Kappa - zestaw gum do przedniego zawieszenia
Jak w temacie,
Wital po dlugim milczenia na forum. Wyswietlanie sie informacji o 950 nowych postach od ostatniej wizyty sprawia przytlaczajace wrazenie....
Staram sie znalesc na forum jakis zamiennikow gum do przodu Kappy. Temat jest jednak dosc obszerny i odnalezienie wszystkiego metoda "Szukaj" jest co nieco trudnawe...
Czy jest ktos, kto potrafi z "glowy" wypisac pelny zestaw wszystkich mozliwych zamiennikow?
Pewnie mam do wymiany laczniki stabilizatora, bo jak sie zrobilo cieplo, to cos mi mocno "wali" w zawieszeniu przy przyspieszaniu i hamowaniu.
Pomocy.....
Wital po dlugim milczenia na forum. Wyswietlanie sie informacji o 950 nowych postach od ostatniej wizyty sprawia przytlaczajace wrazenie....
Staram sie znalesc na forum jakis zamiennikow gum do przodu Kappy. Temat jest jednak dosc obszerny i odnalezienie wszystkiego metoda "Szukaj" jest co nieco trudnawe...
Czy jest ktos, kto potrafi z "glowy" wypisac pelny zestaw wszystkich mozliwych zamiennikow?
Pewnie mam do wymiany laczniki stabilizatora, bo jak sie zrobilo cieplo, to cos mi mocno "wali" w zawieszeniu przy przyspieszaniu i hamowaniu.
Pomocy.....
Jest 2.0T 20V byla Kappa 3.0
Odp: Kappa Zestaw gum do przedniego zawieszenia
Z głowy zamienników nie podam, bo ich nie znam, ale wiem że są."LukaszN" pisze:Jak w temacie,
Pomocy.....
1. Silentblok tylny wahacza przedniego
2. Silentblok boczny wahacza przedniego
Wiem, że te powyższe są dostępne w Vemapolu (aż się zdziwiłem) - nie kupowałem, ale się pytałem.
3. Łącznik stabilizatora - w Wa-wie zamiennik funkcjonalny jest w dawnym EMF-ie - kosztuje chyba 205PLN/szt. Ja się na niego nie szarpnąłem, tylko (jak wielu z forum) zakupiłem w Vemapolu łączniki od Cromy i takoweż zainstalowałem.
Dodatkowo tu: www.ocap.it możesz sobie przewertować katalog OCAP-a i znaleźć kilka rzeczy (nawet sensownie ułożony) - tylko nie wiem, czy gdzieś w Polsce jest to wszystko dostępne.
Kappa '98 2.0 20V - LPG - była
Obecnie bezpartyjny - bo śmigam VW
VW Passat Variant B5 3BG 2001
1.9 TDI 130KM/PBOX 155KM, HIGHLINE
- tomek
- Klubowicz Wspierający
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Odp: Kappa Zestaw gum do przedniego zawieszenia
Koledzy, moze ktos zrobilby takie zestawienie dostepnych gum do zawieszenia lacznie z marka zamiennikow, symbolem i sklepami, gdzie mozna kupic.
Dzieki za info
zgrupowanie tych informacji to to o co wlasnie chodzi bylby to absolutny hit, jak kody usterek podane kiedys przez Torella
Wydaje mi sie ze taka idea juz powstawala wielokrotnie, ale jak wiadomo potrzeba na to czasu aby sie tym zajac.....
zgrupowanie tych informacji to to o co wlasnie chodzi bylby to absolutny hit, jak kody usterek podane kiedys przez Torella
Wydaje mi sie ze taka idea juz powstawala wielokrotnie, ale jak wiadomo potrzeba na to czasu aby sie tym zajac.....
Jest 2.0T 20V byla Kappa 3.0
Czasu to jedno, a wiedzy to drugie. Myślę, że jedyną szansą byłoby założenie wątku, gdzie każdy by wpisał znane mu zamienniki lub co można użyć zamiast, a potem ktoś to by zebrał w kupę"LukaszN" pisze:Wydaje mi sie ze taka idea juz powstawala wielokrotnie, ale jak wiadomo potrzeba na to czasu aby sie tym zajac.....

Kappa '98 2.0 20V - LPG - była
silentbloki przedniego zawieszenia
Witam
Posiadam Lybre od prawie roku i wiele się tutaj dowiedziałem- wymiana silentbloki przedniego zawieszenia
Generalnie bez doświadczenia lepiej nie ruszać
Dzięki
Posiadam Lybre od prawie roku i wiele się tutaj dowiedziałem- wymiana silentbloki przedniego zawieszenia
Generalnie bez doświadczenia lepiej nie ruszać
Dzięki
Lancia sprzedana kwiecień 2014
popieram pomysł zestawienia zamienników obiema rekami
takie coś było by więcej niż rewelacyjne, z tego co czytam forum to 1 taki wątek już był ale upadł chyba po 2 postach
Jeśli będę znał jakieś zamienniki to na pewno wpiszę gdzieś w forum, ale puki co staż mam mały. A jeśli chodzi o części do zawieszenia to ja też kiedyś pytałem o to i w miarę przyzwoity był odzew więc Łukaszu może na coś Ci się to przyda, choć numerów ani sklepów niestety tam nie znajdziesz, ale za to były orientacyjne ceny. Temat to bylo coś z regeneracją zawieszenia