"Marcin_D" pisze:A czy w instrukcji montażu nie ma nic na ten temat - powinno być.
Jeśli nie ma to tu coś co pomoże:
Zgodnie z obowiązującym w Polsce prawem samochód musi być wyposażony w tylne (czerwone) światło przeciwmgłowe. Przednie światła poprawiające widoczność w czasie mgły czy intensywnych opadów deszczu lub śniegu nie są obowiązkowe. Można je jednak zainstalować, ale pod ściśle określonymi warunkami. Zgodnie z wydanym przez Ministra Infrastruktury Rozporządzeniem w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia (Dz.U. z 2003 r. nr 32) w samochodzie osobowym można zamontować dwa przednie reflektory przeciwmgłowe. Mogą one mieć barwę białą bądź żółtą. Muszą zostać umieszczone nie dalej niż 400 mm od obrysu bocznego auta, nie wyżej niż światła mijania oraz nie niżej niż 250 mm od dolnej krawędzi samochodu. Kolejny wymóg to możliwość włączania i wyłączania halogenów niezależnie od świateł mijania czy drogowych. Jeśli zamontowane przez nas reflektory nie będą spełniać któregoś z tych warunków, samochód nie przejdzie badania technicznego.
Drugie przeciwmgielne 50W
i Trzecie dalekozasiężne 50W
To w instrukcji mi pisze zebym postojówke podłaczyława do świateł postojówkowych, a przeciwmgielne do tylniego przeciwmgielnego, a dalekozasiezne do wolnego przycisku,
Czy w takim momencie przejdzie moje auto przegląd?? bo ta niebieska zarówka sie bedzie świecić jak pojade?
AAA i za podanie wysokości dziekuje