Gdzie w w-wie dobre pranie alcantary?

Grupa Mazowieckie

Moderator: Wilkin

dellti
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: dellti » 06 mar 2007, 16:11

Zbliża się wiosna, więc najwyższa pora zająć się wnętrzem Kappy. Niestety nie mam możliwości zrobienia tego samodzielnie (suszenie), więc zaczynam rozglądać się za jakąś sprawdzoną myjnią która mi to dobrze zrobi. Ta z której korzystałem do tej pory niestety zaczęła za bardzo iść na ilość a nie na jakość. Może macie jakieś sprawdzone i nie najdroższe miejsca?
Krzysiek
V6

Awatar użytkownika
Maniek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Maniek » 09 mar 2007, 23:23

Krzysiu. Powiem to tak. Mam podobny problem bo w końcu korzystamy z tej samej alcantary :) Też o tym myślałem . Ale wydaje się że w naszym przypadku najlepsze jest trafić na upalny dzionek i wyprać dobrym środkiem i następnie wysuszyć. Umiesz liczyć to licz na Siebie.... Twój kalkulator :)
Pozdrawiam

Mariusz z Warszawy.
Lancia Kappa 2.4 LX 98r (LPG)

502-535-995

Awatar użytkownika
EWCIA
Klubowiczka
Klubowiczka

Post autor: EWCIA » 10 mar 2007, 11:00

Ja też zawsze sama piorę siedzonka :D i sprzątam autko....nie lubię jak ktoś obcy dotyka/sprząta też/, bo i tak po nim poprawię :oops: . Krzysiu prawdę mówiąc ja też nie mam namiaru na taki zakład w Wa-wie :roll:

p.s. dziś moja Kappunia miała solidne czyszczenie, odkurzanie , odświeżanie i polerowanie środeczka..aż miło się jeździ...... : yesyes :
kiedyś Kappa Blue Lady - obecnie Coupe 20VT ;-)

Awatar użytkownika
Wujek_2000
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Wujek_2000 » 11 mar 2007, 12:06

Polecam dwie myjnie ręczne, jedna jest na racławickiej a druga przy samym torze łyżwiarskim Stegny. Panowie na hasło pranie alcantary zrobili oczy i zapytali a co to ale jak zostawiłem autko na cały dzień to po robocie w obu zakładach było wszystko czysto, pachnąco i ładnie. Niestety potrzeba do tego całego ciepłego dnia bo autko musi porządnie wyschnąć w naturalny sposób :wink: jak dopadne wizytówki to wpisze dokładne adresy i numery telefonów.
p.s mam nadzieję, ze wiesz ile taka zabawa kosztuje? Zazwyczaj pranie foteli, kanapy, boczków i podsufitki to koszt w granicach 500 zł. plus minus.
Lancia Kappa 3.0 V6 24V 1995 r.
Audi A6 3.0 TDI Quattro 2006 r.

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Mazowieckie :::”