Pomoc dla dzieciaków przebywających w ZK

Zloty i spotkania

Moderator: wujekp

Awatar użytkownika
miszax
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Odp: Pomoc dla dzieciaków przebywających w ZK

Post autor: miszax » 03 gru 2009, 21:37

No i nadszedł ten czas - jutro wielki finał. Relacja wkrótce
Były Ford Taunus 2,0 x2, PF125p, VW Golf MK2, Dedra 2,0 Turbo, Kappa 2,0 VIS, BMW E34 2,5, Laguna 1,6 kombi
Są Audi A4 B5 BENZYNA:-)
Obrazek
Obrazek
DeltaIntegrale.pl - właściwy adres w sieci

jurek.walica
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: jurek.walica » 03 gru 2009, 22:00

Dołączam się do akcji.Cel piękny! Jurek.

Awatar użytkownika
Natka
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Natka » 03 gru 2009, 22:05

Paczki z Warszawy mkną do dzieciaków : yesyes : topcio i Nat juz wyjechali żeby być jutro na czas.

Awatar użytkownika
Maryjan
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: Maryjan » 04 gru 2009, 5:33

jest mi miło. :lol:

Awatar użytkownika
jakubg
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Post autor: jakubg » 04 gru 2009, 7:59

Czekamy z Madzią na relację. Mam nadzieję, że się akcja przyjmie...
Są: Lancia Musa 1,3 M-jet'06;Ypsilon 1.4 16V'04;Kappa 2.4jtd '99;Kappa 2.4TDS SW '98;Delta 1.6 GT i.e. '89
Były:Kappa 3.0V6 SW Automat '96;Y 1,2 LS ECVT '97;Kappa 3.0V6 Automat '96;Delta II 1.6 8v;Lybra 2.0 SW Automat '00;Y10 Mia 1.0 '91;Kappa 2,4jtd '01;Y 1,2 LS ECVT '96;Thema 8.32 '88 oraz 1/2 Kappy 2.0t 16V '95

Zapraszam do sklepiku!

Awatar użytkownika
miszax
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: miszax » 05 gru 2009, 19:05

Przyszedł czas na krótką relację.
Spotkaliśmy się w piątek około godz. 11 na terenie hotelu Służby Więziennej tuż przy Zakładzie Karnym w Krzywańcu. No i się zaczęło - wypakowaliśmy z naszych pojazdów paczki, prezenty, fanty - czyli to co kto przywiózł. Wszystko zataszczyliśmy do świetlicy, gdzie poskładaliśmy wszystko na środku pomieszczenia. Po szybko wypitej kawie, na miejsce przybyła p. Magda i p. Kamila - czyli "opiekunki naszych maleństw" i wraz z nimi przystąpiliśmy do podziału i kompletowania paczek oraz spisywania rzeczy, które przekazaliśmy bezpośrednio na sam DMiDz.
Planowane wejście na teren ZK było na godz. 13.30 lecz z racji ilości podarków wejście opóźniło się o około 30 minut.
O godzinie 14 zajechaliśmy pod bramę zakładu, którą po chwili oczekiwania udało nam się przekroczyć wraz z dwoma samochodami zapakowanymi po dach. Oczywiście każdy z nas został poddany kontroli (dotyczyło to też aut które wjeżdżały na teren ZK) i w towarzystwie p. Diany - psychologa DMiDz udaliśmy się do właściwego miejsca naszego spotkania, gdzie czekało nas bardzo miłe przyjęcie oraz poczęstunek gorącą kawą i pysznym ciastem.
Tak więc tym sposobem dotarliśmy do głównego punktu programy gdzie gościły zarówno uśmiechy jak i łzy (zwłaszcza gdy maleństwo siadało na kolana naszego wspaniałego mikołaja - Maćka Ignysia ;) ). Jednak po paru chwilach łzy się skończyły - dzieciaczki same podchodziły do Mikołaja, rozpoczęło się "szaleństwo" w rozpakowywaniu prezentów.
W trakcie spotkania mieliśmy możliwość porozmawiania z p. ppłk mgr Lechem Bednarkiem - Dyrektorem Zakładu Karnego w Krzywańcu - myślę że, rozmowy przyniosą efekty w przyszłości.
To co najcenniejsze utrwaliliśmy na prawie 200 zdjęciach które zamieścimy w obszerniejszej relacji. Jednak tego co przeżyliśmy nie da się opisać słowami.
Po spotkaniu zasiedliśmy do stołu którego obfitość zaskoczyła wszystkich nas obecnych.m Rozmowy i wspomnienia trwały do prawie 2 nad ranem.
A kolejny dzień zaczęliśmy od obejścia terenu hotelu, a jeden z uczestników zajął się poszukiwaniami grzybów w okolicznych lasach.
Drodzy forumowicze klubowicze i lancisti - serdecznie dziękuję w imieniu dzieciaczków za wszystkie dary, i proszę o wyrozumiałość - na obszerniejsza relację musicie trochę poczekać - abyśmy nie strzelili gafy.
Były Ford Taunus 2,0 x2, PF125p, VW Golf MK2, Dedra 2,0 Turbo, Kappa 2,0 VIS, BMW E34 2,5, Laguna 1,6 kombi
Obrazek
Obrazek

ciociaE
Przedstawiciel Regionalny
Przedstawiciel Regionalny

Post autor: ciociaE » 05 gru 2009, 20:38

Cieszymy się i czekamy na fotki. Niech zgadnę, czy tym poszukiwaczem grzybków był Bufi?
Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds

