Kappa - spryskiwacze
Kappa - spryskiwacze
Czy można w lancii kappa wyłączyć spryskiwacze reflektorów bezpiecznikiem ?, tak jak w themie.Szukałem ,jest tyle materiału i tego się nie doczytałem.Jak rozebrać spryskiwacze reflektorów,czy można to zrobić od zewnątrz?.
Odp: kappa ,spryskiwacze
Sprawdź zbiornik na płyn. Prawdopodobnie jest tam druga pompka. Może da się wypiąć kable.
- marboy
- Forumowicz/ka
- Imię: Marcin
jest druga i da się wypiąć.
lancia kappa 2.4 lx blue apollo
lancia thesis 2.0 t grigio botticelli
lancia thesis 2.0 t grigio botticelli
Dzięki za odzew.Ale może jeszcze ktoś wie jak to zrobić bezpiecznikiem (gdzie on jest,W themie był na podszybiu).A może są dwie na jednym.
Odp: Kappa - spryskiwacze
Witaj,
Nie bardzo rozumiem, dlaczego chcesz okaleczyc instalacje, spryskiwacze sa po to by oczyscic reflektory, jezeli nie stac Cie na plyn to nie stac Cie na benzyne.Bledne kolo. Pozdrawiam
Nie bardzo rozumiem, dlaczego chcesz okaleczyc instalacje, spryskiwacze sa po to by oczyscic reflektory, jezeli nie stac Cie na plyn to nie stac Cie na benzyne.Bledne kolo. Pozdrawiam
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
trochę ostro powiedziane, ale mnie też zastanowiło - po co je odłączaćmawi pisze:Witaj,

Mnie natomiast zastanawia jak je podłączyćtopcio1 pisze: ale mnie też zastanowiło - po co je odłączać

Kolego "ofline",twoja odpowiedź niczego nie wniosła do mojego zapytania bo nie zawiera podpowiedzi jak rozwiązać mój problem.A Twój komentarz jest beznadziejny.Moje zapytanie moje auto,moje pieniądze.Wiesz coś ,możesz pomóc ,mówisz ,nie wiesz to nie trój tyłka.Pzdr
- topcio
- Prezes Lancia Klub Polska
spokój PROSZĘ.
Opcje masz dwie( bez większej ingerencji):
- odpiąć kostkę od pompki
-wyłączać św. mijania spryskując szybę
Opcje masz dwie( bez większej ingerencji):
- odpiąć kostkę od pompki
-wyłączać św. mijania spryskując szybę
No wreszcie.Pozdro
W skrzynce bezpieczników ( wewnątrz kabiny ) odepnij 20A bezpiecznik , pierwsza kolumna bezpieczników od kierownicy , bodajże trzeci od góry - powinna znajdować sie przy nim ikonka reflektora ze spryskiwaczem.
Karol
nie ma jak LANCIA:)
Luci K.V6 AUTOMAT, ur.1999, temperamentna i delikatna zarazem.
Re: Kappa - spryskiwacze
Cze wpieriod.Nareszcie doczekałem się konkretu.Oczywiście opinię Twoją o lancii popieram w całej rozciągłości.Żal tylko że mam manualkę.Mam jeszcze jeden problem,wlałem do pojemnika na spryskiwacze jakieś badziewie przez nieuwagę i zatkały mi się spryski na szybę o tamtych przy reflektorach nie wspomnę.Wściekły jestem na siebie ale co zrobić.Czy da się jakoś wyjąć pompkę z końcówką z siatką (czy tam jest sitko?)Czy trzeba bańkę wyciągać (czarno to widzę).Muszę gruntownie to przepłukać (wyczyścić),bo zwykłe płukania nawet wrzątkiem pomagają na krótko.
-
- Forumowicz/ka
Re: Kappa - spryskiwacze
spróbuj zalać denaturat. Powinien rozpuścić syfy.
Był ,najprawdopodobniej rozpuścił 15-o letni syf i teraz wkleja się on na siateczkę.Naleje jeszcze sam denaturat z litr i spróbuję go puszczać wkoło ,właśnie do tego potrzebowałem wyłączyć przód bo tam ciężko jest go łapać.
Zgadza się jest taki bezpiecznik.wpieriod pisze:W skrzynce bezpieczników ( wewnątrz kabiny ) odepnij 20A bezpiecznik , pierwsza kolumna bezpieczników od kierownicy , bodajże trzeci od góry - powinna znajdować sie przy nim ikonka reflektora ze spryskiwaczem.

A może ktoś wie który jaki kolor kabelka wychodzi ze skrzynki bezpieczników na pompkę reflektorów.
Alfa 155 1.7 8v + LPG - była
Kappa 2.0 20v + LPG - była
Kappa 2.0 20v VIS + LPG - była
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest
Kappa 2.0 20v + LPG - była
Kappa 2.0 20v VIS + LPG - była
Musa Multijet 1.3 - jest
Musa Multijet 1.6 - jest