Przejechałem ok 10tys i jak na razie jest sztywno i nie stuka
http://www.po-magma.com/lancia/lacznik1.JPG[/img]
http://www.po-magma.com/lancia/lacznik2.JPG[/img]
witaj.z czego podpasowales te laczniki.moje tez sa do wymiany ale w lanci nie ma samych lacznikow tylko caly drazek.ile cie to kosztowalo.pozdrawiam"KiTek" pisze:Witam po dłuższej przerwie. W natłoku pracy zupełnie zapomniałem o forum. Zobaczcie moje wszczepy. W miejscu zaznaczonym można przypunktowac minimagiem ale jak stwierdził mechanik nie ma potrzeby. W razie czego łatwiej będzie wymienić samemu
Przejechałem ok 10tys i jak na razie jest sztywno i nie stuka
wielkie dzieki za inf zamawiam w serviscie"KiTek" pisze:łączniki są od Cromy (coś około 35 zł za szt)
raz jeszcz w sprawie lacznikow.podaj z jakiego rocznika cromala pasuja laczniki do kappy poniewaz katalogi podaja chyba ze 3 roczniki"KiTek" pisze:łączniki są od Cromy (coś około 35 zł za szt)
bylem dzisiaj pod autkiem i cos mi sie tak wydaje ale nie dam glowy ze lacznik w kappie jest z przegubem nad wahaczem bo jest oslona gumowa[moze sie myle ale nie sciagalem tej oslonki]w cromalu to jest podkladka gumowa.zastanawiam sie czy to spelni swoja role.czy ty tomek zmieniales laczniki?"Tomasz" pisze:od najnowszej cromy / 94-95/ lub od alfy 164
Ktoś kiedyś wspominał, że tam jest przegub. Ale w większości samochodów takiego przegubu nie ma (wspomniana Croma, Alfa 164, widziałem też w Carinie czy w Vento). Nie znam się, ale zdaje mi się że łącznik ma tak naprawdę ustalić odległość drążka od stabilizatora, a ten dodatkowo przegub w łączniku kappy zapewnia lepsze jego układanie względem wahacza i drążka - nie wpływa jednak zdecydowanie na samą jego funkcję (tak jak wspomniałem - w wielu innych markach tego nie ma). Tam rolę tego "przegubu" pełni guma - która z czasem się wyrabia, wtedy trzeba ją wymienić."romo" pisze:bylem dzisiaj pod autkiem i cos mi sie tak wydaje ale nie dam glowy ze lacznik w kappie jest z przegubem nad wahaczem bo jest oslona gumowa[moze sie myle ale nie sciagalem tej oslonki]w cromalu to jest podkladka gumowa.zastanawiam sie czy to spelni swoja role.czy ty tomek zmieniales laczniki?
Czekam niecierpliwe - mnie też czeka, bo mam spawane przez poprzedniego właściciela, więc trochę strach...."kaziz" pisze:Ja jutro zamawiam łącznik od cromki i do wtorku planuje go zamontować więc będzie wiadomo czy się to sprawdza. Więc czekajcie cierpliwie napisze czy operacja się powiodła czy nie.
POZDRAWIAM