Kappa - Zamykanie drzwi
Kappa - Zamykanie drzwi
Witam. Ostatnio zauważyłem ze po przekręceniu kluczyka nie słychać tego charakterystycznego dźwięku jaki towarzyszy przy zamykaniu i otwierani drzwi. Na początku nie przejmowałem się tym jednak pewnego dnia okazało się ze samochód jest cały czas otwarty oprócz tych drzwi w których przekręciłem kluczyk. Chciałem z tym jechać do mechanika jednak po pewnym czasie drzwi zamykały się normalnie. Problem jednak nie znikł całkowicie ponieważ zazwyczaj rano i wieczorem nie mogę normalnie zamykać samochodu. Co może być przyczyna ??
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
Odp: Zamykanie drzwi w Kappie
Wg mnie padnięty stycznik w zamku tam gdzie zamykasz.Spróbuj zamknąć i otworzyć od str. pasażera.Jeśli jest ok to masz do roboty zamek od kierowcy.
Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Mapa Użytkowników LKP-kliknij
Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Kliknij tutaj jeśli chcesz umieścić na mapie swoje dane (swoją Lancię, polecany warsztat, miejsce zlotu lub spotu)
Zamek od kierowcy jest praktycznie nowy a co do zamykania od strony pasazera to jest tak samo
- stabraf
- Administrator
- Imię: Andrzej
o może coś w wiązkach przechodzących do drzwi 

Kappa 2.0 turbo 20v, sedan '99, 220 pajaców;)
Zeta 2.1 TD Epic FREE
Zeta 2.1 TD Epic FREE

Odp: Kappa - Zamykanie drzwi
Na forum alfy wyczytalem ze moze to byc spowodowane zimnymi lutami na sterowniku. Czy da sie to jakos sprawdzic