Kappa 2.0 20v LPG - odpala za drugim lub trzecim razem

mike_d
Klubowicz
Klubowicz

Re: Kappa 2.0 20v LPG - odpala za drugim lub trzecim razem

Post autor: mike_d » 13 gru 2010, 23:06

warren78 pisze:u mnie tez działy się cuda z odpalaniem,po nocy palił pięknie a jak postał troszkę krócej to był problem...sprawdź sobie regulator ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej, a dokładniej odczep od niego podciśnienie i jak zobaczysz ze z tamtad leci paliwo to masz już przyczynę,koszt używki 40zl a walczyłem z tym prawie rok, 3 mechaników rozkładało ręce aż...znalazłem- powodzenia i napisz co zaobserwowałeś
Potwierdzam to co napisał kolega. Odpinasz podcisnienie i patrzysz czy sucho. Jak mokro od paliwa to do wymiany. W tym roku tak załatwiłem problem z długim odpalaniem (za 2 razem). Później jednak działo się tak że zalewał się na zimnym silniku. Wiec zostawiłem na noc bez aku żeby się komp wyzerował. Rano podłączyłem aku. Odpaliłem i na biegu jałowym czekałem aż się silnik rozgrzeje.(około 20 minut - adaptacja mapy benzyny). Następnie wyruszyłem w trasę jadąc na benzynie. Od tego momentu problemy zniknęły całkowicie.

Awatar użytkownika
sam_go
Forumowicz/ka
Forumowicz/ka

Re: Kappa 2.0 20v LPG - odpala za drugim lub trzecim razem

Post autor: sam_go » 14 gru 2010, 0:00

KGB pisze:wtryskiwacze puszczaja ,a cena ich regeneracji zalezy od modelu wtryskiwacza
I to jest to.
Też miałem takie myki.
A strzelało na zimnym, a obroty wariowały, że ho.
Wtryski mam valteka, więc zestaw naprawczy ok.11 PLN szt. + 2 piwka w czasie samodzielnej naprawy. Tylko skąd tam tyle syfu z gazu?
Przy okazji wymieniłem świece, chociaż nie było trzeba, ale co tam.
Problem zniknął jak ręką odjął i od kilku tyś. się nie powtarza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik, przeniesienie napędu i układ chłodzenia”