Awatar użytkownika
bufi
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: bufi » 05 gru 2009, 20:44

Byłem w Rio, byłem w Bajo miałem bilet na Hawaje. Byłem na wsi, byłem w mieście, byłem nawet w Budapeszcie... a ja wam mówię Michał nam pokazał kawał świata , którego na co dzień nie znamy . Łezka się w oku kręciła ...... za rok wracam ...

Awatar użytkownika
grzole
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: grzole » 05 gru 2009, 22:02

Maciek robiący za Mikołaja płakał czy dzieci na widok Pastora vel Gwiazdora? ;)

Radość zanieśliście zarówno dzieciom jak i matkom. Pokazaliście, że ludzie potrafią być bezinteresowni i dobrzy.

Być może nasza akcja pomocna będzie, zupełnie przy okazji, w resocjalizacji tych kobiet.
2x Kappa LS 2.0 20v '95 & '98 + Thema 2.0 ie 8v '89 + Punto Evo 1.4 MyLife '11
tel. 501-122-517

Awatar użytkownika
Watazka
Odszedł od nas na zawsze
Odszedł od nas na zawsze
Imię: Maciej

Post autor: Watazka » 05 gru 2009, 22:06

Jeszcze tu wrócę, było w pewnym filmie,Choc tak nie wielę potrafię Ci dac ,w pewnej piosence.
Ofiarodawcy JESTEŚCIE WIELCY.
Nakulałem 860 km bez ogrzewania, warto było.

Pomału odtajam.

Awatar użytkownika
maciej_ignys
Klubowicz
Klubowicz

Post autor: maciej_ignys » 05 gru 2009, 22:07

Tiaaa...
Jakby ktoś mi powiedział że z własnej woli będę wjeżdżał na teren Zakładu Karnego wyładowanym vanem i to w stroju mikołaja - odradziłbym mu dalsze picie.
Michale - jesteśmy z Tobą, nie stoimy, lecimy dalej.
Drogie łobuzy - zawsze miło się spotkać z ludźmi którzy mają serduszko w odpowiednim miejscu i rozmiarze.

P.S. To było woj. Lubuskie a gwiazdor jest w Wielkopolsce Grzesiu :D

Awatar użytkownika
miszax
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: miszax » 05 gru 2009, 22:29

Niom
Mam nadzieję że wszyscy uczestnicy zadowoleni - z pobytu na terenie DMiDz najbardziej zadowolony był chyba Watażka - tam mógł spokojnie odtajać.
Natomiast widząc te łezki w oczach Mikołaja - widok niezapomniany. Maćku następnym razem sie tak szybko nie wymiksujesz ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sebastian
Klubowicz Wspierający
Klubowicz Wspierający
Imię: Sebastian

Post autor: Sebastian » 06 gru 2009, 8:57

Super, że wszystko wyszło tak jak zaplanowaliśmy/planowaliście!
Najważniejsze, że udało się sprawić choć chwilę szczęśliwości dla tych dzieciaków.
jest: Yamaha FZS 600, Yamaha JogRR, Kymco Downtown 300i, Taczka Duster 1.3
było m.in.: Lancia Lybra 2.4 JTD Intensa, Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm, Lancia Ypsilon 1.2 16V (zygmunt zabrał)

Awatar użytkownika
miszax
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: miszax » 06 gru 2009, 18:07

ciociaE pisze:Cieszymy się i czekamy na fotki. Niech zgadnę, czy tym poszukiwaczem grzybków był Bufi?
Bezbłędna odopwiedź : brawa : : brawa : : brawa :
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
romlen
Założyciel LKP
Założyciel LKP
Imię: Roman

Post autor: romlen » 06 gru 2009, 22:24

Super wielkie podziękowania każdemu kto włożył choć odrobinkę od siebie w to przedsięwzięcie. Radość dzieciaków jak sami widzicie jest bezcenna. Gratuluję i dziękuję Michałowi za podjęcie się tego ciężkiego zadania organizacyjnego. Mnie pozostaje żałować, że nie uczestniczyłem w tym osobiście. Ale za rok to nie odpuszczę :)
Lancia Prisma 1,6IE Symbol '87 (tak tak, dalej u mnie), Lancia Y 1.2 2003 grudzień - ostatni miesiąc produkcji, Lancia Lybra SW 2.0 '99 i nigdy nie widziała gazu; Lancia Gamma Coupe - o tym śnię :)
Tel. 503124557-Orange
Obrazek
Po czym poznać, że komputer uzyska świadomość? Że zamiast informatyka będzie przychodził do niego psycholog.

Zablokowany

Wróć do „::: Zloty i spotkania :::”