 11:52 przez Dudi, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: pisownia - poprawiłem
Re: lancia kappa problem z elektryka
a teraz już wszystko OK?? sprawdź masy do karoserii i silnika, pozdrawiam
nie jest ok , zjechałem na lince , wszystko martwe .
na nadkolu też są ok , nie wiem tylko jak na podszybiu . za co one odpowiadają ?
- Gros
- Klubowicz
- Imię: BogdanA
wejdź w wyszukiwarkę gdzieś to znajdziesz -jest instrukcja dokładna -za akumulatorem też jeśli się nie mylę są dwa duże bezpieczniki

- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Re: Kappa - problem z elektryką
po przekręceniu zapłonu nic się nie świeci/włącza (nie działa radio, nawiewy itd.?) Są tylko i wyłącznie awaryjne i pozycyjne? Nie ma takiej awarii elektryki, żeby działały wyłącznie te 2 rzeczy..
Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
- Gros
- Klubowicz
APolej pisze:po przekręceniu zapłonu nic się nie świeci/włącza (nie działa radio, nawiewy itd.?) Są tylko i wyłącznie awaryjne i pozycyjne? Nie ma takiej awarii elektryki, żeby działały wyłącznie te 2 rzeczy..

- bargaw3181
- Klubowicz
- Imię: Bartłomiej
- Kontakt:
A akumulator masz naładowany?
514449239 Bartek (Bartłomiej, nie Bartosz ! ) vel modo 

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !

Jestem odpowiedzialny za to co powiedziałem, nie za to co zrozumiałeś !
-
- Klubowicz
Jak ma pozycje i awaryjne to na 99% stacyjka, lub kostka stacyjki.
Thema SW 2.0 VIS, Thema 16VT MK III LX (dawca), Kappa 2.0 SW wel gruz
,Bravo 2.0 20V - jeszcze bez - VT, Y 1.2 8V
Peugeot 206 cc 

śmiejesz się ze mnie, czy co?gros pisze:APolej pisze:po przekręceniu zapłonu nic się nie świeci/włącza (nie działa radio, nawiewy itd.?) Są tylko i wyłącznie awaryjne i pozycyjne? Nie ma takiej awarii elektryki, żeby działały wyłącznie te 2 rzeczy..jednak -i bez elektryka sie nie obejdzie

Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
- dj_tygrys
- Forumowicz/ka
- Imię: Grzechu
- Kontakt:
A co powiesz na moją "usterkę" szukałem o przepławce o cewkach o sondach bo mi więcej palić zaczął, trochę go trzęsło i głośniej chodził, dziś rano przekręcam na zapłon zapalają się kontrolki itp i włączam rozrusznik i wszystko zgasło, podniosłem maskę dokręciłem klemę plusową auto nie trzęsie się, ciszej chodzi i sądzę że problemy ze zwiększonym spalaniem ustały ale to właśnie sprawdzam. Niby błahostka i sam się dziwie czy takie coś może mieć wpływ na w/w rzeczy ... nic innego w aucie nie robiłem.
Ostatnio zmieniony 03 lut 2011, 12:44 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Lancia Kappa 2.4 Benz. LX 2000 rok
- Gros
- Klubowicz
Nie no co ty"" a jednak chyba jest mozliwe" skoro tak maPolej pisze:śmiejesz się ze mnie, czy co?gros pisze:APolej pisze:po przekręceniu zapłonu nic się nie świeci/włącza (nie działa radio, nawiewy itd.?) Są tylko i wyłącznie awaryjne i pozycyjne? Nie ma takiej awarii elektryki, żeby działały wyłącznie te 2 rzeczy..jednak -i bez elektryka sie nie obejdzie
![]()

Teraz wszyscy pójdą do swoich garaży/na swoje parkingi i w popłochu zaczną dokręcać klemy, a nóż przybędzie wigoru i kulturydj_tygrys pisze:A co powiesz na moją "usterkę" szukałem o przepływce o cewkach o sondach bo mi więcej palić zaczął, trochę go trzęsło i głośniej chodził, dziś rano przekrecam na zapłon zapalają sie kontrolki itp i właczam rozrusznik i wszystko zgasło, podniosłem maske dokręciłem kleme plusową auto nie trzesie sie, ciszej chodzi i sądze że problemy ze zwiększonym spalaniem ustały ale to wlasnie sprawdzam. Niby błachostka i sam się dziwie czy takie coś może mieć wpływ na w/w rzeczy ... nic innego w aucie nie robiłem.

Lancia Kappa 2.0 20V
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD
Saab 9-5 2.8 Turbo6 XWD