Lybra - przyciski panelu klimatyzacji

jan 123456

Re: Lybra-przyciski panela klimy

Post autor: jan 123456 » 08 lis 2010, 22:48

LybraSW pisze:Panel jest Plug & Play i nie ma problemów z jego wymianą.

I tu się mylisz.Inną ma zawartosć pamięci panel dla diesla a inną dla benzyny.SprÓbuj załozyc panel bez halogenów do wersji z halogenami/tu się rozczarujesz/Poza tym niektóre wersje miały dodatkową nagrzewnicę i miałem już zonka,ale wystarczy przeprogramować motkę i masz co tylko chcesz/nawet podgląd parametrów bieżących silnika na wywietlaczach klimy.
Ostatnio zmieniony 09 lis 2010, 23:08 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ortografia

Awatar użytkownika
LuuukaszXXX
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: LuuukaszXXX » 09 lis 2010, 9:07

Dzieki wielkie Panowie. Ten ktory mam zamiar kupic jest od takiej samej wersji silnikowej z przyciskiem od halogenow wiec powinien pasowac.
Lancia Lybra 2.0 Comfotronic Berlina

jaceksto
Dopiero zaczyna na naszym forum
Dopiero zaczyna na naszym forum

Post autor: jaceksto » 09 lis 2010, 22:55

Zawsze możesz kupić byle jaki panel, byle przyciski, które cię interesują były OK. A potem wymieniasz same przyciski. Jak tak zrobiłem.

Awatar użytkownika
LuuukaszXXX
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Post autor: LuuukaszXXX » 10 lis 2010, 11:15

Tylko zazwyczaj zuzywaja sie te same-predkosci dmuchawy lub kierunku nawiewu.

Awatar użytkownika
LybraSW
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Michal
Kontakt:

Post autor: LybraSW » 10 lis 2010, 21:30

jan 123456 pisze:
LybraSW pisze:Panel jest Plug & Play i nie ma problemów z jego wymianą.

I tu się mylisz.Inną ma zawartosć pamięci panel dla diesla a inną dla benzyny.SprÓbuj załozyc panel bez halogenów do wersji z halogenami/tu się rozczarujesz/Poza tym niektóre wersje miały dodatkową nagrzewnicę i miałem już zonka,ale wystarczy przeprogramować motkę i masz co tylko chcesz/nawet podgląd parametrów bieżących silnika na wywietlaczach klimy.
Mówię ze swojego doświadczenia - kupiłem panel z takiego samego modelu jak mój i dla tego pewnie był Plug & Play. Jeśli Jan mówi że są różne panele to za pewne tak jest :)
Była - Lancia Lybra SW 2.4 JTD Bicolore - lll miejsce w konkursie piękności na zlocie LKP w Sielpii
Ford Focus II FL 1.6 TDCI 2010r
Cannondale F800 Lefty
Cięższa połówka MonikiSW

jan 123456

Post autor: jan 123456 » 10 lis 2010, 21:47

Tez byłem przekonany ze jest tak jak mówisz/nawet examinerem nie mogłem zmusić sterownika do wysterowania dodatkowej nagrzewnicy/ do momentu,kiedy montowałem dodatkową nagrzewnicę dla klienta.I jaki okazał się zonk kosci pasują wszystko hula oprócz dodatkowej nagrzewnicy,myslałem ze gdzies d..... dałem i dopiero po podłaczeniu sterownika z tym wypasem smiga,więc na stół i zacząłem drążyc temat i znalazłem wsad pasujący od...............
Pozdrawiam

krupkin
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: krupkin » 13 lis 2010, 13:31

jak zaobserwować działanie dodatkowej nagrzewnicy? póki co zauważyłem podczs skrobania szyb moment, w którym silnik na wolnych obrotach zostaje bardziej obciążony, mniej więcej po minucie od startu. czy to będzie to? panel niestety kiedyś zmieniałem i w sumie nie wiem od jakiej wersji - jest jakiś sposób aby to sprawdzić? wydaje mi się, że wszystko działa poprawnie - halogeny, defrost itp.., ciepełko z nawiewów leci po przejechaniu 900 m.

T-Bor
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Re: Lybra - przyciski od klimatyzacji i świateł przeciwmgiel

Post autor: T-Bor » 26 sty 2011, 13:20

Witam!

Podłączam się do tematu. Nie wierze, że nie można tego zrobić innym sposobem niż wymiana całego panelu. Ogarnął to ktoś w jakiś sposób. Dzwoniłem do ASO no i koszt zestawu 15 przycisków 420 zł. Come on..
Ostatnio zmieniony 26 sty 2011, 13:39 przez bargaw3181, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: pisownia - poprawilem
Lancia Lybra 1.9 JTD 91KW 2001. --->Krosno i okolice.

Nie traktuj życia zbyt poważnie - i tak nie wyjdziesz z niego żywy

Awatar użytkownika
LuuukaszXXX
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka
Kontakt:

Re: Lybra - przyciski panelu klimatyzacji

Post autor: LuuukaszXXX » 26 sty 2011, 14:50

Na allegro panele w dobrym stanie już od kilkudziesięciu złotych. Ja dałem 100, z dwóch już można zrobić jeden dobry. Panel Np ten wygląda niezłe.

Awatar użytkownika
Dalton666
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: Dalton666 » 18 kwie 2011, 19:26

Witam
Fajny komplecik ale cena wzięta z kosmosu
http://www.autosklep24.pl/pl/p/Przycisk ... LYBRA/1357
Może ktoś chętny to kupimy zestaw i sie podzielimy kto jaki przycisk potrzebuje :) ja potrzebuje od sterowania prędkosci dmuchawy.

Awatar użytkownika
andre79
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: andre79 » 19 kwie 2011, 7:54

potwierdzam jeśli ktoś ma jeszcze przyciski tylko odklejone i powłoka jeszcze nie odpadła to delikatnie podkleić kropelka, naprawdę bardzo dobrze to wygląda i trzyma się solidnie. Nie ma już tego wrażenia że naciskając lakier przycisku zostanie nam na palcu. Udało mi się podkleić i uratować wszystkie prócz jednego, świateł przeciwmgielnych bo już były braki w lakierze.
Kurcze cena z tego linku naprawę przeraża, jeszcze jeden przycisk idzie jakoś zakupić ale u mnie tylko dolne były w stanie bardzo dobrym, reszta do podklejenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”