Lancia Delta II - Parowanie szyb
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Witam
Mam taki problem gdy przejade sie samochodem i pozostawie go na godzine strasznie paruja szyby . Nie mam pojecia co sie dzieje gdzy jade szyby sa odparowane wszystko spoko . Auto postoi i za chwile zaparwoane . Czasami mam tez problem gdy auto stoi na słońcu i potem gdy słonce zajdzie to w aucie samoczynnie paruja szyby . Co to moze byc .
Mam taki problem gdy przejade sie samochodem i pozostawie go na godzine strasznie paruja szyby . Nie mam pojecia co sie dzieje gdzy jade szyby sa odparowane wszystko spoko . Auto postoi i za chwile zaparwoane . Czasami mam tez problem gdy auto stoi na słońcu i potem gdy słonce zajdzie to w aucie samoczynnie paruja szyby . Co to moze byc .
Jeśli masz dywaniki materiałowe to pewnie są mokre a pod nimi wykładzina i wygłuszenie (wysuszyć środek i będzie dobrze) . Druga sprawa czy masz szczelną nagrzewnicę (sprawdź czy suche wykładziny podłogowe i jeśli są wilgotne to czy zapach nie jest słodki)? Trzecia drożne odpływy pod maską na komorze grodziowej (woda może wlewać się do środka przez wentylator nagrzewnicy)?
-
- Klubowicz
Była:
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
Lancia Delta II 1,6 16V
Lancia Lybra Intensa 2,4JTD
Jaguar X-Type 2,0D
Jest:
BMW E90 318i
witam
nietoperz ma racje musisz mieć dużo wilgoci w samochodzie bo gdy nagrzejesz potem wyjdziesz z samochodu wilgoć odparowuje i masz to wszystko na szybach
włącz klimę jak masz ona ci wyciągnie wilgoć
jak nie masz to spróbuj jeżdzić na lekko uchylonych szybach z przodu i tyle
a po wyjściu z samochodu otwórz na chwile przynajmniej dwoje drzwi by wyrównać temperaturę
pozdrawiam
jak nie masz to spróbuj jeżdzić na lekko uchylonych szybach z przodu i tyle
a po wyjściu z samochodu otwórz na chwile przynajmniej dwoje drzwi by wyrównać temperaturę
pozdrawiam
a ja stawiam na klapke blokujaca dopływ powietrza. Napewno nie reaguje na przycisk zamkniety otwart obieg i poprostu masz niewielki doplyw powietrza. Sprawdz ja, odkrecajac podszybie, filtr kabinowy. Jesli wisi swobodnie i nie reaguje zablokuj w poz otwartej i po sprawie
witam ponownie
Kamilczuk - do dzieła jestem ciekawy efektów.....?
pozdrawiam