Thesis - zrobione zawieszenie

Polecane i odradzane serwisy i sklepy, polecane części zamienne i regeneracje miejsca w których można je kupić bądź zregenerować, rabaty oraz ulgi dla klubowiczów
PioWi
Dopiero zaczyna na naszym forum

Thesis - zrobione zawieszenie

Post autor: PioWi » 11 lis 2010, 10:55

Chciałem się podzielić wrażeniami z naprawy zawieszenia w Thesisie. Ponieważ nie można kompletnie nigdzie kupić wahaczy przednich dolnych poprzecznych zdecydowałem się na regenerację. Pogooglowałem i wybór padł na pierwszy rekord na google :) http://zawieszenia-regeneracja.republika.pl/ a więc umówiłem się a że mam 350 km i byłem na 8 rano umówiony to hotelik - myślę super wyjdzie ta naprawa :(, a więc do rzeczy. Warsztat schowany pomiędzy blokami w średnio ciekawej dzielnicy (moje odczucia) właściwie to większy garaż pomiędzy innymi, po jego znalezieniu chęć naprawy w takim miejscu mi odeszła serio, no ale wjechałem i tu kolejne : czerwona : trzech kolesi nawet nie chciało słuchać objawów tylko w 30 - 40 min rozkręciło wszystkie (tak osiem) wahaczy z auta. Panowie generalnie mega gbury, atmosfera w zakładzie bardzo zła - naprawdę odechciewa się, nie ma absolutnie gdzie poczekać - żadnego miejsca na dupę siad niczego, no ale zmuszony powstrzymałem się od jakiegokolwiek krytykowania i poszedłem na miasto - około 13, telefon dostałem że przód zrobiony, ustawiają jeszcze zbieżność i sprawdza tył. A więc tak zrobili z przodu 4 tuleje, łącznik, sworzeń, dwie jakieś gumy i coś tam jeszcze, komputerowe ustawianie zbieżności (długo się męczyli), tył okazał się OK, dali wydruki, GWARANCJĘ na poł roku i za wszytko skasowali ............. cenę jednego wahacza :) razem 670 zł. Podsumowując polecam do naprawy zawieszenia, ale ostrzegam kolesie gbury i buce nieprzyjemne a warsztatem z wyglądu nie ma co się zrażać - robota zrobiona bdb
Ostatnio zmieniony 11 lis 2010, 23:26 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Umieszczamy posty w odpowiednich działach

argenta67

Re: Thesis - zrobione zawieszenie

Post autor: argenta67 » 11 lis 2010, 16:50

Tak, założysz stalowe felgi i akurat na wiosnę pojedziesz na ponowną regeneracje zawieszenia.

PioWi

Post autor: PioWi » 11 lis 2010, 20:45

Jakiś dziwny pesymizm w was, a szkoda gadać, to może lepeij nie jezdzić bo można się rozbic :)

argenta67

Post autor: argenta67 » 11 lis 2010, 21:05

PioWi pisze:Jakiś dziwny pesymizm w was, a szkoda gadać, to może lepeij nie jezdzić bo można się rozbic :)
: zdziwiony : :noco:

Awatar użytkownika
fazi
Klubowicz
Klubowicz
Imię: Maciej
Kontakt:

Post autor: fazi » 11 lis 2010, 21:19

Wybacz kolego z Poznania ,ale to w naszym mieście Poznań i jego regionie nie ma regeneracji ?.,że aż trzeba emigracje na pomorze urządzać :D ,dojazd ,hotel ,miejmy nadzieje rzetelnie zrobiona robota-czas pokaże, licząc to razem ,nie lepiej w serwisie wymienić na oryginały ,choćby i 2 k wyszło :D .
Na przyszłośc zadzwoń do ASO Nagórscy ,ciekaw jestem ich ceny za ten zabieg ?
Alfa Romeo 159 1,9 16v
Mitsubishi ASX 1.8DID 4WD

LUKI82

Post autor: LUKI82 » 11 lis 2010, 21:23

W serwisie Lancii wahacze są dostępne. Koszty na pewno większe ale i wahacze lepsze. O regeneracji podzespołów zawieszenia przekonałem się na innym samochodzie i to jakieś 4 lata temu od tamtej por- tylko oryginał albo idealny zamiennik ale taki tęż kosztuje.
Ps. Oby na 100 tyś km był spokój.

PioWi

Post autor: PioWi » 12 lis 2010, 10:04

Nie ma w całej sieci ASO w Polsce dostępnych częsci, termin przewidywany luty 2011

Awatar użytkownika
Gros
Klubowicz
Klubowicz
Imię: BogdanA

Post autor: Gros » 12 lis 2010, 10:07

PioWi pisze:Nie ma w całej sieci ASO w Polsce dostępnych częsci, termin przewidywany luty 2011
Ważne że masz zrobione i cena nie odstraszyła :D
:lol: : gafa : :bitwa:

Awatar użytkownika
jc406
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Post autor: jc406 » 29 lis 2010, 19:26

Na czym polegała regeneracja?
Bo to budzi największe wątpliwości.
Jerzy Czyż
Citroen Xantia 1.8i 16v, Sable d'Ete (1997) > 680 000 km
Citroen C6 3.0 HDi Exclusive, Rouge Profond (2009) >193 000 km
Citroen C4 Grand Picasso 2.0HDi MCP, Noir Onyx (2010) > 385 000 km
Citroen C4 1.6i 16v Exclusive, Sable de Langrune (2006) > 304 000 km
!!!!DECEASED!!!! Lancia k 2.0t (5.20 turbo), Blu Apollo (1999) > 375 000 km !!!!DECEASED!!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „::: Serwisy, sklepy, zamienniki i regeneracje :::”