kappa - pokrowce
Kappa - pokrowce
Witam
ostanio zauważyłem ze moja tapicerka jest w coraz gorszym stanie (jasna skóra)
i mam pytanie czy widział ktoś jakieś pokrowce dedytkowane do kappy
Wiem ze pewnie mnie zlinczujecie za te pokrowce na skóre
ale pomyśłałem sobie ze idzie zimna i dodatkowo jeszcze bardziej tapicerka bedzie narażona na zniszczenia.
znalazłem u mnie w Radomiu firmę która zajmuje się szyciem na wymiar i ładnie to wygłada ale koszt duzy kolo 400 zł.
ostanio zauważyłem ze moja tapicerka jest w coraz gorszym stanie (jasna skóra)
i mam pytanie czy widział ktoś jakieś pokrowce dedytkowane do kappy
Wiem ze pewnie mnie zlinczujecie za te pokrowce na skóre
ale pomyśłałem sobie ze idzie zimna i dodatkowo jeszcze bardziej tapicerka bedzie narażona na zniszczenia.
znalazłem u mnie w Radomiu firmę która zajmuje się szyciem na wymiar i ładnie to wygłada ale koszt duzy kolo 400 zł.

kappa - pokrowce
Ja sobie kupiłem w makro takie "koszulki" zakładane na siedzisko i oparcie do themy, dedry itp. Z tyłu na opakowaniu są oznaczenia. JA zaryzykowałem, bo nie było nic o Kappie ale udało się. Niestety nie wygląda to idealnie ale nadeszła pora aby ratować fotele. Zakłada sie łatwo (choc z oporami) i zaczepia za troczki+ haczyki. No i ja zapłaciłem...ok 30 zł
Artystyczna Fotografia Profesjonalna 0606 65 32 66. ZaPrAsZaM!i!
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
kappa - pokrowce
a co się dzieje ze skórą w twoim aucie? Do domowej kanapy kupuję w macro środek buffalo (jakoś tak się nazywa) do konserwacji skór, bardzo ładnie czyści i odświeża obicia
kappa - pokrowce
dokladnie mialem to pisac. ostatnio buffalo nie bylo, ale w salonie meblowym Kler dali mi cos innego. wiadomo ze nie stworzy to ochrony, takiej jak jakies narzuty, ale moze sprobuj najpierw tym. skora robi sie sliska i tarcie sie duzo zmniejsza."topcio1" pisze:a co się dzieje ze skórą w twoim aucie? Do domowej kanapy kupuję w macro środek buffalo (jakoś tak się nazywa) do konserwacji skór, bardzo ładnie czyści i odświeża obicia
pozdrawiam
kappa - pokrowce
Też założyłem Tą podkoszulke,tylko właśnie alcantara najbardziej wyciera się na bokach jak u przedmówców. 

LANCIA KAPPA 2.0 20V
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
kappa - pokrowce
Przetarła mi się alcantara na siedzeniu kierowcy. Znalazłem pokrowce z alcantary, ale pasujące do - Delta, Thema, Prisma, Dedra.
Czy do Kappy również się będą nadawać.
link
Czy do Kappy również się będą nadawać.
link
kappa - pokrowce
Witam! przednie powinny pasować natomiast z tyłu są zagłówki razem z kanapą więc raczej nie bedzie pasowało Pozdrawiam
P.S. z alcantarą to ten materiał będzie miał niewiele wspólnego
P.S. z alcantarą to ten materiał będzie miał niewiele wspólnego

kappa - pokrowce
Witaj
Miałem ten sam problem w Dedrze - przetarte fotele przednie.
Syn kupił mi szyte na miarę pokrowce.
Wyszło wielkie g...
Po miesiącu użytkowania - pokrowce uległy takiej deformacji, że żal było patrzeć.
Przydały sie w okresie budowy bo przewoziłem trochę materiałów - teraz szukam tapicera by obszyć fotele - myślę, że efekt będzie trwalszy i wizualnie o niebo lepszy.
pozdrawiam
Miałem ten sam problem w Dedrze - przetarte fotele przednie.
Syn kupił mi szyte na miarę pokrowce.
Wyszło wielkie g...

Po miesiącu użytkowania - pokrowce uległy takiej deformacji, że żal było patrzeć.
Przydały sie w okresie budowy bo przewoziłem trochę materiałów - teraz szukam tapicera by obszyć fotele - myślę, że efekt będzie trwalszy i wizualnie o niebo lepszy.
pozdrawiam
- Artur G.
- Klubowicz
- Imię: Artur
- Kontakt:
kappa - pokrowce
dwa lata temu kupiłem fajne pokrowce (jesli chodzi o materiał, były raczej uniwersalne pomomio zapisu że min. do kappy , po założeniu - wielkie g... do dziś leżą w garażu w oryginalnych opakowaniach i zajmują mi miejsce, chyba podłoże je kotu pod d... niech na nich śpi ..., raczej sa dwa wyjścia: tapicer & kupno drugiego kpl. w dobrym stanie. No chyba że te z linka są naprawde uszyte na miarę w co wątpię....
pozdrawiam, Artur
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy
Lancia Lybra sedan 1.6 była ponad 4 lata
była:
Delta III 1.4 150 KM przez 9 lat
Kappa była przez 56 m i 14 dni.
Dedra była przez 28 m i 13 dni
Alfa 156 1.8 TS była - 26 m i 5 dni
Jaguar X-type 3.0 V6 awd był 40 miesięcy