Delta - gaśnie
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Delta - gaśnie
witam gdy jade moja Delta i samochód jedzie na niskich obrotach nie przekracza 2 tys obr po wrzuceniu na luz auto gaśnie jaka moze byc przyczyna . Bo gdy obroty przekraczaja 2 tys i wrzucam luz wszystko jest Ok . prosze o pomoc .
Delta - gaśnie
Masz LPG ??
Lybra 2.4JTD
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
Najpiękniejszą rzeczą w życiu mężczyzny jest wiatr we włosach, świeży koń pod siodłem i ostry horyzont stepu...
Delta - gaśnie
Podpisuję się pod tym pytaniem..."STOD" pisze:Masz LPG ??

Mam tak samo. Jest to spowodowane zainstalowaniem tzw. "zwężki" w układzie dolotowym powietrza. Jeżeli masz włączony LPG, to wtedy nie gaśnie, zgadza się???
Zwężka ta zastosowana jest w układzie po to, aby zmniejszyć dopływ powietrza podczas jazdy na gazie (gdyż ten potrzebuje mniej powietrza w mieszance do zapłonu), natomiast jak ją zdemontujesz, problemy z gaśnięciem na benzynie powinny ustać, ale wtedy na LPG już sobie nie pojeździsz

Wydaje mi się że napisałem sensownie, aczkolwiek nie jestem eXpertem w tej dziedzinie

-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Nie mam LPG
Ale byłem raz na komputerku z moja Delta i wyszło ze uszkodzona jest cewka zapłonowa czy to moze jest przyczyną mojego kłopotu . Na niskich obrotach i wrzuceniu na luz albo gasnie albo spadaja obroty prawie do zera .
Delta - gaśnie
Spadaja prawie do zera , prawie przygasa i idą w górę? No ale masz to LPG? Ja w mazdzie 626 to miałem take coś.Np.Przy dodaniu gazu do 2500 i wcisnieciu sprzegła potrafil zgasnąć(na skrzyżowaniu!).Albo jechałem(na benzynie) 80 -90 km/h dałem na luz i gasł, to aż niebezpieczne było.
Lybra 2.4JTD
- kretekpodnietek
- Forumowicz/ka
Delta - gaśnie
Tak to moze byc cewka , zazwyczaj wtedy ponizej pewnej wartosci obrotowej silnik tez slabo reaguje na gaz (lekkie szarpanie)
Delta - gaśnie
Nie byłem na komputerku, ale wykryłem następującą usterkę natury atmosferycznej, czyli tzw. BURZE na cewcę. źródło wyładowania znajduje się na kondensatorku, natomiast jego końce "tańcują" na zwojach cewki. Nie wiem czy pomoże zaizolowanie tej przestrzeni, ale pewnie nie.
http://img382.imageshack.us/img382/9397/cewaqi1.jpg[/img]
troszkę słąbo widać, ale tam jest
Pewnie masz to samo. Cewka raczej do wymiany.

http://img382.imageshack.us/img382/9397/cewaqi1.jpg[/img]
troszkę słąbo widać, ale tam jest

Pewnie masz to samo. Cewka raczej do wymiany.