Lybra - demontaż radia
Lybra - demontaż radia
Czy ktoś wyjmował radio z panela. Ja nie mogę się dobrac. Zdemontowałem nawiewy powietrza, naturalnie po wyjeciu szufladek. Zdjąłem listwę ozdobną, odkreciłem 4 wkrety mocujace i .........NIC.
LYBRA SW 2,4jtd INTENSA
(już ex LYBRA SW 2,0 / 20V Bi-Power NAVI / Tiptronic
(ex DEDRA SW 1,6/16V Bi-Power 1998)
Lybra demontaż radia
Radio trzyma 5 śrubek
jedna jest ukryta głęboko w tyle między nawiewami
Lybra demontaż radia
bez bardzo długiego śrubokręta typu torx może nie pójść."Simon" pisze:Radio trzyma 5 śrubek
opcja szukaj - dużo znajdziesz w tym temacie np kartonik montuje mp3 (przyklejony OT) lub dokumentacja na clubielybra.it dział multimedia szczególniejsze uwaga na fig.15 o czym wspomina Simon.
Lybra SW LX 2.4 JTD
fotoblog
fotoblog
Lybra demontaż radia
Wielkie dzieki Wam, nie wiedziałem o 5-tej srubce.
No i foto-dokumentacja pieknie prezentuje czynnosci.
Pozdrawiam
No i foto-dokumentacja pieknie prezentuje czynnosci.
Pozdrawiam
LYBRA SW 2,4jtd INTENSA
Lybra demontaż radia
Nic nie odkrecajcie!! szkoda sie bawic, wystarczy odciagnac dwie blaszki i radyjko wyjdzie samo;) sam to robilem, na poczatku trodno wyczaic te blaszki ale jak zalapiecie gdzie sa (w gornej czesci po bokach, malo widoczne) to wyjmowanie radyjka bedzie wam zajmowac 2min;)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Seat Leon
Lybra demontaż radia
Tak tez podejrzewałem, ze musi byc jakiś sposób aby wyciagnac radjo z nazwijmy to "kieszeni" zewnetrznej, mocowanej do deski rozdzielczej 5 srubkami. Ale własnie, jak "wyczajic" te dwie blaszki. Zauwazyłem takie odstajace "uszy" z "kieszeni" (czarne), ale nie udało mi się uwolnić radia. Przy nastepnej okazji bedę szukał.
LYBRA SW 2,4jtd INTENSA
Lybra demontaż radia
Te "uszy" to nie to, te blaszki sa moze centymetr nad nimi ale nie wystaja, tylko wchodza w radio pod katem ptostym i trzeba je mocno przycisnac i odsunac od radia, najpierw jedna, pociag lekko radio zeby blaszka sie nie cofnela, potem wciskasz duga i lekkimi ruchami prawo-lewo wyciagasz radio, najtrudniej za 1 razem potem to juz bajka:)
Seat Leon