Kappa - Nie pali, nie kręci...
No i mam za swoje, wczoraj miałem ją zabrać na zlot do Radomia, umyć, zatankować na full, ale niestety miałem zbyt dużo pracy i nie wyszło. No to włoszka się na mnie obraziła.
Wczoraj wieczorem wracając podszedłem do samochodu ok 22 i odpaliłem, żeby nie stała bez odpalania 2 dni (głupie). Odpaliła, ciężko, ale odpaliła.
Dziś rano do pracy ide, schodzę, wsiadam, odpalam.... i.... słysze tylko takie pykanie "czyk, czyk, czyk" szybkie i dość głośne i nic... kilka prób i nic... nie wiem, silnik nawet nie zakręcił. O co biega ? Prąd jest.
Wczoraj wieczorem wracając podszedłem do samochodu ok 22 i odpaliłem, żeby nie stała bez odpalania 2 dni (głupie). Odpaliła, ciężko, ale odpaliła.
Dziś rano do pracy ide, schodzę, wsiadam, odpalam.... i.... słysze tylko takie pykanie "czyk, czyk, czyk" szybkie i dość głośne i nic... kilka prób i nic... nie wiem, silnik nawet nie zakręcił. O co biega ? Prąd jest.
Saab 9-5 2.0t | SilverArctic | ~230KM | 404Nm | Stage 3+ | Powered by CoobcioGarage
Była: Lancia Kappa 2.4 SW LX
a moim szczotki na rozruszniku się skończyły a jak gwiżdze rozrusznik a silnika nie kręci to bendix przerabiałem to u siebie
czarna DEDRA 1.9TD 95r.
PYCIU dobrze mowi, mozliwe ze to albo szczotki albo bendix - ale niestety nieunikniona diagnoza u mechanika
Oczywiscie szkoda, ze Lancia Cie tak potraktowala ale z drugiej strony to masz nauczke... na przyszlosc nie rob jej nadziei na spotkanie a pozniej odwolujesz wszystko
ale wiem wiem praca Cie zatrzymala 

Oczywiscie szkoda, ze Lancia Cie tak potraktowala ale z drugiej strony to masz nauczke... na przyszlosc nie rob jej nadziei na spotkanie a pozniej odwolujesz wszystko

Przypuszczalnie szczotki na rozruszniku, a zrób takie doświadczenie - walnij dosyć mocno w rozrusznik czymś (mogły się zawiesić).
Z drugiej strony to chyba naprawdę zemsta Lancii za obiecanki, cacanki. (żartuje)
Z drugiej strony to chyba naprawdę zemsta Lancii za obiecanki, cacanki. (żartuje)
Lancia i jeszcze raz Lancia
Lancia Kappa 2,4 20V LX Bi-Power
a immo ? Co to bendix ?
Saab 9-5 2.0t | SilverArctic | ~230KM | 404Nm | Stage 3+ | Powered by CoobcioGarage
Re: ...
Ale alarm działa, centralny działa, światła i wszystko jeśli chodzi o prąd działa. To możliwe ?"larry123" pisze:jeżeli tak
szybko robi trrr trrr trr to raczej akumulator
możliwe że nie lubi alarmu samochodowego, słaby akumulator nie wytrzymuje poboru prądy na postoju.
- zoom
- Klubowicz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
To raczej wina rozrusznika jak koledzy wczesniej pisali a dokładniej szczotek. Ktoś juz wspomnial ze mogly sie zawiesic i delikatne pukanie w rozrusznik moze pomoc. Podejrzewam ze to "cyk cyk" to glos przekaznika ktory podaje prad do rozrusznika.
A bendix spelnia role sprzegla ktore sprzega rozrusznik z silnikiem spalinowym.
pozdr.
A bendix spelnia role sprzegla ktore sprzega rozrusznik z silnikiem spalinowym.
pozdr.
Dzięki za rady, wszystko posprawdzam i się odezwę 
Jeszcze tylko jedno małe, aczkolwiek zasadnicze pytanie... nooba
Gdzie jest rozrusznik w 2.4 ? NIE BIJCIE (nie znam się) !

Jeszcze tylko jedno małe, aczkolwiek zasadnicze pytanie... nooba

Gdzie jest rozrusznik w 2.4 ? NIE BIJCIE (nie znam się) !

Ubiq - rozrusznik jest od tyłu silnika na dole, tak jakby za alternatorem. Żeby w niego puknąc to raczje trzeba z kanału, albo sie położyć na glebie i mu przydzwonić.
Lancia i jeszcze raz Lancia
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
sprawdź również połączenie masy do silnika, oraz połączenie plusa do rozrusznika, mogło coś zaśniedzieć i nie daje prądu, tez będzie sobie pyrkał a nie zakręci.
Lancia nuova delta 1.8 8v LPG 1994r
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
a może tulejki padły? (łożyska ośki).
"kamyk" pisze:Moim zdaniem
Słaby akumulator lub rozrusznik
Zgadzam sie co do akumulatora jak cyka raz za razem to slaby akumulator.
Lancia Thema III 2.5td 09.92r
Ci co postawili na akumulator wygrali
Był tak słaby, że nie zakręcił silnikiem. Już jest nowy i silniczek śmiga