Kappa - Głowica 2,4 TDS - Szukać używanej czy spawać
Witam
Mam właśnie dylemat, ponieważ pękła mi głowica, mechanik dał do sprawdzenia i powiedzieli, że albo dać do spawania do jakiegoś gościa do mikołowa, albo szukać używki. Tylko teraz co będzie lepsze, ma ktoś może doświadczenia w tej materii.
Pozdrawiam
Mam właśnie dylemat, ponieważ pękła mi głowica, mechanik dał do sprawdzenia i powiedzieli, że albo dać do spawania do jakiegoś gościa do mikołowa, albo szukać używki. Tylko teraz co będzie lepsze, ma ktoś może doświadczenia w tej materii.
Pozdrawiam
Kappa SW 2.4 TDS 96r.
tel. 695677255
tel. 695677255
szukac uzywanej. peknieta pospawac i trzymac w zapasie jako dorazny srodek w razie nawrotu choroby.
zalezy od glebokosci pekniecia i miejsca ja spawalem swego czasu od nissana primery ale pekniecie bylo ok 3 cm to gosc najpierw boshem rozcial w tym miejscu i pozniej spawal zrobil to tak solidnie ze niebylo nawet roznicy a koszt 10 zl
3 lata temu
wiec moim skromnym zdaniem jesli niejest duze pekniecie pospawac.

DEDRA INTEGRALE
rok 1992, skóra, przebieg 200 tys
180 pajacyków pod maska
STAG 300
661315659
180 pajacyków pod maska

STAG 300
661315659
Tzn ja mam opcje spawanie w profesjonalnym zakładzie, podobno robią full service za 1000 - 1200 zł
(tylko tyle to właśnie używki chodzą), narazie nie wiem w którym miejscu jest pęknięta, bo dopiero rano gość co sprawdzał podwiezie. Podobno w 2 miejscach pęknięta, ale nie określił dokładnie gdzie, powiedział że zaznaczył i jak podjedzie to dokładnie powie.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Kappa SW 2.4 TDS 96r.
tel. 695677255
tel. 695677255
duzo za spawanie! to jednak lepiej poszukac uzywke w dobrym stanie!!
DEDRA INTEGRALE
180 pajacyków pod maska
STAG 300
661315659
180 pajacyków pod maska

STAG 300
661315659
a to byl benzyniak czy klekot?"viruskill" pisze:zalezy od glebokosci pekniecia i miejsca ja spawalem swego czasu od nissana primery ale pekniecie bylo ok 3 cm to gosc najpierw boshem rozcial w tym miejscu i pozniej spawal zrobil to tak solidnie ze niebylo nawet roznicy a koszt 10 zl3 lata temu
wiec moim skromnym zdaniem jesli niejest duze pekniecie pospawac.
klekoty maja generalnie wyzszy stopien sprezania jak i wyzsze cisnienie sprezania. Do tego obecnosc doladowania generuje troszke inne obciazena niz te ktore sa w wolnossacym silniku benzynowym.
przy takich kosztach spawania szedlbym w uzywana glowice.Tzn ja mam opcje spawanie w profesjonalnym zakładzie, podobno robią full service za 1000 - 1200 zł Sad (tylko tyle to właśnie używki chodzą), narazie nie wiem w którym miejscu jest pęknięta, bo dopiero rano gość co sprawdzał podwiezie. Podobno w 2 miejscach pęknięta, ale nie określił dokładnie gdzie, powiedział że zaznaczył i jak podjedzie to dokładnie powie.
Kup lepiej używke nie baw sie w klamizerstwo,chociaz zakładanie uzywek to zło konieczne .ale żyjemy w Polsce i z braku odpowiedniej kasy regenerujemy zajezdzone auta-efekt końcowy i tak wychodzi jak by kupić nowe,predzej czy pózniej 

Alfa Romeo 159 1,9 16v
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD
używana kup ale z zastrzeżeniem że ją sprawdzisz cisnieniowo kosztuje to ok 80 ale masz pewnośc ze jest ok
- michał_kappa
- Klubowicz
to ja bym wzął to a resztę sprzedał bądź zostawił na ewentualne inne niedomagania (czego nie życzę)"mdenis" pisze:Tzn ja mam opcje spawanie w profesjonalnym zakładzie, podobno robią full service za 1000 - 1200 zł(tylko tyle to właśnie używki chodzą)
w całości
i to jest chyba najlepsza opcja.to ja bym wzął to a resztę sprzedał bądź zostawił na ewentualne inne niedomagania (czego nie życzę)
w całości
Kappa SW 2.4 TDS 96r.
tel. 695677255
tel. 695677255