Kappa - gdzie można tanio załatwić części ?

Polecane i odradzane serwisy i sklepy, polecane części zamienne i regeneracje miejsca w których można je kupić bądź zregenerować, rabaty oraz ulgi dla klubowiczów
Awatar użytkownika
Maniek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Maniek » 11 mar 2005, 8:59

Witam wszystkich Klubowiczów :D Mam nadzieje że pomoże ktoś mi wycenić bądz nawet doradzić gdzie moge tanio naprawić w Warszawie Kappe.Z przodu do wymiany mam 2 drążki kierownicze plus końcówki :( Do tego dochodzą łożyska :evil: ,tarcze plus oczywiście klocki hamulcowe :( Z tyłu komplet silentblocków wachacza tylnego :( Ile to może mniej więcej kosztować? Help :!: :!: Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

Mariusz z Warszawy.
Lancia Kappa 2.4 LX 98r (LPG)

502-535-995

Awatar użytkownika
Majkel
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Majkel » 11 mar 2005, 13:04

Z tego co sie domyslam to klocki hamulcowe pasuja od Poloneza po 1996 roku... kosztuja ok 50 PLN... Czesci do Lancii nie naleza do najtanszych...Zycze powodzenia
Alfa Romeo 156 1.9 JTD 8V
Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4

Wcześniej:
Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
Lancia Delta 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

Awatar użytkownika
bogdan
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Kontakt:

LANCIA CZĘŚCI

Post autor: bogdan » 21 mar 2005, 13:52

POLECAM DOBREGO ZNAWCĘ TYCH AUT JEST TO TOMASZ Z POD OŚWIĘCIMIA. MA DUŻO CZĘŚCI I SŁUZY PORADĄ. JEST W NASZYM KUBIE POD NAZWĄ TOMEK25 CHYBA, JEŻELI NIE TO PROSZĘ O KONTAKT POSIADAM ADRES I TELEFON.
TYLKO L A N C I A

Awatar użytkownika
tomek
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tomek » 21 mar 2005, 14:31

"Majkel" pisze:Z tego co sie domyslam to klocki hamulcowe pasuja od Poloneza po 1996 roku... kosztuja ok 50 PLN...
:?: :?: :?: :?:
Tomek
Obrazek
Obrazek- tyle palił mój Passat do 194 tys. - przestałem uzupełniać tankowania :(

Awatar użytkownika
Tomasz
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Tomasz » 21 mar 2005, 18:10

Drobna poprawka ja nie sprzedaje części tylko mój dobry znajomy a to jest numer do niego 032/2126656
Obrazek

Awatar użytkownika
Arek
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Arek » 22 mar 2005, 15:21

Maniek szukasz jeszcze tego kontaktu?
"My Lancisti musimy sie trzymac razem" Arystoteles

Awatar użytkownika
dzik
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: dzik » 23 sie 2007, 18:30

szukam namiaru na nowe czesci w necie :
proponuje podrazyc temat.
ja kupywałem w
intercars.pl
dexx.pl
lanciaczesci.pl
maci cos innego to zapodajcie. pozdro
Nowo upieczony użytkownika Kappy TDS. Narazie zadowolony zobaczymy za pół roku.....

oicmoh
Dopiero zaczyna na naszym forum

Re: Kappa - gdzie można tanio załatwić części ?

Post autor: oicmoh » 24 sie 2007, 1:39

"Maniek" pisze:Witam wszystkich Klubowiczów :D Mam nadzieje że pomoże ktoś mi wycenić bądz nawet doradzić gdzie moge tanio naprawić w Warszawie Kappe.Z przodu do wymiany mam 2 drążki kierownicze plus końcówki :( Do tego dochodzą łożyska :evil: ,tarcze plus oczywiście klocki hamulcowe :( Z tyłu komplet silentblocków wachacza tylnego :( Ile to może mniej więcej kosztować? Help :!: :!: Z góry wielkie dzięki za pomoc.
Trenowałem ostatnio ten temat - wymieniłem praktycznie komplet zawieszenia z przodu i tyłu.
Podzielę się kilkoma refleksjami na ten temat - na początku byłem w dwóch warsztatach:
- w pierwszym wymieniałem tarcze z przodu, rozrząd, olej w silniku, płyn chłodzący, silentblocki wachaczy tylnych... efekt był taki, że przy wymianie oleju poszło w "glebę" 6 litrów Seleny, a następnego dnia zgubiłem cały płyn chłodzący
- w drugim warsztacie wymieniałem elementy w wachaczech przednich i tylnych... efekt taki, że po dwóch dniach zaczeło coś tłuc w przednim zawieszeniu - zapomnieli coś tam skręcić.

Po tym wszystkim trafiłem do ABCAR-u (na Bródnie) - tu totalny przegląd zawieszenia, poprawili wszystko po poprzednich fachowcach, zrobili to co mieli zrobić, wszystko w terminie - wszystko jest na miejscu (komputer, ustawianie zbieżności itd.), samochód po naprawie umyty i wysprzątany... a ceny raptem z 10% wyższe (za robociznę) niż w poprzednich warsztatach.

Teraz temat części - na początku kupowałem części w Warszawie (np. tarcze przednie + klocki (ATS) - coś około 450 zł.), ostatnio zamawiam części w Jaworznie albo z Łodzi - chłopcy kumaci i ceny nie za wysokie :)

Reasumując swój wywód - Polecam ABCAR (kontakt: (022) 675-91-87 - prosić z p. Baraśkiewiczem (kierownik serwisu - facet "czuje" samochody i wie o czym mówi), części natomist warto zamawić u chłopaków z Łodzi (0-42) 688 01-49, albo z Jaworzna - namiary znajdziesz na forum albo na Allegro

Pozdrawiam
Robert
Kappa 2.4 '97 - poległa :(
AR 159 JTDM '06

Awatar użytkownika
Adam78

Post autor: Adam78 » 24 sie 2007, 6:46

w serwisie- ceny droższe o kilka zł( ok 20 ) niż w internecie ale koszt przesyłki odchodzi a czasami nawet taniej jak za używane niektórzy sobie życzą z czym spotkałem sie już nie raz i nie tylko jeżeli chodzi o Lancie. Oczywiście na pewno nie z każdą częścią tak będzie ale czasami warto zapytać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Serwisy, sklepy, zamienniki i regeneracje :::”