Lybra - wymiana silnika 1.9 jtd
-
- Dopiero zaczyna na naszym forum
Lybra - wymiana silnika 1.9 jtd
witam wszystkich.mam pewien problem,jestem zmuszony do wymiany silnika w mojej lybrze i mam takie pytanie.posiadam silnik 1.9jtd 77kw czy moge bez problemu założyc silnik z np.fiata brawo albo marea takich samych parametrów.prosze o podpowiedz
Odp: lybra wymiana silnika 1.9 jtd
kolego każdy silnik ma pewne oznaczenie np. w mojej Lybrze jest silnik oznaczony 937A2000.
Wiem że takie silniki są dostępne na allegro do mojego więc do Twojego też muszą być.
Wystarczy że w EPER online ( w internet explorer bo działa jak trzeba) sprawdzisz po numerze VIN jaki masz motor i szukaj na allegro a znajdziesz
tu masz EPER online
powodzenia
Wiem że takie silniki są dostępne na allegro do mojego więc do Twojego też muszą być.
Wystarczy że w EPER online ( w internet explorer bo działa jak trzeba) sprawdzisz po numerze VIN jaki masz motor i szukaj na allegro a znajdziesz
tu masz EPER online
powodzenia
-
Odp: lybra - wymiana silnika 1.9 jtd
ok sprawdziłem i mój silnik to ar32302 a kod 839bxd1 z tego co sie orientuje to w alfie 156 występuje silnik ar32302 tylko ma inny kod.czy ten będzie sie nadawal do mojego auta?
TAK jeśli kody silników są takie same. Ja widziałem też z Alfy silnik ja u mnie, jeno dekiel na górze ze znaczkiem ALFA
-
czyli rozumie ze moge śmiało poszukiwać takiego z alfy.a możesz powiedzieć na co zwrócic uwage przy zakupie używanego śilnika
TAKPicek8414 pisze:czyli rozumie ze moge śmiało poszukiwać takiego z alfy.
Picek8414 pisze:a możesz powiedzieć na co zwrócic uwage przy zakupie używanego śilnika
ja tu tylko zamiatam
Jan123456 proszę podpowiedz koledze bo moja wiedza nie równa się Twojej i nie zrówna się